elokuva

muhvetti

Kersantti
Jokos porukka on katsellut lebanon 2009 leffan?

Kiinnostaisi saada kommentteja tankkipuolen pojilta miltä tuntuu olla tappolaatikon sisällä.
 
muhvetti kirjoitti:
Jokos porukka on katsellut lebanon 2009 leffan?

Kiinnostaisi saada kommentteja tankkipuolen pojilta miltä tuntuu olla tappolaatikon sisällä.

No pitihän se katsoa kun tuli tilaisuus. Äänimaailma on hyvä ja aito, ja se jännityksen ja epävarmuuden tuntu välittyy aika ajoin ihan vakuuttavasti. Elokuvana se oli aika epätasainen, mikä johtuu varmasti siitä, että se on ohjaajan omiin kokemuksiin niin tiukasti pohjaava (vaunun ampuja Shmulik taitaa olla hyvin pitkälle ohjaaja Samuel Maozin alter ego nimeä myöten).

Niissä tankin sisäkuvissa isoin ero omiin kokemuksiin itävaunujen sisältä (tietenkin syvän rauhan aikana) nähden on se valtava tila siellä vaunun sisällä - ei tulisi kuuloonkaan että tornin lattialle mennään jonkin ruokasäkin päälle vieretysten makaamaan tai että torniin noin vaan tulisi miehistön lisäksi kaksi muuta henkilöä olemaan, ilman että tarvitsee olla tappituntumalla. Ylipäänsä se torni oli sisältä kuin jokin muodoton luola, jossa miehistö liikkui varsin vapaasti.

lebanon-movie.jpg


Itävaunussa taas omalta penkiltä lähteminen juuri mihinkään muuhun suuntaan kuin luukusta ulos vaatii melkoista luikertelua. Sitä vaikutelmaa tuosta ei tullut. Tietysti Sh'ot-Kal on vanha Centurion eli se on sisätiloiltaan oikeastikin jotain ihan muuta kuin T-72 tai BMP-2.

Lisäys: koska Sh'otissa ei ole tornin mukana pyörivää taistelutilan lattiaa ja vaunu on 3 metriä korkea, elokuva tapahtuu melkein kokonaan tornin alla rungossa, mihin miehistön jäsenet pudottautuvat kun haluavat puhua kasvotusten - ja sitä ne tekevät melkein koko ajan. Tuollaista tilaa ei uudemmissa vaunuissa ole, joten ei siellä vaunussa sitten toimita samalla tavalla kuin tuossa.
 
Back
Top