Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Elokuvavideot

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja jokiranta, 04.03.2012.

 1. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  jUKQIlHu3tk[/media]

  Admiral on yksi Venäjän kalleimmista elokuvista. Se kertoo Venäjän valkoisen armeijan komentajasta, Aleksandr Vasiljevitš Koltšakista.

  Suomen historiassa hänestä ei ole kerrottu paljon, koska hän edusti pääasiassa Siperian rintamaa.

  Elokuva on melko hyvä ja sopii myös miedosta romantiikasta kiinnostuneille, mutta sen taistelukuvaukset ovat värikkäitä ja varmaan kallilla tehtyjä. Alussa on kuvia meritaistelusta Itämerellä. Elokuvasa on myös Helsingin jaksoja mm. Itämerenlaivaston upseerimurhista.

  http://forum.alexanderpalace.org/index.php?topic=11908.0

  Elokuva laajentaa käsitystä tapahtuneesta yleiskuvan puolelta. Elokuvaa on ainakin saanut Suomesta tekstitettynä vuokrattuna.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Ostin tuon joulun alla tarjouksesta. Viime viikolla näkyi olevan jopa paikallisessa valintatalossa sellaisessa pahvikotelossa (ns. ohutkoteloversiona) kahdella eurolla. Enempää siitä ei kannata maksaakaan. Kyseessä on enempikin voimakkaasti dramatisoitu historiallinen rakkaustarina Venäjän sisällissodan varjossa kuin edes elämänkerta saati sitten sotaelokuva. Toki mukana on pari taistelukohtausta. Anekdoottina mainittakoon alkuosassa päähenkilön sijoitus Suomeen (elettiin vielä tsaarinvallan aikaa) ja harvemmin elokuvissa nähty meritaistelukohtaus. Itse katsoin elokuvan läpi pikakelauksella ja kyseisen linkin trailerista en olisi ilman nimeä ja mieleen jääneitä päähenkilöiden tunnistamisia ja paria kohtausta samaksi elokuvaksi tuntenut.
   
 3. Mainos 4. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Elokuva oli tarkoitettu kansalliseksi merkkitapaukseksi ja naiskatsojien mukaan saamiseksi siinä pitää olla tietenkin myös rakkaustarina ja nimenomaan tyyliä miltei "Anna Karenina" eli hieman tavallista sydämen uskottomuutta, sosiaalisesti aristokratialle mahdoton tilanne sekä onneton loppu.

  Tätä yksilön ajautumista järjestelmän rattaisiin ja kohtalon mielettömyyden korostamista on koko venäläinen proosa täynnä, koska se on totta miljoonille ihmisille jäykän feodaalisessa yhteiskunnassa, jossa jokainen suunnittelee henkilökohtaisia oikoteitä.

  Hyvää elokuvassa oli erityisesti tuo meritaistelu.

  Jos mennään politiikan puolelle niin tuo matruusien toiminta ja Helsingin meriupseerimurhat on tavallaan historiallinen tosiasia 1917 vuodelta, joka osoittaa, missä tilassa Helsinkikin oli.

  Jos taas on kiinnostunut Venäjän sisällissodasta niin tuo tšekkien toiminta Siperiassa on mainitsemisen arvoinen.

  Jos nyt haluaa ymmärtää asetelmaa, minkä vuoksi valkoiset eivät halunneet myöntää nationalisteille, myös suomalaisille itsenäisyyttä niin se tulee juuri imperiumin ajatuksesta:"Venäjä on kolmas Rooma, joka suojelee kristinuskoa, ortodoksiaa, maailmassa sen jälkeen, kun Konstantinopoli 1354 kukistui". Siksi Venäjän pitää pysyä koossa ja mieluummin monarkistisena, joka pystyy takaamaan yhtenäisyyden puoluelaitokselta ja juonitteluilta, osaksi myös juutalaisilta rahamiehiltä.

  Kun katselee tuota elokuvan ortodoksista korostamista, tulee mieleen, että Venäjä oli venäläiselle monarkistille yhtä pyhä maa kuin Israel siionistille.
   
 5. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Meritaistelun loppu ja elämää Helsingissä

   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 6. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Totta. Olen huomannut , että yllättävän monelle on tuon sodan historia aivan vieras ja etenkin siihen liittyneiden ulkomaisten joukkojen osallisuus.
   
 7. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Suomen historiaan liittyy Pohjois-Venäjän interventio http://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkovaltojen_interventio_Ven%C3%A4j%C3%A4n_sis%C3%A4llissodassa ja Baltian interventio http://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Judenit%C5%A1

  Muurmannin legioona oli brittien tapa estää saksalaisia ja suomalaisia saamasta Arkangelin aseita.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Muurmannin_legioona

  Nikolai Judenitš puolestaan oli Mannerheimin ruotuveli keisarikunnan armeijasta, minkä vuoksi antikommunistinen Mannerheim kannatti sitä, että Suomi olisi 1919 kesästä hyökännyt kohti Petrogradia. Ståhlberg ei kannattanut ajatusta, koska valkoiset monarkistit eivät tunnustaneet reunavaltioporvareiden ja -sosialidemokraattien itsenäisyyksiä.

  Suomalaiset sen sijaan uhkasivast Itä-Karjalassa heimosodilla Muurmannin rataa
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Muurmannin_rata

  jotta saivat itselleen Petsamon 20 vuodeksi.
   

Jaa tämä sivu