Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Entistä harvempi reserviläinen kannatti Nato-jäsenyyttä jäsenkyselyssä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 05.04.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 5.4.2013 klo 10:38
  Entistä harvempi reserviläinen kannatti Nato-jäsenyyttä jäsenkyselyssä

  Reserviläiset eivät innostu pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä, mutta moni olisi valmis yhdistämään materiaalihankintoja ja niihin liittyvää koulutusta, kertoo Reserviläisliiton jäsenilleen teettämä kysely.

  Enää vajaa kolmannes reserviläisistä on Nato-jäsenyyden kannalla, kertoo Reserviläisliiton jäsenilleen teettämä kysely. Vielä viisi vuotta sitten lähes 40 prosenttia reserviläisistä oli valmis liittymään Natoon joko heti tai lähivuosina.

  Reserviläiset eivät innostu myöskään pohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä. Vain runsas kolme prosenttia vastaajista solmisi puolustusliiton Ruotsin kanssa. Yhteistä sotakalustoa hankkisi joka kymmenes. Vajaa puolet (42,2 %) on kuitenkin valmis yhdistämään materiaalihankintoja sekä niihin liittyvää koulutusta mahdollisuuksien mukaan. Runsas viidennes vastaajista ylläpitäisi jatkossakin täysin itsenäistä puolustusta.

  Neljä viidestä kyselyyn vastanneesta korottaisi puolustusmäärärahoja vähintään jonkin verran. Mikäli puolustusbudjettia pitää edelleen supistaa, kohdentaisi yli puolet vastaajista leikkaukset puolustusvoimien kansainväliseen toimintaan.

  Juuri kukaan ei vähentäisi kertausharjoituksia, varusmieskoulutusta, kalustohankintoja tai puolustusvoimien operatiivista toimintaa. Varuskuntiin ja harjoitusalueisiin kajoaisi vain viisi prosenttia vastaajista.

  Innolink Researchin tammi-maaliskuussa toteuttamaan kyselyyn vastasi 3 165 reserviläistä.
   
 2. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Edelleenkin kannatan tätä sotilaallista Karmarin Unionia mallia m2015. Tästä ja tehtävistä löpistiin jo toisissa seuroissa, en nyt ala kertaamaan ...

  Naton varaan ei enää kannata viimeistä valttia naulata ...
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu