Entistä harvempi rikoksesta tuomittu menettää sotilasarvonsa

Tvälups

Ylipäällikkö
TS Kotimaa 22.9.2012 klo 6:09
Entistä harvempi rikoksesta tuomittu menettää sotilasarvonsa

Oikeus voi harkita tapauskohtaisesti, onko sotilasarvon menettäminen kohtuutonta. Rikoksentekijä tuomitaan Suomessa ani harvoin menettämään sotilasarvonsa.

Entistä harvempi rikoksesta tuomittu menettää sotilasarvonsa, kertoo Turun Sanomat.

Rikoslain mukaan yli kahden vuoden tuomion saaneelta pitäisi viedä sotilasarvo, ellei se ole alhaisin mahdollinen, eli sotamies.

Sotilasarvon menettämiset ovat kuitenkin vähentyneet koko 2000-luvun. Vuonna 2010 kaksikymmentä tuomittua menetti arvonsa, kun 1990-luvulla määrä oli noin sata.

Pääesikunnan mukaan vaatimus unohtuu usein syyttäjiltä.

Puolustusvoimien mukaan lakia pitäisi noudattaa, sillä vakavasta rikoksesta tuomittu ei ole sovelias sodanajan johtotehtäviin.

Oikeusministeriössä taas katsotaan, että pykälässä on kunniarangaistuksen piirteitä, jotka eivät sovi nykypäivään.
 
Tvälups kirjoitti:
Pääesikunnan mukaan vaatimus unohtuu usein syyttäjiltä.

Puolustusvoimien mukaan lakia pitäisi noudattaa, sillä vakavasta rikoksesta tuomittu ei ole sovelias sodanajan johtotehtäviin.

Pv:llä on pääsy rikosrekisteriin, joten viimeistään seuraavaa kertausharjoitusta / sijoittamispäätöstä tehtäessä rikostausta kuitenkin paljastuu, joten missä on se ongelma?

Siinäkö, ettei pv tunne ressujaan?
 
Taas hyysätään rikollisia. Vai kunniarangaistus? Onko upseerikunnia niin pyhää, että rikoksetkin pitää katsoa läpi sormien, kunhan ei loukata aatelisarvoa?

Väkivaltarikoksista tuomittujen kohdalla pitäisi sotilasarvon menetyksen tai alennuksen olla selviö. Reservin upseerien kohdalla vielä tarkemmin. Upseerilta pitää vaatia luotettavuutta ja esimerkillisyyttä. Sotilasarvon vieminen on ehkä muodollisuus, sillä ei kai vakavista rikoksista tuomittua sijoiteta vastuullisiin tehtäviin. Se pitäisi kuitenkin tehdä, ja kyllä pistäisi vihaksi jos raiskauksesta tai törkeästä pahoinpitelystä tuomittu resups kehtaisi pyöriä vaikka reserviläistoiminnassa mukana kultaruusut kaulassa.
 
akealik kirjoitti:
Se pitäisi kuitenkin tehdä, ja kyllä pistäisi vihaksi jos raiskauksesta tai törkeästä pahoinpitelystä tuomittu resups kehtaisi pyöriä vaikka reserviläistoiminnassa mukana kultaruusut kaulassa.

Miten niin "jos".. :a-rolleyes:

Kovin olet vahva uskossasi resupseerien nuhteettomuuteen.. Sanoisin, että suorastaan lapsenuskoinen.
 
Taitaa noita ylennettyjä löytyä ihan politiikan saralta ja onhan noita tuomittuja aktiiviupseereitakin ylennelty kolttosista tuomitsemisen jälkeen...
 
Back
Top