Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Epäilyttävät sotilas- ja turvallisuusaiheiset sivustot

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Kaira, 15.12.2016.

 1. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,339
  Tykkäykset:
  2,925
  Pisteet:
  156
  Defence-blog.com sivun lähteenä on mitävittua lehden artikkeli.
  Linkki defence-blogin juttuun: http://defence-blog.com/army/patria-to-hide-its-nemo-120mm-mortar-system-in-shipping-container.html
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 2. veeteetee

  veeteetee Kapteeni

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  797
  Tykkäykset:
  2,134
  Pisteet:
  76
  MV otti kuvat Patrialta / tältä sivustolta, mikään primäärilähde se ole kuin s-nnalle;)
   
  Mikoyan ja baikal tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  OT: Tuo defense-blog on muuten sitten ilmeisesti valkovenäläinen sivusto. Esim. heidän juttunsa reserviläiskirjeestä on suoraan desanttidosentin tuutista ("tällä halutaan lietsoa paniikkia" jne.). Eli lähdekritiikkiä suosittelen kaikille ko. sivuston suhteen.

  End of OT, palataan maanpuolustus.netiä koskevaan keskusteluun...
   
  vlad, Kaira ja JR49 tykkäsivät tästä.
 5. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Vielä huomiona.

  Tämä maininta sivuston taustasta on varsin oivallinen, muistetaan se, että kun paljastui tämä Janitskinin (todennäköisesti) laiton henkilörekisteri samalla kävi ilmi se, että Janitskin oli tehnyt yhteistyötä valkovenäläisten kanssa. Onko maailma niin pieni, että defense-blogin taustalla on henkilö/henkilöitä jotka "tuntevat" Janitskinin (olettaen että blogin jäljet johtavat Valko-Venäjälle)?

  Tästä tuli sitten mieleen, että jollei foorumilla ole jo ketjua, jossa nostetaan esiin epämääräisempiä "sotilasalan" verkkosivuja, sellainen olisi ehkäpä hyvä avata. Kunhan olen koneella niin pitää perehtyä paremmin, kännykällä ei viitsi räpeltää mitään puolivillaista ketjua, ilman kunnon informaatiota.

  vlad
   
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,542
  Tykkäykset:
  33,245
  Pisteet:
  1,286
  Päätoimittaja Dylan Malysov ainakin väitteen mukaan bunkkaa Kiovassa, Ukrainassa.

  http://defence-blog.com/contact-page
   
  vlad tykkäsi tästä.
 7. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Avaan uuden ketjun
   
  vlad ja baikal tykkäsivät tästä.
 8. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Oivallinen teko!

  Palaan aiheeseen tarkemmin myöhemmin, toivottavasti jo tänään iltapäivällä. Pitää hiukan tarkastaa muutamia linkkejä ja tehdä taustoitusta ettei ihan huu-haata tule höpistyä.

  vlad
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 9. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Palataanpa nyt tähän teemaan.

  Toivottavasti suurin osa foorumin väestä tunnistaa edes joitain sellaisia sotilas- ja turvallisuusalan sivustoja (joissain tapauksissa foorumeita), joiden tarjontaan on syytä suhtautua varauksella ja huomioida se, että joukossa on myös Venäjän agendaa ajavaa aineistoa sekä suoranaista disinformaatiota. Ennen Ukrainan sotaa osa näistä sivuista tai niiden edeltäjistä esiintyi toisinaan lähteinä perinteisessä mediassa, nyt näin tapahtuu entistä harvemmin - onneksi. Ukrainan sodan myötä kriittisyys mediassa on näiltä osin jonkin verran parantunut. Toisaalta tämä on saanut aikaan sen, että on löydetty yksi uusi ase mediaa vastaan. Se on russofobinen, koska ei turvaudu tiettyihin sivustoihin lähteenä tai leimaa tietyt sivustot Venäjän asiaa ajavaksi.

  Seuraavan linkin takaa löytyy kaavio(t), jossa on suuri joukko sivustoja, jotka osallistuvat myös disinformaation levittämiseen ja joihin on syytä suhtautua varauksella. Osa tämän linkin verkkojulkaisuista on ilmeisiä esimerkkejä, kuten globalresearch, southfront, sott.net, russia-insider - eivätkä kaikki näistä ole sotilas- tai turvallisuusalan sivustoja, vaan profiloituneita laaja-alaiseen uutistoimintaan ja "tiedonvälitykseen" (de.sputnik.news).

  http://aktivnyye.com/t/20160207-fringenet1.html

  South Frontin jalanjälkiä seurataan hiukan tarkemmin: http://aktivnyye.com/t/20160120-southfront.html

  Itse olen huomannut sen, että eräiden sivujen harhauttava nimi saa ihmiset pitämään niitä luotettavina lähteinä esim. washingtonsblog.com tai veteranstoday.com vaikka niidenkin kohdalla on syytä olla varautunut ja suhtautua kriittisesti (vähintään) osaan aineistosta. Tämä luottamusta herättävän nimen käyttö on tuttua toimintaa, toisinaan tarkoitus on suorastaan harhauttaa ihmistä luulemaan sivua aivan toiseksi (jopa ulkoasu voi muistuttaa jotain olennaisesti luotettavampaa sivustoa).

  Verkosta löytyy tietty myös keskustelufoorumeja, jotka ovat asennoituneita suuntaan tahi toiseen. Monien taso on olennaisesti heikompi mitä maanpuolustus.netin. Eräitä foorumeja jaksoin vielä vajaat parisen vuotta sitten seurata, mutta lopulta niiden seuraamiseen väsyi, koska - no teksti oli hyvin asenteellista, aivan liian suuri osa aineistoa oli sellaista, johon oli syytä suhtautua suurella varauksella. Oli myös äärimmäisen vaikeaa määritellä kuka edes jollain tasolla ymmärsi siitä mitä kirjoitti, ettei kyse ollut vain "kirjoittavasta päästä". Esim. russiadefence.net on tällainen foorumi. Toisinaan siellä edelleen vierailen, lähinnä etsiäkseni esimerkkejä vaikuttamiskeinoista ja disinfokanavista.

  Tässäpä näin alkuun edes jonkin sortin kattausta aiheesta ja tätä kirjoittaessani mieleen hiipi ajatus kirjoittaa laajempi katsaus aiheesta. Tätä kirjoitusta kunnianhimoisempi ja tarkempi.

  vlad
   
  J0h1F, Nuijamies ja Sardaukar tykkäsivät tästä.
 10. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,772
  Pisteet:
  1,286
  Monet sivustot ovat myös GWO (Global World Order) eli salaliittoteoreetikkojen sivustoja..joilla (yllätys yllätys) on yhteyksiä venäläisiin sivustoihin.
   
  Maidan tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu