Eri fantasiaelokuvien/sarjojen taistelut, ja minkälaisella modernilla kokoonpanolla (min. koossa) ne voittaisi?

Protheon_93

Respected Leader
BAN
Tässä tuli maratoonattua vähän LOTRia ja GoTia ja molemmista löytynee aika mukavasti erilaisia taistelukohtauksia.

Minkälaisilla nykyaikaisilla kokoonpanoilla näkisitte, että nuo taistelut voitaisiin voittaa?

Esim. LOTRin ja GoTin wikistä löytyy taistelujen vahvuuksia.

Esim. millä menisitte Helmin Syvänteeseen hyökkäävää kymmentä tuhatta Uruk'Haita tai Minas Tirithiin hyökkäävää kahta sataa tuhatta örkkiä ja etelän ihmisiä vastaan?

Ja sillä niin ei väliä minkä maan joukko-osastoilla tai sotatoimiyhtymillä lähtee liikkeelle, mutta itse otan esimerkin Koti-Suomesta.

Näkisin, että yksi noita paikalliskomppanipota olisi riittävä tuhoamaan Uruk'Haiden hyökkäyksen. Sillä välin, kun rämpivät muureja kohden, kranaatinheittimet tekisivät aika hyvin selkoa isoista määristä Uruk'Haita ja konekivääreillä ja rynkyillä saisi sen verran nopeaan kaadettua Urukeja, että eivät selviä hengissä muurille saatika sitten tikkaita pystyttämään. Ja se muurin räjäyttänyt Kamikaze Uruk'Haikin pysähtyisi aika hyvin muutamasta panoksesta.

Minas Tirithin taistelussa lähtisin liikkeelle Jalkaväkiprikaati-80:llä, niin että Minas Tirithiin hyökännyt joukko saarrettaisiin oikealta ja vasemmalta kummaltakin kahdella pataljoonalla ja pataljoonat tuhoaisivat örkkejä ja samalla ahtaisivat niitä ahtaammalle, ja samalla kranaatinheitinjoukkueet ja kenttätykistörykmentti pistäisi örkkejä sadoittain kylmäksi.

Tällaista mukavaa kevyttä lauantai-illan pohdintaa. :)
 
Heh, olen itsekin pohdiskellut tätä asiaa siitä lähtien kun näin tuon Battle of Helm's Deep -kohtauksen ensimmäistä kertaa. Vastauksia en osaa antaa, mutta hauskoja ajatusleikkejä näistä saa. KRH:t olisivat ihan ehdottomia. Eikä se pää-urukhai kauaa kivellä seisoen komentaisi kun tarkkuuskivääri haukahtaisi. :D
 
Helm´s Deepin muureille parikymmentä kranaattikonekivääriä (airburst-kranaateilla) hoitamaan lähipuolustus ja 120mm krh vähentämään örkkien lukumäärää pidemmältä matkalta.
 
Viimeksi muokattu:
Ei karttaruutupommin kaltaista wunderwaffea kannata viholliselle nyt noin aikaisin paljastaa... Se kuuluu pitää salassa ja käyttää lopullisessa ratkaisutaistelussa. Se sinne Mordorin porteille asti tulisi säästää.
 
Epärei... eikun siis epäsuora tuli on varmasti tehokasta tällaisessa hypoteettisessakin mättöskenaariossa. AMOS/NEMOilla saisi aikaan mukavan yllärin kavereita piirittävään osastoon kun ammuttaisiin samaan aikaan putoava kranaattimatto. K9:t voisivat säestää orkesteria yhteislaukauksella, joka levittäisi kuolleista muodostuneita örkkikasoja pois uusien sirpaleiden tieltä. Eikä kukaan tietäisi, mikä oikein iski.

Jos halutaan fronttailla kunnolla, niin ei muuta kuin älyttömästi ammuksia mukaan ja ”Vapahtajat” laulamaan! Kyllä rivistössä alkaa viikate leikata satoa. Ohessa pari ehdotusta:
M134 Minigunit tepsivät perusörkkiin hienosti.
4C310091-08A4-42E0-BB00-BB34F00A6BA6.jpeg
GAU 19/A:t kaatavat näppärästi isommat pahikset.
3FB663F1-BB7B-4897-B105-FC268DF7C358.jpeg
Nazguleille, vai mitä ne lentävät pirulaiset nyt olivatkaan, annetaan turpiin naftaliinista kaivetuilla Sergeillä ja kun ilmatila on selvä, aloitetaan laaka-ammunta. Giganttiset ”sotaronsut” saavat haipakkaa Sergeiden nakuttaessa päähän kuin palokärjet. Kirsikkana kakussa on sen ”kukaan mies ei voi tappaa minua” -hiipparin hoiteleminen sateenkaaritarkka-ampujien toimesta. Tarkka-ampujien luodeissahan voi olla vaikka pyhitettyä hopeaa niin tulee varmistettua sekin puoli.

Jos omien puolella sotivat haamut meinaavat rettelöidä, kilautetaan Ghostbustersit paikalle. Homma hoidossa.

Edit: miniguneille ajoneuvoiksi tietysti ”teknikaalit” eli Hiluxit. :cool:
 
Back
Top