Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Esitys: Terrorikoulutukseen osallistumisesta rangaistavaa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 03.04.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Ajatuksena hyvä, mutta kynnys tutkintaan joutumisesta, syytteeseen asettamisesta ja tulkinnanvaraisuus oikeusasteissa suoraan sanottuna pelottaa (esimerkkinä EIT:n Suomelle antamat tuomiot sekä sananvapautta rajoittavat tuomiolauselmat):

  yle 3.4.2014 klo 14:23
  Esitys: Terrorikoulutukseen osallistumisesta rangaistavaa
  Terrorismin rahoittaminen on ollut Suomessa rikos vuodesta 2002. Nyt edessä on lakimuutoksia terrorismin torjunnan strategian toteuttamisen vuoksi.
  [​IMG]
  Käsirautoja Guantánamon vankilassa Yhdysvaltain laivastotukikohdassa Kuubassa. Kuva: Michelle Shepherd / EPA
  Hallitus esittää, että kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemiseen olisi rangaistavaa. Hallitus antoi esityksensä eduskunnalle tänään torstaina, oikeusministeriö tiedottaa. Terrorismin rahoittaminen kriminalisoitiin Suomessa 2002. Tulevat lakimuutokset kuuluvat vuoden 2010 terrorismin torjunnan strategian toteuttamiseen. Eduskuntakäsittelyn on määrä alkaa lähetekeskustelussa ensi viikolla.

  Lisäksi hallitus ehdottaa, että terrorismin rahoittajaa voitaisiin rangaista nykyistä useammissa tapauksissa: Rahoittaja voisi saada rangaistuksen ei vain terroritekojen rahoittamisesta, vaan myös tällaiseen tekoon pyrkivän koulutuksen tai muunlaisen edistämisen rahoittamisesta. Nykyisin terrorismin rahoittamisesta voi seurata enintään kahdeksan vuotta vankeutta.

  Koulutukseen osallistumisesta jopa kolme vuotta vankeutta
  Tällä hetkellä kouluttautuminen terrorismirikoksen tekoon ei ole rangaistavaa Suomessa, vaikka tällaisen koulutuksen antaminen on. Hallituksen esityksessä määritellään nyt, että rangaistus annettaisiin ihmisille, jotka ovat saaneet koulutusta räjähteistä, aseista tai haitallisten aineiden valmistuksesta tai käytöstä terroritekoa varten. Rangaistus voisi olla sakkoja tai korkeintaan kolme vuotta vankeutta.

  Suomessa ei ole tuomittu ketään terrorismirikoksesta. Viranomaisten tiedossa on, että joitakin Suomessa asuvia ihmisiä on osallistunut terroristikoulutukseen ulkomailla.
   
 2. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,106
  Tykkäykset:
  1,579
  Pisteet:
  636
  Voihan paska

  SissiK:n käyneistä tulee siis rikollisia kertalaakista?
   
  hessukessu tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,577
  Pisteet:
  1,286
  Huomaa maininta "terroritekoa varten". Mutta itse tuo tuomio, niin näkisin 3v. olevan liian vähän. Minimi pitäisi olla 2 vuotta ainakin. Mielestäni asteikko voisi hyvin olla murhan yrityksen kanssa sama.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 5. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Saadaanpahan sekin rikollisuuteen taipuvainen saasta pois kaduilta jollakin verukkeella.
   
 6. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Kuka määrittelee terroriteon? Nykyinen lainsäädäntö tuntee rangaistukset suoritetuille teoille ja joukkotuhonnan valmistelulle.

  Tuleeko tästä (taas) blanco-laki, jonka tulkinnanvaraisuus määritellään sitten Korkeimmassa Oikeudessa.
  Tällä palstalla kirjoittelevista 100% voidaan katsoa olevan valmiudet terroritekoihin. Tekeminen ja valmius tehdä, kuka määrittelee tuon eron?
   
  PSJ-Ukko, baikal, skärdis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Hear hear!

  Riski piilee siinä, että lait pysyvät voimassa myös yhteiskunnallisten tuulien muuttuessa. Entäs jos tulee sellainen päivä, että tavallinen ressutoiminta tulkitaan terrotitekoihin valmistautumiseksi? Entä vaikkapa junien valokuvaaminen tai netin keskustelupalstan ylläpitäminen?

  Näistä syistä johtuen tuollaisia blancoja lakeja, joiden tarkoitus on kulloistenkin vallanpitäjien päätettävissä ei pitäisi säätää. Jos niitä on pakko säätää, tulisi niiden olla määräaikaisia.

  Toisaalta tuota riskiä ei pidä liioitellakaan. Jos asiat ovat oikeasti huonosti, niin äkkiäkös lakeja säädetään. Ei Saksankaan lainsäädäntö holokaustia mahdollistanut, kunnes pikapikaa säädettin sellaiset lait. Virokin liittyi Neuvostoliittoon täysin laillisesti säätämällä laki SNTL: oon liittymisestä. Suomessakin sotaan syylliset syyllistyivät johonkin, joka ei tekohetkellä ollut rikos. Esimerkkejä riittää loputtomiin.
   
  aj77, Tvälups ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,577
  Pisteet:
  1,286
  Kieltämättä tuossa tulee mieleen kysymys, että mihin tuota lakia käytettäisiin, mutta minkäs teet? Pitäisikö noiden terroristien sitten saada toimia vapaasti, siis siihen asti kunnes jonkun jo olemassa olevan rikoksen tunnusmerkit täyttyvät? Vika vaan on siinä, että ellei poliisi satu valvomaan pimeitä asemarkkinoita juuri silloin kun nuo on shoppailemassa, niin eka varoitus on se, kun joku kuolee.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 9. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Verkkotiedustelu? Varmaan ulkovaltiotkin antaa vinkkiä, jos henkilö sattuu viestittelemään liian usein jonkin epäilyttävän imaamin kanssa. Sitä paitsi vain luoja tietää, mitä Viestikoelaitos tekee.

   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Kansainvälinen terrorismi on peruuttamattomalla tavalla muuttanut demokratioita. Se joko muutti tai tarjosi keppihevosen muuttamiseksi.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 11. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  No johan islamistit saavat toimia täysin vapaasti, vaikka lait sanovat muuta. Syyriassa saa käydä rauhassa ihmisiä tappamassa. Kela ja sossu maksaa viulut. Muut viranomaiset pyörittelevät peukaloitaan. Käyppä Ruotsissa ampumassa poliisi tai pari. Välittömästi olisit raudoissa Suomeen palattuasi. Joten tuskin tarvitsee hämmästyä, jos tämäkin laki on suunniteltu ensisijaisesti rehellisiä suomalaisia vastaan. Kannattaa muistaa ettei EU ole ensimmäinen monikansallinen viritelmä Euroopassa. Ja ne kaikki edelliset ovat vaatineet väkivaltaista kurinpitoa pysyäkseen edes jotenkin kasassa. Nykyinen Unioni tulee tuskin tekemään poikkeusta.
   
 12. Maj.evp

  Maj.evp Alikersantti BAN

  Liittynyt:
  14.02.2014
  Viestejä:
  99
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Aivan naurettava laki. Paljonko terrori-iskuissa yleensä kuolee väkeä? Tekijä itse ja ehkä 10-20 ihmistä. Kuka tahansa voi kaapata täyden bussin ja tehdä pahemmat vahingot, eikä todellakaan tarvi siihen mitään koulutusta. Aivan hanurista kaikki tämmöinen sekoilu. On parempi jos annetaan tyhmien terroriopettajien jatkaa lähes harmitonta harrastustaan, ettei se korvaannu ukoilla, jotka ajattelee itse. Terrorin opettajat opettaa terot tekemään itsemurhapommituksen, ettei tekijä voisi paljastaa sitä opettajaansa. Tämä on ainoa syy, että miksi 99% iskuista on itsemurhapommeja. Tämäkö pitäisi korvata sarjamurhaaja-teroilla? Ei todellakaan.

  Fiksuinta olisi, jos terroria opetettaisiin valtion rahoittamassa keskiasteen oppilaitoksessa. Olispa ainakin tekijöiden nimet tiedossa, ja tulojakin voisi kertyä ulkomailta.
   
 13. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Jollakin hetkellä terroristeiksi ja terroriteoiksi on luokiteltu sellaisia ihmisiä ja heidän tekojaan jotka sitten myöhemmin on julistettu sankareiksi saman maan toimesta jossa heidät alunperin terroristeiksi tuomittiin. Asekätkentä nyt ensimmäisenä tuli kotimaasta mieleen. En tykkää tuollaisista laeista joita voidaan tulkita kulloisenkin poliittisen tilanteen mukaan. Kyllä jokainen aktiivireserviläinen tai kantahenkilö tahi poliisi tai rajavartija tai metsästäjä pystyy tekemään ja suunnittelemaan terroritekoja. Näillä kaikilla on siihen myös välineet. Joku ituviherhippi Forssasta jos päästetään päättämään mikä on milloinkin terroriteko ja sen valmistelu niin varmaan ollaan kaikki intin käyneet miehet ja naiset linnassa.

  Minä ainakin olen saanut erittäin hyvää koulutusta terroritekoihin. Ja olen myös suunnitellut sellaisia juttuja joita joissakin oloissa voidaan kutsua terroriteoiksi.Ja olen ihan taatusti valmistellut joukkotuhontaa. Minut on koulutettu tappajaksi. Ja vielä ihan valtion puolesta kuten kaikki muutkin suomalaiset sotilaat. Vaarallisia lakeja tuollaiset aivan kuten täällä jo moni älähti. Jos meillä pääsee ex taistolainen ja Setalainen pressaksi ja vielä heti perään joku hinttari melkein presidentiksi niin ei ole kovin kaukana mahdollisuus, että joku ryhtyy tuollaisia lakeja tulkitsemaan omien poliittisten päämääriensä hyväksi. Ei kiitos. Joskus toivoo isoa kiilaa jolla sais hakattua pääkaupunkiseudun irti mantereesta ajelehtimaan jonkun muun riesaksi. Sieltähän kaikki tuollaiset hullutukset rantautetaan Suomeen. Ja kyllä kai siellä ihan omatekoistakin pöljyyttä harrastetaan ettei kaikki nyt tuontitavaraakaan ole.
   
  hessukessu tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,803
  Tykkäykset:
  2,718
  Pisteet:
  1,286
  Menee sitten maalitoiminta uusiksi....
   
 16. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Ennen kuin homma lähtee tässäkin foorumissa täysin lapasesta muistutan, että teitä nimenomaan EI koulutettu terroristeiksi, vaan sotilaiksi joilla kyky ja valmiudet toimia osana puolustusvoimien sodanajan organisaatiota. Siinä on vissi ero verrattuna koulutukseen jonka päämääränä on aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa siviilien keskuudessa.

  Terrorikoulutuksen pääero sotilaskoulutukseen lienee se että terrorikoulutuksessa koulutettavasta koulitaan ase, sotilaskoulutuksessa koulutetaan aseen käyttäjä.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 17. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Niin tylsää kuin se onkin, tuollainen lainsäädäntö on kaksikäyttöinen, ihan kuin tietty osa sotilaskoulutuksestakin. Eipä silti, yhteiskunnallisesta päätöksenteosta se muutenkin riippuu mitä (käsketysti/julkisesti/kiinni jääden) voi sotilaskouluttautumisen saralla tehdä.

  Ja edelleen, osa sotilaskoulutuksesta on väkisinkin uhkien kautta työskentelyä - joten syntyvät tuotokset ovat tuollaisen lainsäädännön äärimmäistä tulkintaa koskien aika raskauttavia.

  Toki tämä kohina on nykyisissä olosuhteissa täysin ohi todellisuudesta, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta kun Suomessa säädetään erittäin huonoa lainsäädäntöä. Valppautta siskot ja veljet, ja aktiivisuutta.
   
  Tvälups ja setämies tykkäsivät tästä.
 18. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,358
  Tykkäykset:
  7,575
  Pisteet:
  1,286
  Sama tuli heti mieleen kun otsikon luin. Ei hyvä juttu. Tänään me tiedämme mitä on terrorismi. Kymmenen vuoden kuluttua terrorismi voi olla jotain ihan muuta. Kaikkihan sen nyt kuitenkin tietävät että kohti Eu:n liittovaltiota mennään ja jotta siihen päästään on kansallismieli hajoitettava tavalla tai toisella. Tulevaisuudessa häämöttää erittäin kova yhteiskunta.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 19. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Entäpä kun Peräkylän Militia RY:n puheenjohtaja päästelee vähän sammakoita suusta ja uhkaa eduskuntaa ja ministereitä? RY:n yksi jäsen ampuu/puukottaa viinapäissään kunnan valtuuston jäsentä joka edustaa toista puoluetta (oikeasti syynä oli vaimon koskemattomuuteen liittyvät asiat). Tiedetään että mm ampumakoulutusta jäsenistölle on tarjolla.

  Tässä meillä on lain tulkinnan mukaisesti täydellinen terroristiryhmä. Ainakin siten kun minä sen ymmärrän, uhkaa väkivallalla valtiojohtoa, jopa toteuttaa sekä sitä tarjoaa asekoulustusta.

  Supo ja Karhu syhmä vyöryttää koko Peräkylän Militia RY:n kerhotilat, jäsenet roijataan kaltereiden taakse jne. Oikeus tapahtuu. Vai tapahtuuko?

  Ymmärrän toki että ihan tämä ei ole lain tarkoitus eikä ihan ensimmäisenä tule mieleen, mutta... No, foliohatut päähän.
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Second: mikä tänään tuntuu siltä, että pitää rapistella folioita, se voi huomenna tai viiden vuoden kuluttua olla täyttä realia. Tilanteet muuttuvat.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 21. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  Täytynee tästä marssia poliisilaitokselle ilmoittautumaan. Seuraavat kolme vuotta sitten ilmeisesti postailen jonkun valtion yläpitämän täyshoitolan ip-osoitteesta.
  Minä kun olen pioneerina saanut koulutusta räjähteistä. Siviilipuolella omaan lupakirjan, joka todistaa siis koulutusta hankitun pv:n ulkopuoleltakin. Lisäksi olen toiminut miinanraivaajana ulkomailla, joten kv koulutustakin asiaan omaan.
  Reserviläisenä olen luonnollisesti saanut kooulutusta aseiden käyttöön ja olenpa harrastanut alaa myös siviilipuolella.
  Yliopistossa kemiaa opiskelleena olen saanut koulutusta haitallisten aineiden valmistukseen. Itse asiassa lukuisissa töissäni jo murrosikäisestä kesätyöntekijästä alkaen olen haitallisten aineiden valmistukseen koulutusta saanut.
  Cranen aloitusviestissä http://maanpuolustus.net/threads/terroristiksi-kouluttautuminen-aiotaan-säätää-laittomaksi.3341/ tuossa toisessa ketjussa todetaan myös että
  ja koska aloitin ennen pääaineen vaihtamista kemiaan yliopisto-opiskeluni fysiikan puolella keskittyen ydinfysiikkaan ja opintoni pitävät sisällään riittävän määrän kyseisen kaltaista tietoteknistä koulutusta josta tositteena minulla on jopa työkokemusta, niin tämäkin kohta tulee täyteen.
  Vaikkei näitä vielä tällä hetkellä katosttaisikaan terroritekoon valmistautumiseksi ja vaikkei tuo laki vielä olisikaan voimassa, niin olen myös antanut koulutusta kaikilla näillä osa-alueilla.
  Joudun toteamaan itseni tälle valtiolle niin vaaralliseksi henkilöksi, että en voi muuta kuin mennä ilmiantamaan itseni. Samalla voin tunnustaa pitäneeni useita kertoja monia erilaisia toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä hallussani julkisilla paikoilla kuten esim pesäpallomaila, sorkkarauta ja exän käsilaukku. Ehkäpä joku on nähnyt minut jopa aseen näköinen esine kädessäni. TUnnustan suoraan joskus pitäneeni kädessäni leikkiasetta, akkuporakonetta ja jopa ilma-asetta ihan julkisella paikalla ja jopa aseen muotoista tupakansytytintä.
  Toivon toki että muutkin kansalaiset ovat yhtä tunnollisia ja rehellisiä ja tunnustavat rikoksensa vaikka ne eivät olisikaan yhtä jrkyttävän laajoja ja järjestelmällisiä kuin itselläni. Nimittäin siten taattaisi maallemme täsytyöllisyys kun vapaaksi jäävät saisivat toimia vanginvartijoina näille terroristiksi kouluttatuneille. Ja vangitut saisivat rakentaa itselleen lisää vankiloita oikein urakalla. Vartijathan eivät sitä voisi tehdä, koska rakentamisen edellytyksenä olisi useiden hirveden rikosten tekeminen jo tarvittavia taitoja oppiessa ja tarvittavia välineitä kantaessa.
   
  Second tykkäsi tästä.
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  niäämi on selvä tapaus, eikun Riihimäen pyttyyn.
   

Jaa tämä sivu