Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Evp-upseerit sivaltavat puolustusvoimauudistusta: Valmistelu salamyhkäistä

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja miheikki, 26.03.2012.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,373
  Tykkäykset:
  8,447
  Pisteet:
  1,286
  Koko juttu on kopsattuna tässä.

  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/evp-upseerit-sivaltavat-puolustusvoimauudistusta-valmistelu-salamyhkaista-uhkia-ei-kartoitettu-eduskunta-syrjaytettiin

   
 2. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Monasti unohdetaan se seikka, että ensin pitäisi selvittää mitä aiotaan tehdä ja sen pohjalta, että mihin hintaan se pystytään tekemään. Nykyisellään etenkin julkisella puolella vain haetaan samaa summaa kuin ennenkin (tai mielummin korotusta siihen) ja sitten vasta mietitään mitä sillä saadulla summalla kyetään tekemään.

  Tilanne on sama kuin niin monissa yhdistyksissä, joissa toimintausuunnitelma, talousarvio ja toimintakertomus vainkopioidaan edellisvuodesta tehden välttämättömät päivämäärämuutokset. Laiskuus suosii helppoa tapaa.
   
 3. Mainos 4. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Uudistukseen sisältyy suuri puute, joka vielä leimahtaa päin naamaa”, Limnéll murehtii. ”Puolustusvoimat katoaa monen ihmisen ja alueen arkipäivästä. Jonkin paraatin vetäiseminen kerran kymmenessä vuodessa ei rakenna ja ylläpidä maanpuolustustahtoa.”

  Pohjois-Karjalan prikaatia olisi pitänyt kehittää nykyaikaisen ja teknisesti korkeatasoisen sissitoiminnan koulutuskeskukseksi.

  Tuossahan on ajatusta....

  Nyt kun varusmieskoulutusta Pohjois-Karjalan Prikkatissa ollaan lopettelemassa, tulee Prikaatista tehdä Valtakunnallinen Reservin Koulutuskeskus ..Oma jatkokoulutuspaikka -varuskunta- reservissä oleville kansalaisille, joka erikoistuu reserviläisten täydennys-, muunto- ja muuhun jatkokoulutukseen.

  :a-smiley:

  Sillä osoitetaan vahvasti että Suomen Armeija perustuu OMAAN OSAAVAAN RESERVIIN ja spekuloinnit ammattiarmeijasta tai vieraiden valtioiden muodostamasta liittouman sotilasorganisaatiosta loppuisi siihen.
   
 5. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Usein on jo lähtökohdat pielessä; Ollaan unohdettu, mitä varten ollaan olemassa.
  ..siis.. yritystoiminnassa..ainakin.
   
 6. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,701
  Tykkäykset:
  2,086
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa olisi kyllä ajatusta
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,579
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa on tosiaan ideaa. Kierrätetään kertaajia paikasta toiseen, niin tottuvat erillaisiin maastotyyppeihin. Ja joskus on ollut ehdotuksia, että esim. tarkka-ampuja touhut koulutettaisiin keskitetysti ja Kontiolahti olisi varmaan ihan kelvollinen paikka siihen, joskaan ei ainoa mahdollinen.
   
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,096
  Pisteet:
  1,286
  Meinasitteko seuraavat viisi vuotta pyörittää kokonaista varuskuntaa kertausharjoituksia varten...joo, kokonaista 2000 miestähän kutsutaankin vuosittain kh:iin. Noh, se tekisi tasaisella viikkovauhdilla 40 miestä viikossa kontikseen, ovatko 2, 3 vai ihan 5 päivää harkoissa vai kuinka? Melkoinen käyttöaste yli tuhannen karjun varuskunnalle...edes RKP ei suostuisi tuollaiseen paitsi Draksvikin osalta.

  Entäs jos kontiksen a-rata-alueet ja isoja sarkoja muutakin aluetta ovat jo "varatut" sellaiseen käyttöön, johon ei kuulu kyllä ainakaan paukuttimien käyttäminen?
   
 9. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Kontiorannan ampumaradat on maisemoitava samaan tilaan, jossa ne olivat ennen varuskuntaa, vuoden 2013 loppuun mennessä.
   
 10. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Passiivit ovat aina hauskoja. "On maisemoitava"... Eli mielenkiintoista kuka löytyy maksajaksi. Säästäminen voi olla pv:lle ihanan kallista, jos tuo tie kuljetaan tappiin.
   
 11. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Sehän kuljetaan. Pv säästää kustannuksista tinkimättä!

  Paitsi ettei kyseessä ole säästöt, Wallin ei puhu enää säästöistä vaan pelkästä rakenneuudistuksesta.
   
 12. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  Mitä.. Eikö VEH:t vedäkkään väkeä? ..vai odotetaanko aina KÄSKYÄ? Noh, eppäelläppä tuota soppiiki. Jos ei VEH vedä väkeä, täytyy keksiä jotakin.

  Minusta Limnelin esitys Pohjois-Karjalan sissikoulutuskeskuksesta oli hyvä veto :a-smiley: Vaikka tarkoittikin enempi varusmieskoulutusta, ajatus istuu myös reserviläisen silmään.

  Markkinointia tehostettava?

  "Tule viikoksi takaisin Pohjois-Karjalaan ..matkat, majoitus ja muonitus talon puolesta.. Reipasta HyötyLiikuntaa, Personal Trainer jokaiselle ryhmälle... "

  Viikon putkia nonstoppina ja kertaamaan pääsee kaikki varusmiespalveluksen suorittaneet... Kyllähän keinoja ja rahoitustakin löytyy, jos vaan on tahtotilaa ja talkoohenkeä. Viikko/vuosi tai 4vkl/vuosi tulisi jokaisen itseään reserviläisenä kunnioittavan suorittaa VEH-palveluksena. (utopiaako?)

  Mielekästä koulutusta ja reenausta saadaan aikaiseksi ilman paukutteluakin, vaikka tilanteenmukaista sovellettua ammuntoja ja aseenkäsittelyä ei voi mitenkään sivuttaa. Arvovalintoja ja tahdonilmaisua tuossakin.. On hyvä että jotkut edes yrittää nostaa kissaa pöydälle ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Eri juttu on jos kansa ei innostu huolehtimaan itsensä (ja toistensa) puolustamisesta.

  Sissireenit vetää MPK:n järjestämänäkin, myös VEH:nä. Onko kaikki vapaaehtoiseen kouluttautumiseen sitoutumishaluiset/-kykyiset jo kirjoittaneet nimensä alle? Jos ei motivaatiota meille reserviläisille itseisesti synny, on turhaa vettä kaivoon kantaa. Unohdetaan koko juttu ja jätetään walliinit raapimaan pers...ikkaa.
   

Jaa tämä sivu