Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Finland – Sparta of the North

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Radar, 10.03.2016.

 1. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  771
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
 2. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,945
  Tykkäykset:
  5,681
  Pisteet:
  636
  Tiivistettynä, Suomi tarvii selvän vihollisen, muuten buttraped kuten Ruotsi.
   
 3. Mainos 4. Korsumajuri

  Korsumajuri Kapteeni

  Liittynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  522
  Tykkäykset:
  596
  Pisteet:
  76
  Suomen puolustus ei jaksa kantaa spartalaisten kilpeä ja miekkaa. Pienistä valtioista lähimmäksi Spartaa päässee Israel. Kakkosena ehkä Singapore, joka sattumoisin on hakenut oppia Israelista. Huonompiakin maita löytyy, mutta silti Suomi kuuluu rupusakkiin.

  Theinerin kirjoituksia on kiva lukea, mutta totuusarvo on kyseenalainen.
   
 5. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,769
  Tykkäykset:
  4,802
  Pisteet:
  1,286
  Pätkin linkin kirjoituksen lainauksiksi ja kommentoin joihinkin väleihin:

  En olisi niin varma Svalbardin valtaamisesta. Yhdysvaltoja kiinnostaa varmasti alueen luonnorikkaudet, ja Venäjällä taas on akuutimpiakin hyökkäyskohteita.

  Kirjoittaja on oikeassa siinä, ettei Suomi todellakaan tajua Venäjän sotasuunnitelmia. Täällä nukutaan ruususenunta, vaikka muissa alueen valtioissa on jo aloitettu korjausliike rahoitusta myöten.

  Tässä kirjoittaja tekee ulkomaalaiselle ymmärrettävän virheen: hän laskee mukaan paperitiikerit. Joukkoja ("troops") ei Suomessa ole kuin muutamia kymmeniä tuhansia, joista taisteluvalmiita on ajankohdasta riippuen huonoimmillaan tuhansia ja parhaimmillaan toistakymmentä tuhatta. Taisteluvalmiina joukkona käsitän nyt tässä yhteydessä MAAK:t, ammattilaiserikoisjoukot sekä osan varusmiehistä (ne, joilla takana palvelusta jo lähemmäs puoli vuotta tai enemmän).

  Ja paljonko yhteensä 900 000 miehestä voidaan varustaa edes välttävästi, se on se kysymys. Vastaus kuuluu: murto-osa.

  Hyvältähän tuo nosto kuulostaa! Ei vain tule tapahtumaan kovin pian. :( Taloutta elvyttävät vaikutukset olisivat bonus, vaikka iso osa rahasta menisi väkisinkin ulkomaille. Meillä ei tehdä ku "rätei ja lumpui" ja tyhmää rautaa.

  Kappas! Tykistön tarpeet on huomattu sekä puolustusvoimissa että Euromaidanissa. :) Lisenssistä en sitten tiedä, se ei ehkä olisi kannattavaa. Paitsi tietysti, jos rahaa olisi valmistaa samantien 100 kpl tai enemmänkin. PzH 2000 ylijäämämarkkinoilta voisi olla realistisin vaihtoehto tällä hetkellä.

  Bemareita ei korvata, niitähän päivitetään parhaillaan. MT-LB taas ei ole vanhentunut. Se on kuljetusajoneuvo, ei se ole vanhentunut sen enempää kuin 1960-luvun kuorma-autokaan; jos toimii, niin käytetään, kunnes ei enää toimi. Vasta sitten vaihdetaan uudempaan.;)

  Sinällään konetykillisen AMV:n hankinnat olisivat herkkua porilaisille. Alueellisten joukkojen käyttöön vapautuisi Paseja. Nam nam! :cool:

  MLRS:n ampumatarvikkeet, etenkin ATACMS, olisivat nannaa. Onneksi hankinnat on jo aloitettu, mutta ATACMS puuttuu yhä, ja varasto on muutenkin kovin laiha.

  Kyllä se F/A-18 Hornet saa nyt luvan välttää. Lisäksi F-35B:n käyttöohjekirjassa sanotaan varmasti, että ei saa laskeutua pellolle, niitylle tai aavikolle, koska moottori voi vetää vieraita esineitä sisäänsä. :facepalm:

  Ei Gripeniä kiitos, ainakaan tässä aikataulussa. Gripenin asema Suomenkin hankintakilpailussa vahvistuisi, jos Puola tilaisi konetyyppiä, mutta tällä hetkellä näyttää mielestäni epärealistiselta tapahtumalta. Puola tilaa F-35:n, koska se on amerikkalainen ja edustaa uusinta tekniikkaa.

  SUTO-helikopteri olisi kieltämättä tarpeen. Tosin pienempikin määrä varmasti välttäisi. Kenties neljästä kahdeksaan kopteria SUTO-varustuksella olisi sopiva määrä. Ilmaylivoiman puute asettaa omat rajoitteensa näiden käytölle, mutta jonkinlainen määrä on tarpeen jo uskottavuuden kannalta. NFH olisi looginen valinta malliksi, kun huolto ei hirveästi poikkeaisi nykyisistä koptereista.

  Suomi ei ole pahimmassa mahdollisessa paikassa, ei tosiaankaan. Monet ovat kuitenkin eri mieltä kirjoittajan kanssa esimerkiksi Suomen alueen tarpeesta Venäjälle. Suomea ja Suomen etelärannikkoa pidetään yleisesti tärkeänä Virossa/Baltiassa tapahtuvalle Venäjän operaatiolle, koska muutoin NATO voisi Suomen luvalla hyödyntää sitä joukkojensiirrossa Baltiaan.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 6. Korsumajuri

  Korsumajuri Kapteeni

  Liittynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  522
  Tykkäykset:
  596
  Pisteet:
  76
  Tarkkaan ottaen Theiner ei kommentoinut Suomen tajuamisia, vaan sanoi ettei Suomi kuulu Venäjän nykyisiin sotasuunnitelmiin, ts. hyökkäystä ei ole odotettavissa. "Luckily all three do not figure in Russia’s current war plans...".

  Kommenttisi pitää silti paikkansa; ei täällä ole resurssipuolella reagoitu Ukrainaan mitenkään. Kuten aiemminkin, valtiojohto toteaa, "Ei koske meitä" ja jatkaa fantsuilua.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 7. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,336
  Tykkäykset:
  9,767
  Pisteet:
  1,286
  Minusta tämä tuntuu olevan kansallinen piirre, ainakin joissain suomalaisilla, olla pää hiekassa. Joskus haastateltu telkkarissa ihmisä lentokentällä jotka menossa lomalle jonnekin jossa juuri tapahtunut joku terroriteko. Tyypit vain toteaa ettei me pelätä eikä me uskota että meille voi mitään sattua.
  Tai sitten ollaan niin uppiniskaisia että kun kerran matka on maksettu niin mehän mennään.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 8. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,769
  Tykkäykset:
  4,802
  Pisteet:
  1,286
  Pahkeinen! Minulle kävi tosiaan käännösvirhe. :oops: Noh, yön tuntien piikkiin.

  Kyllä, ja tämä on säälittävää. Onneksi edes lähtötaso on muita (pl. Venäjä) korkeampi.
   
  Korsumajuri tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu