Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Foorumilaisten sotillaistakin puolta sivuavat aktiviteetit

Viestiketju osiossa 'Liikunta ja sotilasurheilu' , aloittaja Second, 23.09.2010.

 1. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Ei hirvittävästi ole näitä gallupeja tällä foorumilla vielä näkynyt. Minusta näitä on kiva katsella ja lueskella että mitä kukin harrastaa... Eli mitä sinä harrastat. En minä mitään äänestysjuttuja ryhdy laittamaan kun aina niistä jotakin unohtuu.

  Oma listani:
  -Tupakoinnin lopettaminen ja juoksuharrastuksen aloittaminen. Taas vaihteeksi. Lisksi mukana sellainen kerran viikossa yläkropan lihaksia kehittävää treeniä. Tällä hetkellä tämä vie aikaa ihan suhteellisen paljon.

  -Aseiden kanssa puljaaminen ja ampumataidon ylläpitäminen. Haulikkoa ja kivääriä, tosin nyt menee lähinnä kuivin laukauksin kotona olemassa olevia taitoja ylläpitäen.

  -Suunnistus yms jokamiehen erätaidot mitä nyt tulee patikoidessa vastaan. Tavoite pidemmän aikaa on ollut nukkua ainakin yksi yö maastossa jokaisena vuoden aikana per vuosi. Nyt on siirtynyt lähinnä tuonne "extreme"suuntaan eli haen vähän varusteiden ja oman mukavuuden rajoja, eli millä varustuksella mukavuusaste etenkin nukkuessa on kohtuullinen ja kantamus mahdollisimman pieni. Kesämakuupusilla näköjään pärjää pakkasillakin jos vaatetta paksulti ja kanervaa ohkaisen makuualusta alla.

  -Metäsästys, periaatteessa sama kuin edellinen mutta toisaalta erotetaan nyt omaksi lohkokseen kun monet jutut on kovin erilaisia pelkkään patikointiin nähden. Viimevuonna tuli noin 100 maastopäivää, nyt taitaa jäädä tuonne tammi-huhtikuulle.

  -Luonnomuonan opsikelu. No tuo alkaa olla aika kaukana sotilaalliselta puolelta. No ehkä minut vahingossa määrätään rajalle ja pitää selvitä puoli vuotta ilman huoltoa. :a-huh:

  -MPK:n kurssit on jääneet nyt vähemmälle, saas nähdä onko intoa jatkossa enemmän.

  -Ohjeiden, kirjojen ja oppaiden lukeminen, miettiminen yms. Pääasiassa liittyy tietokoneella pelattavien sotapelien pelaamiseen ja uusien tehokkaampien taktiikoiden yms opiskeluun.

  Kyllä toki ne siviilimaailman syyt on taustalla enemmän (MPK ainoa poikkeus), jos vielä 40-ikäisenä olisi hyvässä kunnossa ja tupakoimaton, maastokelponen miestenmies niin olisipa se saakelin kova juttu josta on hyvä astua sitten 50-ikävuodelle... Toki kun kerran pitäisi olla tarvittaessa hyvä sotilaskin ja sen tosiasian tiedostaa niin eipä sotilaallistenkaan hyötyjen kalastaminen siinä sivussa tunnu kovinkaan kaukaiselle tai epärealistisella jutulle.
   
 2. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,274
  Tykkäykset:
  617
  Pisteet:
  636
  Mulla kun on tota ikää sen verran, että pilliin vihellettäessä tekisin varmaankin omaa siviilityötäni ( tosin sovellettuna, tuskin ihan tässä muodossa ), joko siviilinä tai sitten PV:n komennossa.

  Liikuttua tulee lähinnä (sauva)käveltyä, uitua ja soudeltua (mökillä). Kun ei ole peräprutkua, ja uistinta kun vetelee, niin saa soutaa ihan riittävästi ( onneks on sen verran pieni järvi, ettei ihan mahottomia matkoja tule ). Aina välillä yritän palautella mieleen vanhoja kamppailulajijuttuja, mutta kun noi operoidut nivelet ei enää oikein kestä kaikkia liikkeitä. Kerran viikossa duunin kustantamalla ( liikuntaseteli ) punttisalilla.
  Ammuskeluakin tulee tehtyä, lähinnä tosin ilmakiväärillä, mutta onhan sekin parempi kuin ei mitään. Sitäkin tosin vain mökillä.

  Lukeminen kun on harrastus muutenkin, niin siinä sivussa tulee luettua jonkinlainen läjä myös sotilaallista kirjallisuutta eri muodoissa. Ammattikirjallisuudessa ( ja lehdissä ) on yllättävän paljon sotilasaiheita ( tietty lähinnä meripuolelta ). Ruuanlaitto on jonkinmoinen harrastus myös ja siinä tulee kokeiltua aina välillä, miten saa mahdollisimman vähistä aineista safkaa aikaiseksi ( kunnon safkaa ).

  Noiden juniorien urheiluharrastusten myötä on tullut aika paljon opittua ea-taitoja. Niitä yritän pitää yllä.

  Sitä röökinpolttoa en ole osannut lopettaa. Tosin viimeisen parin vuoden aikana päivittäiset määrät on melkein puolittuneet.
   
 3. Mainos 4. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Koruompelua ja kutomista.

  Huolto on aliarvostettu aselaji.
   
 5. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Minä harrastan nostaan puntia, hiihtän ja juoksen joskus, pelan pelejä.
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,074
  Pisteet:
  1,286
  Metsästysammunta haulikoin ja luotiasein, suht säännöllisesti radalla ja maastossa. Pistoolia satunnaisesti ja rk:ta ehkä kerta per vuosi, maks. 2.

  Suht säännöllistä lenkkeilyä, retkeilyä, iltarasteja pienellä volyymilla, jahtihommia. Ehkä tulee maastoa katseltua välillä "sillä silmällä", vähän vahingossa huomaa tarkastelevansa sotilaallista puolta jostain jutusta. Karttoja ja gepsiä olen tarvinnut työn puolesta, ehkä jotain muutakin pientä.

  Minun on kyllä myönnettävä, että minä en tee asioita siitä näkökulmasta, että tulisin jotenkin "paremmaksi" sotilaaksi. Jääkäripohjalta ponnistava 45-vuotias ukonmökelö on kuitenkin suht perspektiivitön puolustusvoimien näkökulmasta katsottuna.

  Paitsi että ei ole, eräästä näkökulmasta. Jos tällä 45-vuotiaalla mökelöllä on pikku parvi pojanmökelöitä kasvamassa, niin hän joutuu/saa ohjata poikiaan näiden mieltymyksien mukaan yllättävästikin samojen kiinnostusten ja harrastusten pariin. Haluavat ampua, lähtevät retkille mukaan, oppivat erätaitoja, opetellaan elukoiden tapoja ja suunnistustakin, harrastavat liikuntaa ja yritetään oppia ihmistapoja, käyttäytymistä ja myönnän: yritän opettaa lapsetkin rakastamaan isänmaataan terveellä tavalla, vailla kohkaamista ja houhotusta ja näköjään ovat imaisseet asenteen, jonka mukaan suomalainen mies puolustaa maataan tarvittaessa. Ja en todellakaan ole vaahdonnut mitään näistä jutuista....ne näköjään imaisevat paljon isänsä ja äitinsä arvopohjasta. Että siinä mielessä tässäkin on ns. "sotilaallinenkin" ulottuvuus.
   
 7. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Metsästys & kalastus (soutamalla uistelu)
  Lumikenkäily
  Valokuvaus
  Kunnonkohottimena lavatanssit
   
 8. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Kenraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  1,289
  Pisteet:
  636
  ELÄIMELLINEN HARRASTUS: Koiran perässä roikkuminen ihmisen jäljillä. 3-4kertaa/viikko. Kaikenlaisessa maastossa; pajukossa..vesakossa..louhikossa..kallioilla..raunioilla..kuusikossa..suolla ja sammaleella. 4-5km/2-3h per harjoituskerta.
  myötä ja vastamäessä, kallioilla ja kukkuloilla... kuivalla maalla ja vedessä.. kaikenlaisella säällä.

  Talvella perusreenejä; hakua,käskytystä,puruja ja kiinniottoja ..tai muuten vaan lumisotaa ja oikeisiin varautumista harjoituksissa (koiran kanssa ja ilman). Valjakkohiihto harkinnassa, jos lumiset talvet jatkuvat.

  Niin, ja käskemisen harjoittelua:
  Käskytystä koiralle; puruja ja irroituksia patukkaan ja hihaan - seuraamista, jäljitystä, hakua - reenejä vedessä; hukkuvaa ja venettä - partionarun vientiä vesistön yli - viestin vientiä yms. asiaan kuuluvaa.

  ELÄIMELLISIÄ KOMENTOJA, JOIHIN HAETAAN YMMÄRRYSTÄ JA HALUTTUA TOIMINTAA:

  TÄNNE-SIVULLE-SEURAA-ETEEN-MENE
  MAAHAN-ISTU-SEIS
  MENE-HAE-VIE-TUO
  UKKO-KIINNI-IRTI
  VENE-HAE-VIE-TUO-TÄNNE
  JÄLKI-ETSI

  Koira opettaa myös isäntäänsä/ohjaajaansa jäljityksen saloihin, jälkien lukuun ja etenkin jälkien tulkintaan.
  4 vuotta reenattu ja toivottavasti vielä paljon vuosia jäljellä.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 9. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Kuulostaa näin äkki sulatuksella pirun vaativalle hommalle vähän joka suhteessa.

  Meikäläinenhän ei koiraihminen ole. Minulla on tuollainen s**tanan seurakoira mikä joutaisi pistää multiin... Ja on varma että ei tule minkään sortin hurttaa sen jälkeen. Osaltaan syynä on se että minä en jaksa noiden koirien sielunmaailmaa ymmärtää enkä oikein jaksa kouluttaakaan. On ne ihan toista luokkaa nuo oikeat koiraihmiset joilla heruu ymmärrystä ja viitseliäisyyttä koiria kohtaan.
   
 10. FM200

  FM200 Korpraali

  Liittynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  40
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Koiraharrastaja täälläkin. Sakemanninartulla suojelusta voittajaluokan tulos, nykyisin treenataan erikoisjälkeä.
  Satunnaisesti käyn pistoolilla ammuskelemassa.

  Ei kai KorpiSISSI:llä ole malinois?
   
 11. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Omalta kohalta jos lähtöö asioo tuoanoinnii oikeen niinko funtsailemoon nii johan se kentraalisherra tuossa sen sano jotta ei oo ens tarkotus tulla paremmaks sotimise taijjos, mutta sitähn tuo siin sivus palveloo myössii.

  Niin että kuntoa tulee pidettyä yllä uimalla, juoksemalla, pyöräilemällä, suunnistamalla ja hiihtämällä ja lihaskuntoa parantelen salilla.
  Sitten noita erätaitoja ihan vaeltamalla, kalastamalla ja metsästämällä, mutta ennen kaikkea puolitosissaan harjottelemalla erävaelluskisoihin.
  Kai nekin voidaan laskea kun käyn myös kiipeilemässä ja räpeltämässä ja vielä joskus hypinkin ja sukellan säännöllisesti ja kesällä melon.
  Ammuntaa ei tietenkään voi listasta jättää pois kun sitä tulee väkisinikin paukuteltua ja autosuunnistuksen olen huomannut sattumalta hyödylliseksi lajiksi ja ea-puolen kouluttautumista tukee työnantaja. Välillä käväsen vähän ottamassa oppia kontaktilajeissakin, mutta enempi huvin vuoksi.
  Muuta ei nyt tule mieleen, mutta onhan tossakin sen verran, että kaikkea ehtii pikkaisen raapia eikä mitään kunnolla, kun pitäs töitäkin joskus tehdä ja netissä paljon roikkua.
   

Jaa tämä sivu