Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hallitus leikkaa vielä lisää puolustusvoimilta - aserahoja jäihin

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 04.04.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Hallitus leikkaa vielä lisää puolustusvoimilta - aserahoja jäihin
  Talouselämä 19:08


  Hallitus on päättänyt leikata lisää puolustusvoimien määrärahoista.

  Keskiviikkona tehdyn budjettikannanoton mukaan puolustusvoimien materiaalihankintojen indeksikorotuksia ei tehdä vuonna 2015.

  Valtiovarainministeriön mukaan leikkaus on uusi, eikä se kuulunut aiempaan paljon porua aiheuttaneeseen puolustusvoimien säästöohjelmaan. Ministeriöstä ei osattu kertoa uuden leikkauksen suuruusluokkaa.

  Leikkaus on poliittinen, päätösperäinen ratkaisu. Se ei johdu mistään automatiikasta.

  Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen hallituksen budjettikokousta, että leikkauksia ei tehdä "juustohöylämenetelmällä" eli tasaisesti kaikkialta, jota julkisessa keskustelussa oli ehdotettu.
  Indeksijäädytys kertautuu

  Vaikka indeksi jäädytetään nimellisesti yhdelle budjettivuodelle, päätös kumuloituu ja kasvattaa säästöpottia sitä seuraavina vuosina - periaatteessa aina hamaan tulevaisuuteen saakka.

  Tekemättä jäänyttä indeksikorotusta ei nimittäin korjata ylöspäin tulevina vuosina, vaan leikkaus jää niin kutsutusti budjettipohjiin. Seuraavat mahdolliset korotukset tehdään jäätyneestä ja inflaation nakertamasta tasosta, joten kasvukäyrä putoaa pysyvästi pykälän alemmaksi.

  Näin tehdään kaikille muillekin indeksijäädytyksille, joista hallitus on päättänyt. Näin ollen muun muassa lapsilisien ja tuloverotuksen asteikkojen indeksijäädytykset kasvattavat valtion säästöpottia ikään kuin vuosi vuoden jälkeen.
   
 2. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Yllättävän pieneksi tämä lisäleikkaus onneksi näyttää jäävän. Vaan onhan vuoden päästä taas budjettiriihi...
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Yllättävän maltillinen lisäsäästö. Väkisin nousee esiin oletus, että lisää on tulossa vielä ennen Espanjan avustuspakettien sopimusten musteen kuivumista.

  En haluaisi olla suunnittelemassa toimintaa virastossa, jonka resursointia säädetään tasalta ja puolelta, ja suorituskyvyn kannalta epäolennaiset asiat ovat kivoja poliittisia keppihevosia ulkopuolelta säädettäviksi.
   
 5. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Eihän sitä nyt juustohöylämenetelmä voida käyttää, koska avustuspaketeista ei voida leiakta kun niiden kokoa ei päätetä itse. Ihan muut tahot ppäättävät paljonko Kreikkaan, Portigaliin ja Espajaan lahjoitetaan. Eikä nyt sentään kehitysapurahojakaan voida leikata. Siellä on niin paljon tärkeitä kohteita joihin rahaa laitetaan. Jos käytettäis juustohöylää niin maailmahan jäis pelastamatta.
   

Jaa tämä sivu