Harjoittelua

Vonka

Supreme Leader
Tänne voisi laittaa nuorten asevelvollisten harjoituskatsauksia. Pysytään aiheessa.


10686905_894339270598927_751344883004766998_n.jpgKaartin jääkärirykmentin sotilaspoliisikomppania on harjoitellut tämän viikon aikana yhteistoimintaa poliisin kanssa Helsingin Vuosaaren voimalaitoksen ja satama-alueen lähistöllä.

Harjoitus kuuluu Kaartin jääkärirykmentin joulukuussa kotiutuvien loppusotaan, joka päättyy torstain aikana. Harjoituksiin osallistuu Helsingin poliisista johtaja ja kenttäjohtopartio.


Virka-apuharjoitukset teoriasta käytäntöön

Helsingin poliisilaitoksen operatiivisesta kenttätoiminnasta vastaava ylikonstaapeli Jari Hunnakko on osallistunut puolustusvoimien ja poliisin vastaavanlaisiin harjoituksiin jo kahdeksan vuoden ajan. Yhteisharjoituksia kertyy noin kolme-neljä vuodessa.

– Nämä ovat todella hyviä. Opimme samalla tuntemaan henkilökuntaa, mikä palvelee ihan perustyössäkin. Harvoin pääsemme harjoittelemaan näin isojen resurssien kanssa, minkä kautta saadaan johtamisoppia ja kokemusta, Hunnakko toteaa.

Vuosaaressa on harjoiteltu niin sanottua harmaan vaiheen tilannetta, jossa täysimittaista sotaa ei ole vielä syttynyt ja toimivalta on edelleen poliisilla.

–Tällä kertaa harjoituksena oli uhkaavien henkilöiden kiinniotto. Poliisitiedustelun kautta saatiin tietoa, että epäilyttävät uhkaavat henkilöt lähestyvät puolustusvoimien suojaamaa aluetta, ja näitä henkilöitä lähdettiin kiinni ottamaan poliisin ohjeiden mukaan, Hunnakko kuvailee.

Lisäksi sotilaspoliisikomppania on muun muassa suojannut kohteita ja tehnyt vartiointitehtäviä.

Yhteisharjoittelu kehittää valmiuksia erilaisia tilanteita poikkeustilanteita varten. Kummatkin harjoituksen osapuolet kokevat yhteisharjoittelun mielekkääksi.

– Erityisen antoisaa yhteistyötä ja meillä on positiivinen tahto yhteistyöhön, mikä näkyy myös näissä harjoituksissa, Hunnakko toteaa.

Kapteeni Karin mukaan harjoituksessa on ollut motivaatio kohdillaan.

– Muutama varusmies on poliisikoulustakin puhunut.

http://www.puolustusvoimat.fi/porta...9nQSEh/?pcid=9c2482004686c320abd7bb786bf3619b
 
Arktisen äärellä.

Lapin Jääkäripataljoona täyttää maaliskuussa 93 vuotta. Video on pyöreiltä vuosilta.

 
Kaartin Jääkärirykmentin ajaja- ja johtajakurssi Padasjoella marraskuussa.

 
Kotimaata etsimässä. Sympaattinen tarina Duluthin pojasta ja hänen motivaatiostaan isän ja ukin jäljille. Rainalla vähän erikoisempaa koirahommaa. @KorpiSISSI ä voi kiinnostaa.

Amerikkalainen Matti Erpestad muutti Suomeen ja päätti tulla suomalaiseksi. Aluksi edessä oli varusmiespalvelus ja suomen kielen opiskelu. Ohjaus Erkki Määttänen

http://areena.yle.fi/tv/682548
JepJep. Katsottu jo muutamaan kertaan mutta taas tuli katsottua. Hieno dokkari; nuoren miehen asenne kohdallaan ja Oikeat Sissikoirat (KaiPr/TiedK) :D Areenalla nähtävissä vielä 1.2.2015 saakka.

PS. eikä tuo "erikoisempaa koirahommaa", tuota reenataan päivittäin :cool: Tilanteenmukaista toimintaa olisi saanu olla; osana tiedustelua ja sissiosastoa. Kiinniottoja ja suojaustakinolisivat vielä voinu näyttää mutta ehkäpä näin hyvä, ettei muunlaiset aktivistit intoutuisi :rolleyes: Huomasitte varmaan että koirasisseillä oli vastanteko hyvin hyppysissä, kun oli oma saunakin.
 
Viimeksi muokattu:
COMCAM-kuvaajat.


Täytyy kyllä sanoa, että nykyään nämä intin videot alkavat olla varsin korkealla tasolla varusmiesten tekemiksi!

Muistan vielä jostain 2000-luvun alusta, kun ensimmäisiä PV:n julkiseen levitykseen tarkoitettuja videoita alkoi ilmestyä silloiselle mil.fi -sivustolle miten silloin ajattelin, että PV:llä on vielä paljon opittavaa videoiden teossa kaupallisilta toimijoilta.

Nykyään tilanne on kääntynyt tässäkin päälaelleen niin, että monella kaupallisella toimijalla olisi paljon opittaa PV:ltä PR-videoiden teossa. Eivätkä nämä PV:n videot häviä laadussa juuri yhtään edes suurvaltojen ammattiarmeijoiden isolla rahalla tekemillä PR-pläjäyksille.

Propagandapuoli tuntuu siis nykyään ainakin olevan Puolustusvoimissa kunnossa!
 
Kaartin jääkärirykmentti johtaa paikallispuolustusharjoituksen pääkaupunkiseudulla 9.-13.3.2015. Harjoitus toteutetaan paikallispataljoonan kokoonpanossa. Harjoitukseen osallistuu vajaat 500 henkilö ja se on 18.3.2015 kotiutuvien sotilaspoliisien viimeinen harjoitus eli niin sanottu loppusota.

Harjoituksiin Santahaminassa osallistuvat panssarivaunuosasto Panssariprikaatista ja Helsingin poliisilaitoksen poliisipartio. Harjoituksen johtaa Kaartin pataljoonan komentaja everstiluutnantti Ari Lehmuslehti.

Sotilaspoliisit harjoittelevat pääkaupunkiseudulla päivittäin klo 06–22. Harjoitukset ja toiminnan painopiste ovat seuraavilla alueilla:
• Santahamina – Malmin lentokenttä – Vuosaari
• Karhusaari
• Killingholma
• Laajasalo

Poikkeavat harjoitteluajat
• Santahaminassa harjoitellaan vuorokauden ympäri
• Vuosaaren satama ja lähiympäristö 9.2. klo 06–24

Harjoituksiin liittyen alueilla liikkuu sotilasjoukkoja taisteluvarustuksessa sekä sotilasajoneuvoja. Lisäksi ”vihollisena” toimivat tiedustelevat toimintaa siviilivaatetuksessa aseettomina. ”Vihollisen” toimiessa siviilivaatetuksessa aseistautuneena on alueella kouluttaja maastopuvussa ja huomioliivissä. Harjoituksissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka aiheuttavat ylimääräistä melua. Harjoitusampumatarvikkeet eivät ole vaarallisia sivullisille. Ainoastaan ampuvan aseen välitön läheisyys saattaa aiheuttaa kuulovaurioriskin.

http://www.puolustusvoimat.fi/porta...478a7b608959cfed4bd43dee#.VPxAx5wuT3c.twitter
 
Suojelun erikoisosasto
Vuonna 2016 Porin prikaati kouluttaa Suojelun erikoisosaston (SEO) osana Suomen kansainvälistä valmiusjoukkotuotantoa (SKVJ). Osasto koulutetaan ensisijaisesti Suomen sotilaalliseen puolustamiseen. Lisäksi koulutettavat saavat erikoiskoulutuksen sotilaallisiin kriisinhallintatehtäviin 347 päivää kestävän varusmiespalveluksen loppupuoliskolla pidettävällä kansainvälisellä jaksolla.

Tulevaan koulutusjoukkoon haemme luonnontieteellisen (vast.) alan opiskelijoita tai jo valmistuneita alan ammattilaisia, joilla on vielä varusmiespalvelus suorittamatta, tai joka harkitsee naisten vapaaehtoista asepalveluksen suorittamista.

Nyt on mahdollisuus hyödyntää omaa osaamista armeijassa ja yhdistää siihen lisäksi kriisinhallintakoulutus!

http://www.puolustusvoimat.fi/porta...9nQSEh/?pcid=0293f480476c501c9b6edfed4bd43dee
 
Back
Top