Hauskoja kuvia

13-3-10961321.jpg

Perheiden päivän tapahtuma kokosi lauantaina kirjavan joukon pride-marssin vastustajia Sarajevon kaduille.
 
Hän on Adolf Hitler, tietysti. Monenlaista väitettä on hänenkin seksuaalisesta suuntautumisestaan, mutta mielestäni se, mitä aikuiset tekevät makuuhuoneissansa yhteisestä tahdosta, ei ole kenenkään muun asia.

Vaan voisipa olla Hüttler, Hiedler tai vaikka Schicklgruberkin. Suku on pahin.

Adolfin isoisä ei ole koskaan varmistunut
Adolf Hitlerin isä Alois Schicklgruber syntyi Itävallassa pienessä Stronesin maalaiskylässä. Hänen äitinsä oli naimaton 42-vuotias Maria Anna Schicklgruber, joka ei suostunut koskaan kertomaan lapsen isää. Jälkikäteen isäksi on merkitty kiertelevä myllärin apulainen Johann Georg Hiedler. Hän meni naimisiin Maria Annan kanssa viisi vuotta Aloisin syntymän jälkeen. Viisi vuotta kestänyt avioliitto päättyi, kun Maria Anna kuoli ja Johann George häipyi omille teilleen. Johann Georgen nuorempi veli Johann Nepomuk Hüttler toimi Aloisin kasvatti-isänä. 39-vuotiaana Adolfin isä Alois muutti nimensä muotoon Hitler. Se oli yhdistelmä Hiedleristä ja Hüttlerista.

Kolme kertaa naimisissa ollut Adolf Hitlerin isä Alois sai keskimmäisen vaimonsa Franziskan kanssa pojan, jonka nimeksi laitettiin Alois junior.

Alois junior tapasi tulevan vaimonsa irlantilaisen Bridget Dowlingin Dublinissa. He menivät vuonna 1910 naimisiin Lontoossa ja muuttivat myöhemmin Liverpooliin.

Heidän poikansa William Patrick Hitler syntyi 1911. Isä hylkäsi pian perheensä. William Hitler matkusti vuonna 1933 Saksaan ja yritti hyötyä setänsä Adolfin noususta valtaan. Adolf järjestikin Williamille hyvän paikan pankissa. Myöhemmin William työskenteli Opelin tehtailla ja autokauppiaana.

William oli kuitenkin tyytymätön työpaikkoihinsa ja alkoi kiristää setäänsä Adolfia. Hän muun muassa lupasi paljastaa lehdistölle, että Adolfin isänpuoleinen isoisä oli juutalainen kauppias.

Vuonna 1938 Adolf Hitler lupasikin veljenpojalleen hyvän paikan korkeassa virassa. William epäili sitä ansaksi ja hän pakeni natsi-Saksasta.

Tammikuussa vuonna 1939 sanomalehtimagnaatti William Randolph Hearst toi Williamin ja hänen äitinsä Bridgetin USA:han luentokiertueelle.

He jäivät jumiin Yhdysvaltoihin, kun toinen maailmansota syttyi. He asettuivat asumaan New Yorkiin.

William ei ollut enää setänsä suuri ihailija ja vuonna 1944 hän liittyi Yhdysvaltojen laivastoon. Hitler taisteli Hitleriä vastaan.

Ymmärrettävistä syistä perhe muutti myöhemmin nimensä. Uusi sukunimi oli Stuart-Houston.

William Stuart-Houston sai vaimonsa kanssa Yhdysvalloissa neljä poikaa, Alexander Adolf (s. 1950). Louis (s. 1952), Howard ja Brian (s. 1966).

Isä William kuoli 1987. Hänen neljän poikansa kerrotaan sopineen keskenään, että kukaan heistä ei hanki lapsia. Totta tai ei, heillä kenelläkään ei ole jälkeläisiä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ba50b35-47af-474d-8eb1-bcb3db850b3c
 
Back
Top