Heidi Hautalan takinkääntö ?

Hesarissa myös aiheesta.

Amerikkalainen uutissivusto: Heidi Hautala on ”Kremlin talutusnuorassa”, Hautala pitää syytöksiä järjettöminä
Politiikkaan keskittyvä Daily Beast -uutissivusto kirjoittaa Hautalan kääntyneen Putin-kriitikosta Venäjän liittolaiseksi, koska hän ei halua hämärissä oloissa kuolleen Sergei Magnitskin nimeä EU:n sanktiolakiin. Hautala kiistää lehden väitteet täysin.

AMERIKKALAINEN uutissivusto Daily Beast on julkaissut seikkaperäisen artikkelin, jossa suomalaisen euroedustajan Heidi Hautalan(vihr) väitetään yrittävän vesittää Vladimir Putinin hallinnon vastaisia toimia EU:ssa.

Daily Beastin mukaan Hautala ”kampanjoi salaa” europarlamentin päätöslauselmaa vastaan, joka liittyy EU:n suunnitelmiin sanktioida ihmisoikeuksien rikkojia.

Daily Beast siteeraa virolaismeppi Indrek Tarandia, jonka mukaan Hautalan kaltaiset jarruttelijat ovat ”joko naiiveja hyödyllisiä idiootteja tai tietoisesti Kremlin talutusnuorassa”.

Daily Beastin mukaan Hautala ei vastannut sivuston kysymyksiin asiasta.

HELSINGIN Sanomille Hautala kiistää täysin Daily Beastin väitteet päätöslauselman vesittämisestä.

”Todella leimaavaa ja epämiellyttävää. Tästä tulevat mieleen Johan Bäckmanin jutut”, Hautala kommentoi.

”Jos katsoo, miten olen toiminut Venäjän ihmisoikeusasioissa, näissä väitteissä ei ole mitään järkeä.”

Päätöslauselmasta äänestetään ensi viikolla Euroopan parlamentin täysistunnossa ja Hautala on sen allekirjoittaja ja yksi kolmesta laatijasta. Daily Beastin väite, että Hautala haluaisi estää päätöslauselman, on siis Hautalan mukaan yksiselitteisesti väärä.

Daily Beastin esittämät väitteet ovat yllättäviä myös muun muassa siksi, että vuonna 2015 uutisoitiin, että Heidi Hautala on Venäjän ”mustalla listalla”. Listalla olevilla eurooppalaisilla poliitikoilla ei ole pääsyä Venäjälle. Daily Beastin mukaan Hautalan näkemykset olisivat sittemmin muuttuneet ”radikaalisti”, mutta Hautalan tietojen mukaan hän on yhä tuolla listalla.

TAPAUKSEN KESKIÖSSÄ ovat EU:n ihmisoikeussanktiot, joista on puhuttu niin sanottuna Magnitski-lakina.

Nimi viittaa venäläisvankilassa hämärissä oloissaa kuolleeseen kirjanpitäjään Sergei Magnitskiin (1972–2009). Yhdysvaltalaisen sijoittajan William Browderin leivissä työskennelleen Magnitskin sanottiin paljastaneen venäläisviranomaisten suuren verohuijauksen ja maksaneen tästä hengellään.

Yhdysvallat sääti vuonna 2012 Magnitski-nimellä kulkevan lain, joka asetti pakotteita venäläisille virkamiehille, joiden epäiltiin vaikuttaneen tämän kuolemaan. Asiantuntija arvioi kesäkuussa Helsingin Sanomien haastattelussa, että Magnitski-laki on hyvin kiusallinen presidentti Putinille ja iskee suoraan presidentin reviirille. Nyttemmin samaa lakia on ehdotettu sovellettavaksi myös esimerkiksi toimittaja Jamal Khashoggin murhaan osallistuneiden kohdalla.

Useat EU-maat ovat säätäneet vastaavia lakeja, joiden perusteella vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin tai korruptioon syyllistyneiltä ulkomaalaisilta voidaan estää pääsy maahan ja heidän omaisuuttaan jäädyttää.

Viime vuosina EU:ssa on keskusteltu koko EU:n kattavan lain säätämisestä. Tänä talvena EU-parlamentissa on puntaroitu myös sitä, tuleeko EU:n sanktiolaissa mainita Magnitskia nimeltä vai ei.

Osa mepeistä on sitä mieltä, että Magnitskin nimen poisjättäminen laimentaisi EU:n vastalauseen voimaa.

DAILY BEASTIN mukaan Hautala ”lobbaa raivokkaasti” sen puolesta, että Magnitskin nimi jätetään pois laista.

”Yhtäkkiä hän muuttui. Heidi Hautalasta on tullut aivan pakkomielteinen tässä taistelussa; hän on kuin ristiretkeläinen”, sanoo nimettömäksi jäävä EU-parlamentin sisäpiiriläinen artikkelissa.

”Hänen kampanjansa on saanut kaikki Euroopan parlamentissa epäluuloisiksi.”

Hautalan mielestä Daily Beastin juttu on tarkoitushakuista mustamaalausta ja huonoa journalismia. Hän kertoo vastustavansa Magnitskin nimeä laissa, koska se on hänestä tarpeeton ja politisoi yleispäteväksi tarkoitettua lakia.

”Olen ajanut tätä lainsäädäntöä kauan. Minulle on tärkeää, että laissa määritellään objektiiviset kriteerit, eikä se kohdistu yhteen tapaukseen tai maahan. Sen pitää olla globaalisti toimiva.”

Sanktiolainsäädäntö koskee kaikkia maita, eikä viittauksen pitäisi Hautalan mielestä kohdistua vain Venäjään, vaan monet muut autoritääriset maat pitäisi huomioida yhtä lailla. Nyt keskustelu on kuitenkin Hautalan mielestä kummallisesti alkanut pyöriä Magnitskin nimen ympärillä.

Twitterissä Hautala huomauttaa, että toisin kuin Yhdysvalloissa, EU:ssa laeilla ei tavallisesti ole nimiä.

Väitteet lobbaamisesta ovat Hautalan mukaan liioittelua. Hän arvelee, että kyse on ”muutamasta keskustelusta”, joita hän on käynyt kollegojensa kanssa.

Artikkelissa siteerataan Hautalan sähköpostiviestiä ja väitetään Hautalan viittaavan EU:n Putinin-vastaiseen ”pakkomielteeseen”. Hautalan mukaan hän puhuu viestissä todellisuudessa vain Magnitski-pakkomielteestä, eikä viesti edes koskenut nyt käsiteltävää päätöslauselmaa vaan liittyi Tšetšeniaan. HS on nähnyt sähköpostin.

HAUTALAAN Magnitski liittyy siten, että Hautalan pitkäaikainen ystävä, venäläinen Andrei Nekrasov ohjasi muutama vuosi sitten The Magnitsky Act -nimisen dokumentin Magnitskin tapauksesta.

Putinia pitkään kritisoinut Nekrasov päätyi dokumentissaan siihen tulokseen, että läntinen käsitys Magnitskin kohtalosta perustui virheellisiin tietoihin. Dokumentin kansainvälisestä esittämisestä syntyi soppa vuonna 2016.

Heidi Hautala järjesti dokumentin näytöstä EU-parlamenttiin, mutta saksalais-ranskalainen tv-yhtiö Arte peruutti näytöksen viime hetkellä. Tämä johtui dokumentissa huonoon valoon joutuvan Browderin lakimiesten vaatimuksista, jotka yhtiö päätti käydä läpi.

Daily Beastin mukaan linkkiä Nekrasovin dokumenttiin on jaettu hiljattain vihreiden mepeille, ennen äänestystä Magnitskin nimen käyttämisestä.

ARTIKKELISSAAN Daily Beast toistaa tietoja, joita Heidi Hautala on pyrkinyt kumoamaanmuun muassa Helsingin Sanomissa.

Daily Beastin mukaan Hautala järjesti parlamentin dokumenttinäytöstä yhdessä Magnitski-lakia vastustavan venäläisjuristin Natalia Veselnitskajan kanssa.

Hautala kiisti tiedon vuonna 2017. Hänen mukaansa kyseessä oli ”täysin pahantahtoinen väärinkäsitys”, joka oli lähtenyt leviämään kansainvälisessä mediassa Bill Browderin kautta. Hautala kiistää asian edelleen.

DAILY BEAST on haastatellut myös Browderia, joka sanoo olevansa yllättynyt Hautalan ”muuttumisesta Venäjän liittolaiseksi”.

Browder on vuosikausia käynyt kampanjaa Putinia vastaan ja ollut myötävaikuttamassa Magnitski-lain säätämiseen. Hänelle on erityisen tärkeää, että laki tunnetaan nimenomaan Magnitskin nimellä.

Hautalan mielestä myös Daily Beastin juttu vaikuttaa Browderin propagandalta. Browder jakoi Hautalasta kertovan artikkelin Twitterissä, ja Hautalalle sataa nyt aggressiivisia kommentteja yhdysvaltalaisilta.

”Voisi kysyä, miksi Bill Browder lobbaa tätä asiaa parlamentissa? Hänelle ei tunnu olevan tärkeää muu kuin Magnitskin nimi”, Hautala sanoo.

Osa Browderin arvostelijoista on ollut myös sitä mieltä, että Browderin liiketoimet Venäjällä eivät olleet rehellisiä.

Venäjän syyttäjänvirasto etsintäkuulutti Browderin viime marraskuussa epäiltynä osuudesta lakimies Magnitskin kuolemaan.
 
Hautalan kommentia ei ole vielä asiaan, mutta asia on varmistettu eräältä mep:ltä. Hautala ajaa Kremlin asiaa. Totuttu näkemään tähän asti kovana kriitikkona Putinin suuntaan. Mitähän nyt tapahtunut?

Totuttu niin hyvin näkemään Putin kriitikkona, että tällä palstalla on jaettu Putin trolli leimoja, kun on tuonut Hautalan epäilyttävät yhteydet esiin - ei välttämättä vahinko.

Hautalan ex-mies, on ainakin elokuvansa kautta ollut yhteydessä Veselnitskayaan, joka oli Trump jr keississä mainittu henkilö. Veselnitskaya taas tuntee mm. Rinat Akhmetskin (Fusion GPS), joka oli senaattori John McCainin kaveri. Fusion GPS taas.. jne jne.


Eli lyhyesti veikkaus: silmien edessä avautuu erilaiset kontaktit vakoilijoiden verkostoon, joka nähdään maan tapana eri maiden poliittisissa piireissä, eli ei pelkästään Suomessa.

Se miksi Hautala nyt vasta nousee pinnalle yhteyksineen - edelleen veikkaus - Hautalaa ei syystä tai toisesta haluta enää katsoa Euroopan ytimissä, tai on poliittisesti astunut väärän tyypin varpaille.
 
Viimeksi muokattu:
Totuttu niin hyvin näkemään Putin kriitikkona, että tällä palstalla on jaettu Putin trolli leimoja, kun on tuonut Hautalan epäilyttävät yhteydet esiin - ei välttämättä vahinko.

Et voi ainakaan minua syyttää leimaamisesta**! Minä nimenomaan olen toitottanut, että rouva vehkeilee sellaisissa kuvioissa, että näinköhän kilpi kestää? kavkas-verkosto-tuuba upposi tämän palstan mmaanpuolllustajiin kybällä, mutta ei minuun, saatana.

Moni putinin vastainen toitottaja on muuta kuin mitä haluaa kertoa. Moni. kavkas-verkosto haisi kuin märäntynyt lahna jo silloin heti tuoreeltaan. Ja sitä rouva symppasi ja touhusi, keräsi metioilta pisteet ja isämmmaalliset hurrasivat....siinäpä oiva tyttö, isänsä tyttö oikeen....ompa.
 
Moni putinin vastainen toitottaja on muuta kuin mitä haluaa kertoa. Moni. kavkas-verkosto haisi kuin märäntynyt lahna jo silloin heti tuoreeltaan. Ja sitä rouva symppasi ja touhusi, keräsi metioilta pisteet ja isämmmaalliset hurrasivat....siinäpä oiva tyttö, isänsä tyttö oikeen....ompa.

Eikä Hautala ole lajissaan ainoa. Näitä "äentisiä" neuvostoliiton myötäjuoksijoita jotka ovat mukamas kääntäneet takkinsa kyllä riittää.

Eurostoliitto alueena tuntuu tarjoavan näille äentisille hyvän kasvualustan. Esimerkiksi jossain Latviassa voi olla hiukan hankalaa selvitellä jonkun suomalaisen taustaa.
 
Hetkinen, voiko joku vääntää rautalangasta, että me hitaammatkin ymmärrämme? Onko teoria se, että Heidi Hautala on ollut alusta asti Kremlin vaikuttaja-agentti ja näennäinen Venäjä-vastaisuus ja maahantulokiellot ovat osa hänen peitetarinaansa? ”Eihän nyt noin kova Venäjän vastustaja voi olla Venäjän palkkalistoilla!”
 
Ehkä hän on vaan hölmö. Pitäisikö verrata joihinkin miehiin jotka on saatu ansaan hunajalla.
 
Et voi ainakaan minua syyttää leimaamisesta**! Minä nimenomaan olen toitottanut, että rouva vehkeilee sellaisissa kuvioissa, että näinköhän kilpi kestää? kavkas-verkosto-tuuba upposi tämän palstan mmaanpuolllustajiin kybällä, mutta ei minuun, saatana.

Ihan oma mielipide, tai en ainakaan muista lukeneeni tätä mistään:

Koko homman nimi: Poliittinen peli, johon kuuluu olennaisena osana eri maiden vakoilijat.

Huumorilla: ehkäpä uudet tiedustelulait purevat Hautalan kaltaisiin.... ja naurua kolmannella...

En usko, että Hautala on se petollisen kaunis Bond elokuvan pahisnainen, jolla on jokin erityinen Putinin kanssa sovittu masterplän. Hautala nyt on vain sattunut käyttämään Venäjä yhteyksiään jollain tapaa hyväksi. Se, että miksi ja millä tavalla - en tiedä.

Jos Hautala käyttää Putinia koko ajan hyväkseen, niin eihän se tietenkään hyvä ole - kun jatko pohdinnassa tulee väistämättä eteen - onko Putina jo pyytänyt jotain vastapalvelusta?

En kuitenkaan usko, että Hautala on peruspolitiikkoa kummallisempi. Hautalan yhteyksistä oppineena kannattaa mielestäni päähän nakuttaa fakta:

Geopolitiikka on *askaa (ja välillä myös sisäpolitiikka, jos sinne asti roiskuu).
 
Hetkinen, voiko joku vääntää rautalangasta, että me hitaammatkin ymmärrämme? Onko teoria se, että Heidi Hautala on ollut alusta asti Kremlin vaikuttaja-agentti ja näennäinen Venäjä-vastaisuus ja maahantulokiellot ovat osa hänen peitetarinaansa? ”Eihän nyt noin kova Venäjän vastustaja voi olla Venäjän palkkalistoilla!”

Näyttäis olevan. :ROFLMAO:

Aika syvissä vesissä uidaan.
 
Et voi ainakaan minua syyttää leimaamisesta**! Minä nimenomaan olen toitottanut, että rouva vehkeilee sellaisissa kuvioissa, että näinköhän kilpi kestää? kavkas-verkosto-tuuba upposi tämän palstan mmaanpuolllustajiin kybällä, mutta ei minuun, saatana.

Moni putinin vastainen toitottaja on muuta kuin mitä haluaa kertoa. Moni. kavkas-verkosto haisi kuin märäntynyt lahna jo silloin heti tuoreeltaan. Ja sitä rouva symppasi ja touhusi, keräsi metioilta pisteet ja isämmmaalliset hurrasivat....siinäpä oiva tyttö, isänsä tyttö oikeen....ompa.

Suojelupoliisi pyrki sulkemaan Kavkazcenterin sivut. Jotain ne tietävät, vaan eivät kerro.

Sellainen soppa tämä on, että vaikea sanoa. Kyllä se silloin näytti siltä, että Hautala haluttiin pois tieltä ja ministerin paikalta, mutta ajajat taisivat tulla energiapoliittiselta sektorilta sekä Venäjältä että Suomesta. Kyse on myös Arktisesta.

Kavazcentereiden kanssa ei kannata touhuta. Yhteyksiä terrorismiin. Latvia, Liettua, Ruotsi, Yhdysvallat ja Britanniakin sanovat jyrkästi ei sille sakille. Helsingissä Hautala on niitä hyysännyt. Tuskin Venäjän viranomaisetkaan heitä rakastavat, mutta toisaalta näitä tshetseenejä on käytetty kaikenlaiseen... Moskovan kerrostalot, Politkovskaja, Nemtsov... Vaikea niistä on sihtailla, kuka on kuka. Ovatko Storsjö, Hautala ja Leitzinger vähän vedätettyjä?

Yleensäkin näiden islamilaisten juttuihin ei kannata sinisilmän tarttua edes metrin kepillä.
 
Näyttäis olevan. :ROFLMAO:

Aika syvissä vesissä uidaan.

Eikä mene montaa viikkoa, kun luottotoimittajat vääntävät uhrisankarikehää naistenlehtien etusivuille.

Suomalaiset vedet ovat ihan yhtä syviä kuin muutkin lammikot, ei kannata muuta kuvitella. Ja Inarihan se vasta onkin diippiä kamaa. :cool:
 
Back
Top