"Hekot karkotetaan omasuojailma-ammunnalla..."

vm78

Luutnantti
Tai sitten ei:


Kylmää työtä eikä siinä juuri mahkuja taliksille jää. Suomen rintamallahan hekot olisi pakotettu kevyillä it-aseilla korkeammalle runsaslukuisten ohjusten ruoaksi tai sitten karkotettu ampumalla rynkyillä kohti yli kilsan päähän säkkipimeään yöhön ryhmänjohtajan käskyjen mukaan.
 
Last edited by a moderator:
Poikkeuksellisesti katsoin tuon pätkän.

Mitähän apassipari olisi saanut aikaan, jos talisten aluetta olisi suojannut vaikka kolme sergeitä?

Saatteko selvää noista ameteista ja lentokorkeudesta?
 
Mitä modaamaton ja pimeässä sokea sergei olisi saanut aikaan, vaikka olisi saanut tutkalta varoituksen? Valojuovia sokkona taivaalle.

Oisko Apachet muuttaneet vähän taktiikkaansa: ensin SEAD sergein kantaman ulkopuolelta tuulen alapuolelta kahdelta suunnalta Hellfireillä ja sitten samat videolla nähtävät tykkeilyt rauhassa kierrellen. Eipä näyttänyt "heavy machinegun fire" ajavan hekoja karkuun, kuten meillä on tapana opettaa...

On tuo zoomaava FLIR kyllä varsinainen jumalan silmä.
 
Suomen peitteinen maasto helpottaa ilmasuojelua, mutta pätkä antaa hyvän kuvan modernin taisteluhelikopterin kyvyistä.
 
Ensimmäisellä sarjalla laukauksesta osumaan noin 1,5 sekuntia, joten etäisyys lieneen 1500 metrin kieppeillä. Kohtuullisen jyrkässä kulmassa näkyy ukkelit, joten korkeutta on varmaan 500-1000 metriä. Lähempänä jälkimmäistä veikkaisin. Tavallisella Sergeillä noihin ei osu, mutta valonvahvistimilla ryyditetty Sergei olisi jo paha paikka tuollaiselle hekoilulle. Bolide ampuja nauraisi jo ampuessaan, kun iloitsisi tulevaa mitalisadetta.

Pitäisin tosin tuollaista tilannetta lähes mahdottomana. Aukealla ei pompita ja jos pompitaan, niin kovinkaan vaikea ei ole tehdä poteroja suojaksi. Suojaisi sirpaleilta ja häviäisi ukko lämpökamerasta. Nyt näkyy teletapeilla olevan teltat pystyssä, mutta ei ainuttakaan poteroa. Ei ole majoittumisessa prioriteetit ihan kohdillaan.

Kannattaa muuten huomata hekon tykin surkea tarkkuus noilta etäisyyksiltä.
Yksittäisen mosurin jahtaaminen poterosta olisi tuolla tykillä turhaa touhua.
 
Wikistä:

"The M789 is typically used in the M230. Each round contains 21.5 g (0.76 oz) of explosive charge sealed in a shaped-charge liner. The liner collapses into an armor-piercing jet of metal that is capable of penetrating more than 2 inches of RHA. Additionally, the shell is also designed to fragment upon impact. The lethal radius against unprotected, standing targets is about 10 ft (3.0 m) under optimum conditions. The M789 requires about 2 seconds to travel 1,000 m (3,300 ft). However, as the shell slows down, it takes over 12 seconds to cover 3,000 m (9,800 ft)."

http://en.wikipedia.org/wiki/M230_Chain_Gun

Eli 1,5 sekuntia ammusten lentoaikana tarkoittaisi alle kilometriä etäisyytenä. Helppo maali. Jo pelkästään muutama valonvahvistimella ryyditetty itko muodostaisi kuolettavan vaaran hekoille.

Olisiko hekojen lämpökamerat sokaistavissa laaserilla? Olisi helppo hätäapu jalkamiehille.
 
Kamelinkakkamajojen pöllyytys on asia erikseen...mutta...

Bolidejä on xx kappaletta. Modattuja Sergeitä xx kappaletta. Vastapeluri tietää mitä on milloinkin vastassa ja soveltaa taktiikkaa.

JoillainTM isoilla valtioilla on monen monta kerrosta taivaalla. Torjuntahävittäjät pitävät torjuntahävittäjät kiireisinä ja vapaa-aikanaan tuhoavat ilmatorjuntaa ja maavoimia. Pommikoneet pommittavat. Maataistelukoneet keskittyvät ilmatorjunnan tuhoamiseen ja maavoimiin. TST-hekot keskittyvät kaikkeen maassa olevaan. Jos yhteys toimii se on Hunter-Killer. Maavoimat keskittyvät kaikkeen maassa olevaan.

Tulevaisuus saattaa tuoda myös sellaisia ihmeellisyyksiä kuin itsekseen lentävät valvotakoneet jotka ampuvat tulikivenkatkuisia ohjuksia...

Muutamankymmenen vuoden takaisesta "Kehitysmaiden" sodista on varmasti otettu myös oppia tragedioiden kehittelyssä: http://www.acig.org/artman/publish/article_214.shtml
 
Back
Top