Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hengennostatuksen peliliikkeitä ennen ja nyt

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja JR49, 23.06.2016.

 1. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Kävin tässä Haminassa "toiviomatkalla" ensimmäistä kertaa sillä asenteella sitten vuoden -93. Kiertelin aamulla varhain vanhoja mestoja RUK:n käyneille tutuissa maisemissa, katselin sillalta reippaita upseerioppilaita jne.

  Vuonna -93 eräs päärakennuksen joukkue vietiin VT7:n ali johtavalle valtaojalle, ja myhäilevä kouluttaja lausui, että valtatien saa alittaa putkea myöten. Kenenkään ei ole pakko suorittaa, kaikki on vapaaehtoista mutta kyllähän tässä yhteishenki paranee, jos väki sen tekee.:)
  Mutainen vesi nyt ei välttämättä houkutellut, mutta muistaakseni koko porukka siitä läpi ryömi. Ystävälläni, samassa joukkueessa kurssia myöhemmin olleella, on sama kokemus talvelta. Silloin taisi mennä puolet läpi.
  Illalla keskustelin aiheesta iiveellä olevien upseerioppilaiden kanssa, ja he kertoivat sen olevan nykyisin laajempikin perinne, jota se silloin ei kyllä tietääkseni ollut.

  Onko palstalla siis muitakin VT7:n ali valtaojan purkuputkea myöten mudassa ryömineitä?
  Ja mitä muita hengennostatuksen nimissä tehtyjä vastaavia peliliikkeitä on tehty ennen ja nykyään?


  Nimittäin, kyllä tuolla tempulla oli henkeä nostattava merkitys. Itsensä ylittämistä ihan pähkähullulla tavalla, mutta tuosta oltiin vähän ylpeitä.

  Tämä kuva on niiltä ajoilta, ja antaa käsitystä kerrotusta. Osa on voinut mennä myös betoniversiota myöten?
  Jätetään nyt kouluttajat yksilöimättä, ettei liian tunnistettavaksi mene ;)

  upload_2016-6-23_12-43-24.jpeg
   
  Fremen ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286

  Mulla sattui kohalleni alokasaikaan ryömintäharjoituksessa v -85 niityn pitkä oja pitkittäisuuntaan eteeni ja vettä oli sen verran että vain kypärän laki tuli välillä pinnalle...siinä sitten tuli puoliksi uitua ja puoliksi ryömittyä parisataa metriä ojanpohjaa .. alikessuilta tuli harjoituksen aikana kunnioittavia katseita ja kommentteja :p
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016
  Lone Soldier, Umkhonto, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,092
  Tykkäykset:
  8,196
  Pisteet:
  1,286
  Itsellani positiivis-negatiivisesta hengennostatuksesta (tai vi***uksen tason nostosta, mika sinansa lienee positiivista) oli spol-upseerikurssi -muisto hirvittavan pakkasviikon jalkeen kun 35% kurssilaisista lahti "paleltuneina" Veksiin vempuloiksi; kurssin lopuksi lauantaina joku tuntematon everstiluutnantti haukkui meita vatyksiksi puoli tuntia muodossa edelleen aivan tajun vievassa pakkasessa... olimme siis koko viikon sinnitelleet, ilmeisesti hanta ei oltu paastetty varuskuntasairaalaan huutamaan ja siita suivaantuneena purki turhautumistaan meikalaisiin.

  Tuli kaikki klassikot "talvisodassa nain ei saatana olisi parjatty"... "teloituskomppania" (wtf?!)... "rangaistuskomppania" (ei ollut edes talvisodassa tuollaista) jne. jne.

  Ikina ollut niin kylma kun paleltiin tammikuun lopussa viikko huovilla Hatilassa Lahdessa teltoissa paukkapakkasilla, koska varusvarastolle oli joku kiintio-idiootti ilmoittanut etta meilla on tupamajoitus, ja linjan toisessa paassa lyotiin sitten pj-teltat kantoon...
  Noh, Suomen armeija marssiikin logistiikalla eika logiikalla!
  Mutta tama kylla nostatti henkea ainakin meikalaisella... everstiluutnatti oli selkeasti haukkumassa vaaraa puuta, mutta mitaan anteeksipyyntoa en ruvennut vaatimaan, enka nykyhenkeen uhriutumaan... paskanmarjat! Tsempattiin vaan kovemmin ja itse ainakin yritin pitaa huolen ettei aiheettomia syytoksia enaa voinut sataa niskaan. Lepo!
   
  Bushmaster ja JR49 tykkäsivät tästä.
 5. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,092
  Tykkäykset:
  8,196
  Pisteet:
  1,286
  Tassapa pari asiaanliittyvaa videota omista kansallisraudoistamme, voi menna videoihin tai mussutteluihin mutta jotenkin tuntuu kuuluvan tahan... pitaahan suorittavan portaan luottaa sentaa tyokaluihinsa? Se jos mika nostaa taisteluhenkea, vaikkei olekaan viimeisinta tacti-coolia!  Jos @vlad tai @Maidan kielitaitoisina voisivat avata tata videota vahan sikali kun ehditte, ymmarsin vain sanat "Finlandski", "vintovka" ja "kaliber"... :D

   
  Umkhonto, Bushmaster ja JR49 tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu