Heraldiikka

miheikki

Greatest Leader
Siniristiloppumme.

Jo on aikoihin eletty: Suomi saa uuden kansallisidentiteetin... ja sen laatii ruotsalainen

Talouselämä http://www.talouselama.fi/uutiset/jo on aikoihin eletty suomi saa uuden kansallisidentiteetin ja sen laatii ruotsalainen/a2264107
julkaistu 36 min. sitten

Ruotsalainen suunnittelee Suomelle uuden kansallisidentiteetin. Suunnittelija paljastetaan 16. syyskuuta.

"Se tapahtuu kaikkialla Euroopassa: äärioikeisto on kaapannut kansallissymbolit. Nationalismi on muuttunut rumaksi sanaksi. Suomessa ei ole ikonia, joka ei olisi poliittisesti turmeltunut – millä näyttää ylpeyttä kotimaataan kohtaan?"

"On aika suunnitella Suomelle uusi kansallisidentiteetti, joka vastaa paremmin nykyaikaa. Jotta voimme luoda identiteetin täysin puhtaalta pöydältä, tarvitsemme näkemyksen Suomen ulkopuolelta. Jonkun joka on lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana. Niinpä identiteetin suunnittelee yksi Ruotsin vaikutusvaltaisimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista designereista", he kertovat.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Heraldiikka
 
Ööööö siis mitä helvettiä?
Miten kansallista identiteettiä voi yhtäkkiä suunnitella, saatika ulkopuolelta? Mikä vika siniristilipussa tai leijonatunnuksessa on?
 
EUvostoliitto.png


Vielä vähän piikkilankaa reunoille turvallisuutta kuvastamaan.
 
Ei meistä taida olla enää mihinkään - Suomen uuden kansallisidentiteetin laatii Henrik Ruotsista
Talouselämä http://www.talouselama.fi/uutiset/e...identiteetin+laatii+henrik+ruotsista/a2266115
14:50päivitetty 14:52

Tavoitteena on nykyaikainen kansallisidentiteetti, jonka avulla jokainen suomalainen voi osoittaa ylpeyttään kotimaastaan. Suomen uusi kansallisidentiteetti esitellään itsenäisyyspäivän aikaan joulukuun alussa.

Tavallisen kansalaisen on vaikea ilmaista ylpeyttä kotimaataan kohtaan, koska ääriliikkeet ovat kaapanneet kansallissymbolit. Tästä syntyi suomalaisen luovan toimiston Bob the Robotin, entisen Bob Helsingin vetämä Finland Redesign -hanke.

Hanke julkistettiin Ateneumissa Helsingissä tiistaina. "Suomalaista identiteettiä rakennettiin 1800-luvulla yhtenäiskulttuurin hengessä. Silloin kirjoitettiin historiallinen kertomus yhdestä kansakunnasta. Identiteetti sai ilmenemismuotonsa muun muassa sävellyksinä, maalauksina, veistoksina, kirjoina, teatterina ja rakennettuna ympäristönä. Nyt tilanne on moniäänisempi ja arvopohja laajempi. Yhteisesti omaksuttujen kertomusten tarve ei ole kuitenkaan kadonnut", totesi Ateneumin tuleva johtaja Susanna Pettersson puhuessaan julkistustilaisuudessa.

"Emme halunneet perustaa taas yhtä brändityöryhmää, vaan luoda jotain konkreettista – luovuuden ja designin keinoin", kertoo Bob the Robotin toimitusjohtaja Miska Rajasuo.

"Halusimme kokonaan uuden lähestymistavan. Tästä syystä käännyimme Ruotsin puoleen. He ovat lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana", Rajasuo sanoo.

Nygren on yli 30-vuotisen uransa aikana suunnitellut muun muassa Moderna Museetin identiteetin, voittanut Ruotsin arvostetuimman design-palkinnon Platinum Eggin ja vaikuttanut merkittävästi naapurimaan design-kenttään myös luennoitsijana Berghs School of Communicationissa sekä Beckmans College of Designissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Nygren suunnittelee kokonaisen valtion identiteettiä.
 
Ei ihmekkään, Ruotsissa ovat huolestuneet, että suomessa ihmiset eivät ole omaksuneet modernia punavihreää ajattelutapaa! Toki eivät ole ruotsalaisetkaan, mutta jostakinhan sitä nostetta on haettava, eihän ideologia itsekseen leviä!
 
"Jo on aikoihin eletty" on aika lievä ilmaus. Miksei jo samaan syssyyn tilata uutta Maamme laulua Venäjältä.
 
Kansanedustajan facebookissa:

Olli Immonen
1 t

Sain joitakin päiviä sitten yhteydenoton Finland Redesign -hankkeen vetäjiltä, jossa minua pyydettiin kommentoimaan luovan toimiston, Bob the Robotin hanketta suunnitella Suomelle uusi kansallisidentiteetti - Ruotsin tunnetuimman designerin, Henrik Nygrenin toimesta. Hankkeen vetäjien mielestä "Suomen kansalliset symbolit kuten leijonakoru ja Suomen lippu ovat kärsineet äärioikeistolaisten ryhmien ideologiasta, jolloin niitä ei voi enää käyttää peruskansalaiset ilmentääkseen ylpeyttään ja identiteettiään omasta rakkaasta maastaan Suomesta." - Joopa joo. Minulle jäi tosin hieman epäselväksi se, käsittävätkö hankkeen vetäjät suomalaiskansallisen identiteetin todellakin vain pelkiksi lipuiksi ja leijonakoruiksi, sillä todellisuudessahan kansallisidentiteetti kattaa paljon muutakin. Joka tapauksessa laadin Nygrenille ja kumppaneille perusteellisen kirjallisen vastauksen, jonka tulen julkaisemaan hieman myöhemmin.
 
ROFLMAO.png

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417770681559.html
Kuvat: Ruotsalainen suunnitteli Suomelle uuden kansallisidentiteetin - siinä on sinisiä palkkeja mustavalkoisissa kuvissa

Julkaistu: 5.12.2014 12:50

Suomi on saanut uuden kansallisidentiteetin Ruotsista.

Uusi identiteetti julkistettiin tällä viikolla Finlandia-talolla Euroopan suurimmassa luovuuden festivaalissa Eurobestissä.

Kansallisidentiteetin on suunnitellut ruotsalainen designeri Henrik Nygren. Sen tilasi helsinkiläinen mainostoimisto Bob The Robot. Nygren on toimiston mukaan yksi naapurimaan vaikutusvaltaisimmista ja palkituimmista designereistä.

Bob The Robot on ”luova toimisto”, joka tuli viimeksi tunnetuksi tempauksestaan pelastaa Korkeasaaren paviaanit.

Nygrenin mukaan kolmiosainen ilme kuvaa Suomea kokonaisuutena ja yksilöiden kautta.

- Kielloista, lokeroista ja eroavaisuuksista huolimatta yksi asia yhdistää koko kansaa – ja se on niin itsestään selvää, että sen ymmärtää pieni lapsikin, Nygren on kommentoinut.

Kuvien perusteella yhdistävä tekijä on sininen palkki ja sydän.

Uusi kansallinen identiteetti ei ole herättänyt suurta kohua, koska harva sen on huomannut. Yksi identiteetin huomanneista on kirjailija, käsikirjoittaja Jyrki Lehtola, joka kommentoi sitä päivän Ilta-Sanomissa näin:

”Sydän. Ihana, ihana sydän, itkettää, kun kaikilla on se, sydän, jopa turpiinvedettävillä kusipäillä, niilläkin on, sydän. Sydämen lisäksi otettiin siniristilipusta sininen palkki.”

Katso alta, miltä näyttää kuvina ruotsalaisdesignerin ajatus uudesta suomalaisesta kansallisidentiteetistä. Mitä pidät?
Matti Markkola
 
Back
Top