adam7 kirjoitti:Argumentaatiosi Lissabonin sopimuksesta siirtyi juuri seinista solleniin. Sein ja sollen ovat eri asioita.
Niin ovat. Kun puhutaan NATO:n 5. artiklasta unohdetaan aktiivisesti sen edellytys, NATO:n 4. artikla ja se, että Turkille ei myönnetty turvallisuustakuuta Irakiin hyökkäyssodan ennalta ehkäisevän Irakin hyökkäyksen varalta. Tavallaan sotaliittoinen peli puolustusliiton peruskirjalla tuli torjutuksi Belgian ja Ranskan äänin. Ainoa maa, joka on saanut NATO:n turvallisuustakuun on Yhdysvallat ja sekin vasta 11.9.2001 jälkeen, kun jo oli liian myöhäistä.
adam7 kirjoitti:Periaattellinen (poliittinen) sopimus vailla minkäänlaisia valmisteluja täytäntöönpanoon ei ole realistinen perusta minkään rakentamiselle tai reaalipolittisille päätöksille. Ei tässä mitään dementioita tarvita.
Reaalipolitiikka ei ole kovin älyllistä keskustelua turvallisuusrakenteista ainakaan monenkeskisessä ympäristössä, jossa runnominen särkee posliinit. Pysyvää puolustuspoliittista järjestelyä ei saa aikaiseksi ilman ulkopoliittista sopimuspohjaa. Siksi Lissabonin sopimuksen turvallisuuslauseke on eurooppalaisen NATO:n perusta, koska Yhdysvallat mätänee velkoihinsa pois ja vetäytyy miehittämästä Eurooppaa niin kuin Venäjän federaatio jo sitä ennen.
Näin ollen kauppapolitiikan, ulkopolitiikan ja puolustuspolitiikan, turvallisuuspolitiikan, määrittää lähinnä se, miten paljon eurooppalainen NATO hankki good-williä Venäjällä auttamalla Venäjän federaation varustelua tälle vuosituhannelle Venäjän tuotekehityspanostarvetta vähentämällä sekä sitten Saksan ydinvoimasta luopuminen, Siemensin ydinteollisuudesta luopuminen ja maakaasupolitiikka. Kun Saksa ostaa maakaasua varmasti, se ei halua transatlanttisia baltteja eikä puolalaisia tai ukrainalaisia sotkemaan toimituksia.
adam7 kirjoitti:Edelleen avustusvelvoite astuu voimaan ministeriöneuvoston YKSIMIELISELLÄ päätöksellä mutta apu annetaan kahdenvälisillä sopimuksilla. -> ei minkään arvoinen
Ei NATO:nkaan 5. artiklan turvalisuustakuu ole minkään arvoinen, vaan se on pelkkä optio, koska se edellyttää NATO:n 4. artiklan konsultaatioiden onnistumista.
adam7 kirjoitti:Odotan edelleen asiallisia perusteita esitykselle että doktriinia olisi muutettu tai oltaisiin muutettu.
Ranska, Italia ja Saksa varustelevat Venäjää eikä puolalaisista piitata. Yhdysvallat lohduttaa joillain ohjuksilla, joista niistäkin tulee riita Venäjän kanssa sillä tasolla, että on neuvoteltava.