Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hornetit ja amerikkalainen ilmatankkauskone harjoittelevat pohjoisen taivaalla

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja Tvälups, 29.04.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle 29.4.2014 klo 10:32
  Hornetit ja amerikkalainen ilmatankkauskone harjoittelevat pohjoisen taivaalla
  Ilmavoimien hävittäjät harjoittelevat ilmatankkausta pohjoisen taivaalla tiistaina ja keskiviikkona. Mukana on amerikkalainen ilmatankkauslentokone.

  Tankkaukset tehdään pääosin Pohjanlahden yläpuolella Oulun edustalla kello 8-16.

  Harjoituksen päätukikohtana toimii Lapin lennosto Rovaniemellä.

  Harjoitukseen osallistuu Hornet-hävittäjiä Lapin, Satakunnan ja Karjalan lennostoista.

  Harjoituksen tankkauskoneena toimii Yhdysvaltojen Euroopan ilmavoimien (USAFE) Britanniasta saapuva KC-135 Stratotanker -ilmatankkauslentokone. Tankkauskone käyttää päätukikohtanaan Lapin lennostoa Rovaniemellä.
   
  Tähystäjä, kimmo.j ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,666
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä hyvä. Tällaisia viestejä on lähetettävä idän suuntaan.

  Edit. On hiukan ihmeellistä, että voimme harjoitella jenkkien kanssa tällaisia asioita ja samalla kertoa olevamme sotilaallisesti liittoutumattomia. Oikein amerikkalaisia lentokoneita meidän maaperällä. Samalla soditaan Naton riveissä A-maassa ja tehdään muutakin yhteistyötä Naton kanssa. Eikö jo voitaisi lopettaa teeskentely ja myöntää asioiden oikea laatu.
   
  NautaFIN, yrjö, Tähystäjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Harri_matti

  Harri_matti Alikersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  6
  Mikä olikaan harjotuksen nimi? "Know your enemy" ? Toivottavasti siitä ei ole kyse :)

  Mielestäni sekä USA:lla että Venäjällä on jo liikaakin pinta-alaa esim tiestön hoitamisen kannalta. Potentiaalinen vihollinen voisi olla elintilaa hakeva Tanska. 5 milj ihmistä parilla pienellä saarella. He jos joku tarvisivat lisää lebenstraumia, ehkä myös jokunen vuori ja järvi kelpaisi.
   
 5. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,666
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Pelkäätkö amerikkalaisten valtaavan suomen? Tekevän meistä 51. osavaltion.
   
 6. Peuhkis

  Peuhkis Luutnantti

  Liittynyt:
  06.02.2014
  Viestejä:
  464
  Tykkäykset:
  276
  Pisteet:
  36
  Ei kai sitä vallata tarvitse. Senkun infra paskaksi ja amerikkalaiset rakennusyhtiöt paikanpäälle korjaamaan potti kotiin.
   
 7. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Ilmavoimat Naton RFP-joukkopooliin vuodeksi 2014
  31.01.2013 - 09:12
  [​IMG]Suomi on ilmoittanut Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF) RFP-joukkopooliin vuodeksi 2014. Ilmoittaminen on linjattu valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

  Yksikön toiminnan valmistelu on aloitettu ja se harjoitetaan tehtäväänsä ennen toimintavalmiuteen siirtymistä. RFP-joukkopooli (Response Force Pool) on välittömän toiminnan joukkoa alemmassa valmiudessa oleva täydentävä osa.

  Joukkopooliin nimetyt joukot pitävät yllä 60 vuorokauden valmiutta osallistua kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin erillisellä kansallisella päätöksellä. Joukkopooliin nimeämiseen ei liity velvoitetta osallistumisesta operaatioihin.

  Joukkopooliin nimeäminen mahdollistaa joukkojen osallistumisen NRF-harjoitustoimintaan vuosina 2013 ja 2014. Harjoitustoiminnalla kehitetään Puolustusvoimien suorituskykyä ja kansainvälistä yhteensopivuutta. Joukkopooliin nimeäminen ei aseta uusia vaatimuksia suomalaisille joukoille.

  Ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikkö luotiin vuoden 2004 ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon perusteella. Selonteko antoi Ilmavoimille tehtäväksi luoda kyvyn osallistua valtionjohdon erillisellä päätöksellä kansainvälisiin sotilaallisiin kriisinhallintaoperaatioihin osana monikansallista lento-osastoa.

  Runsaan kymmenen vuoden suunnitelmallinen koulutus, menetelmien yhtenäistäminen ja harjoittelu ovat luoneet Ilmavoimille hyvät edellytykset kansainväliseen yhteistyöhön. Kyky ja osaaminen arvioitiin vuonna 2009, jolloin Suomen Ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikkö läpäisi Saksassa Naton evaluoinnin ensimmäisenä puolustusliiton ulkopuolisena ilmavoimayksikkönä.

  Joukkopooliin ilmoitetun lentoyksikön tehtäviin voi kuulua esimerkiksi lentokieltoalueen valvontaa sekä erilaisia ilma-alusten ja alueiden suojaustehtäviä. Suomen Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön suorituskyky joukkopoolissa on neljän lentävän koneen parvi varakoneineen sekä enintään 250 henkilöä.

  Yksikölle osoitettua lentokalustoa ja muuta materiaalia käytetään normaalisti Ilmavoimien jokapäiväisessä toiminnassa kotimaassa. Kriisinhallintatehtäviin sitä käytetään tarvittaessa.

  Valmiusyksikön henkilöstö rekrytoidaan ja koulutetaan Puolustusvoimien palkatusta henkilökunnasta ja reserviläisistä. Yksikköön kuuluvat reserviläiset kutsutaan valmiusyksikön palvelukseen tarpeen mukaan.

  Joukon koulutus aloitetaan tänä vuonna, ja se kootaan sekä harjoitetaan tehtäväänsä ennen toimintavalmiuteen siirtymistä. Savon Sanomien mukaan kouluttava yksikkö on Karjalan Lennosto Rissalassa.

  Osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon osana NRF-joukkoa edellyttää Suomen kansallista, operaatiokohtaista päätöstä sekä Naton neuvoston hyväksyntää.
   

Jaa tämä sivu