Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

HS-gallup: Sdp:n, perussuomalaisten ja keskustan kannatus tasoissa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Peiper, 14.02.2012.

 1. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  "Keskustan kannatus on kohonnut huomattavasti viime vuoden lopun tilanteesta, ilmenee tuoreesta HS-gallupista.

  Keskustan, Sdp:n ja perussuomalaisten kannatus on nyt käytännössä tasoissa. Kokoomus pysyy edellisten mittausten ja eduskuntavaalien mukaisesti edelleen suosituimpana puolueena.

  Suurin muutos on perussuomalaisten kannatuksen vajoaminen 16,5 prosenttiin marras–joulukuun 20,5 prosentista.

  Keskustaa äänestäisi nyt 16,8 prosenttia suomalaisista. Edellisessä vuoden 2011 lopulla tehdyssä gallupissa kannatus oli 14,2 prosenttia.

  Sdp:n kannatus taas on laskenut 18,1 prosentista 16,2 prosenttiin.

  ”Kannatusmuutokset [puolueiden välillä] ovat tavallista suurempia. Niissä näkyvät presidentinvaalikampanja ja vaalin tulokset”, arvioi Turun yliopiston politiikan tutkija Ville Pernaa.

  Myös tutkimuksen toteuttaneen TNS-gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkonen huomauttaa, että tuloksissa näkyy presidentinvaalikampanja.

  Ainakin osa perussuomalaisten kannatuksesta on siirtynyt keskustalle. Keskustan Paavo Väyrysen kampanja presidentinvaalissa sai paljon näkyvyyttä, ja hän oli hilkulla nousta toiselle kierrokselle Sauli Niinistöä vastaan.

  Sekä perussuomalaisten että keskustan ja etenkin Paavo Väyrysen nykypuheet vetoavat samoihin eurokriittisiin äänestäjiin.

  Perussuomalaiset kärsii myös kasvukivuista. Kesällä puolue pinkaisi hetkellisesti jopa maan suurimmaksi puolueeksi. Kannattajilla on ollut kovat odotukset, mutta oppositiopuolueella on rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa. Näin arvioi erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopistosta.

  Kokoomus pysyy edellisten mittausten ja eduskuntavaalien mukaisesti edelleen kirkkaasti suosituimpana puolueena 24, 1 prosentin kannatuksella.

  Kokoomuksen kannatus on jopa hieman kohonnut, vaikka muutos mahtuu kahden prosenttiyksikön virhemarginaalin sisään.

  Keskustan ohella toinen selvästi lisäkannatusta saanut puolue on vihreät. Nyt sitä äänestäisi 9,6 prosenttia suomalaisista. Joulukuussa kannatus oli 7,6 prosenttia. Pekka Haavisto teki vihreänä presidenttiehdokkaana historiaa noustessaan presidentinvaalin toiselle kierrokselle.

  Presidentinvaalien vaikutukset puoluekannatukseen saattavatkin liudentua keväällä ja kesällä, kun uudet isot uutiset kuntauudistuksesta valtion säästöihin ja euron ongelmiin sekoittavat politiikan kenttää, Pernaa analysoi.

  ”Moni uskoo nyrkkisääntöön, että vaalit yleensä vaikuttavat puoluekannatukseen vielä puoli vuotta vaalien jälkeen.”"

  http://www.hs.fi/politiikka/HS-gallup+Sdpn+perussuomalaisten+ja+keskustan+kannatus+tasoissa/a1305555581982
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Kuntavaalihössäkkä on jo alkamassa, ainakin mr. kallupit ja tohtorit vääntävät jo kuumana grafiikkaa kehiin....

  Kuntavaalien menestymisresepti on ollut jo pitkään hyvin tylsä: ehdokashaalinnassa onnistunut puolue voittaa. Valtakunnallinen puoluekannatus voi olla mi vain, jos yksittäisen pitäjän yksittäisen puolueen ehdokashankinta kusee niin takkiin tulee. Ja kuntavaalit ovat yksittäisten pitäjien sisäisiä kamppailuja.
   
 3. Mainos 4. eddie

  eddie Kersantti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  273
  Tykkäykset:
  418
  Pisteet:
  16
  Nämä kallupit joskus vähän ihmetyttää. Esim. se TALOUSTUTKIMUS joka tekee kyselyjä. Senhän omistaa kokoomuslainen kansanedustaja? Heh, mitäs jos sen omistais vaikka Halla-aho tai se Hakkarainen? Saattaisi möly nousta. Tai esim. SUOMEN GALLUPPI. Sitähän ei enää ole. Käyttävät vain sitä nimeä vielä jostain syystä. TNS eli TAYLOR NELSON SOFRES. Miljardi luokan yritys. Vähän kun googlaa sitä niin sieltä nousee esille iso raha. Tuskin haluavat ketään Persua sotkemaan kuvioita.
   
 5. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Hauskoja nämä salaliittoteoriat.

  Koko maailman talouseliitti on persuja vastaan ja on sitä varten mennyt hankkimaan suomalaisen gallupfirmankin.

  Kunhan Paavo (Väyrynen) saa vaalikoneensa kuntoon, niin kepu valtaa asemansa takaisin kunnallisvaaleissa. Se on kylmää kyytiä maaseudun perussuomalaisille.

  Etelän mediassa persujen kannatusta selitetään maahanmuuttokriittisyydellä joka varmastikin pitää paikkaansa jossakin Tsadissa. Sen sijaan maalla kyse on maaseudun unohtamisesta. Onpa se sitten todellista tai luuloteltua, mutta maaseudulla on tilausta Eino Poutiaisille. Kepun city-osasto on vain unohtanut tämän tosiasian ja Paavo iskee juurikin siihen saumaan.
   
 6. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,367
  Tykkäykset:
  8,425
  Pisteet:
  1,286
  Hakkarainen taas tapetilla.

  http://www.teuvohakkarainen.fi/ajatuksia/73-kirjallinen-kysymys-etiopian-kehitysavusta-162  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815261350_uu.shtml
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Sen valtion mallin voi katsastaa esimerkiksi Etelä-Amerikkaan suomalaisrahoin perustetuista polkupyörä- ja traktoritehtaista. Saati sitten niistä lukuisista , jotka tuottivat (aikansa) tuotteita, joita ei paikallisesti käytetä lainkaan.
   

Jaa tämä sivu