HS-gallup: Sdp:n, perussuomalaisten ja keskustan kannatus tasoissa

Peiper

Majuri
"Keskustan kannatus on kohonnut huomattavasti viime vuoden lopun tilanteesta, ilmenee tuoreesta HS-gallupista.

Keskustan, Sdp:n ja perussuomalaisten kannatus on nyt käytännössä tasoissa. Kokoomus pysyy edellisten mittausten ja eduskuntavaalien mukaisesti edelleen suosituimpana puolueena.

Suurin muutos on perussuomalaisten kannatuksen vajoaminen 16,5 prosenttiin marras–joulukuun 20,5 prosentista.

Keskustaa äänestäisi nyt 16,8 prosenttia suomalaisista. Edellisessä vuoden 2011 lopulla tehdyssä gallupissa kannatus oli 14,2 prosenttia.

Sdp:n kannatus taas on laskenut 18,1 prosentista 16,2 prosenttiin.

”Kannatusmuutokset [puolueiden välillä] ovat tavallista suurempia. Niissä näkyvät presidentinvaalikampanja ja vaalin tulokset”, arvioi Turun yliopiston politiikan tutkija Ville Pernaa.

Myös tutkimuksen toteuttaneen TNS-gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkonen huomauttaa, että tuloksissa näkyy presidentinvaalikampanja.

Ainakin osa perussuomalaisten kannatuksesta on siirtynyt keskustalle. Keskustan Paavo Väyrysen kampanja presidentinvaalissa sai paljon näkyvyyttä, ja hän oli hilkulla nousta toiselle kierrokselle Sauli Niinistöä vastaan.

Sekä perussuomalaisten että keskustan ja etenkin Paavo Väyrysen nykypuheet vetoavat samoihin eurokriittisiin äänestäjiin.

Perussuomalaiset kärsii myös kasvukivuista. Kesällä puolue pinkaisi hetkellisesti jopa maan suurimmaksi puolueeksi. Kannattajilla on ollut kovat odotukset, mutta oppositiopuolueella on rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa. Näin arvioi erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopistosta.

Kokoomus pysyy edellisten mittausten ja eduskuntavaalien mukaisesti edelleen kirkkaasti suosituimpana puolueena 24, 1 prosentin kannatuksella.

Kokoomuksen kannatus on jopa hieman kohonnut, vaikka muutos mahtuu kahden prosenttiyksikön virhemarginaalin sisään.

Keskustan ohella toinen selvästi lisäkannatusta saanut puolue on vihreät. Nyt sitä äänestäisi 9,6 prosenttia suomalaisista. Joulukuussa kannatus oli 7,6 prosenttia. Pekka Haavisto teki vihreänä presidenttiehdokkaana historiaa noustessaan presidentinvaalin toiselle kierrokselle.

Presidentinvaalien vaikutukset puoluekannatukseen saattavatkin liudentua keväällä ja kesällä, kun uudet isot uutiset kuntauudistuksesta valtion säästöihin ja euron ongelmiin sekoittavat politiikan kenttää, Pernaa analysoi.

”Moni uskoo nyrkkisääntöön, että vaalit yleensä vaikuttavat puoluekannatukseen vielä puoli vuotta vaalien jälkeen.”"

http://www.hs.fi/politiikka/HS-gallup+Sdpn+perussuomalaisten+ja+keskustan+kannatus+tasoissa/a1305555581982
 
Kuntavaalihössäkkä on jo alkamassa, ainakin mr. kallupit ja tohtorit vääntävät jo kuumana grafiikkaa kehiin....

Kuntavaalien menestymisresepti on ollut jo pitkään hyvin tylsä: ehdokashaalinnassa onnistunut puolue voittaa. Valtakunnallinen puoluekannatus voi olla mi vain, jos yksittäisen pitäjän yksittäisen puolueen ehdokashankinta kusee niin takkiin tulee. Ja kuntavaalit ovat yksittäisten pitäjien sisäisiä kamppailuja.
 
Nämä kallupit joskus vähän ihmetyttää. Esim. se TALOUSTUTKIMUS joka tekee kyselyjä. Senhän omistaa kokoomuslainen kansanedustaja? Heh, mitäs jos sen omistais vaikka Halla-aho tai se Hakkarainen? Saattaisi möly nousta. Tai esim. SUOMEN GALLUPPI. Sitähän ei enää ole. Käyttävät vain sitä nimeä vielä jostain syystä. TNS eli TAYLOR NELSON SOFRES. Miljardi luokan yritys. Vähän kun googlaa sitä niin sieltä nousee esille iso raha. Tuskin haluavat ketään Persua sotkemaan kuvioita.
 
eddie kirjoitti:
Nämä kallupit joskus vähän ihmetyttää. Esim. se TALOUSTUTKIMUS joka tekee kyselyjä. Senhän omistaa kokoomuslainen kansanedustaja? Heh, mitäs jos sen omistais vaikka Halla-aho tai se Hakkarainen? Saattaisi möly nousta. Tai esim. SUOMEN GALLUPPI. Sitähän ei enää ole. Käyttävät vain sitä nimeä vielä jostain syystä. TNS eli TAYLOR NELSON SOFRES. Miljardi luokan yritys. Vähän kun googlaa sitä niin sieltä nousee esille iso raha. Tuskin haluavat ketään Persua sotkemaan kuvioita.

Hauskoja nämä salaliittoteoriat.

Koko maailman talouseliitti on persuja vastaan ja on sitä varten mennyt hankkimaan suomalaisen gallupfirmankin.

Kunhan Paavo (Väyrynen) saa vaalikoneensa kuntoon, niin kepu valtaa asemansa takaisin kunnallisvaaleissa. Se on kylmää kyytiä maaseudun perussuomalaisille.

Etelän mediassa persujen kannatusta selitetään maahanmuuttokriittisyydellä joka varmastikin pitää paikkaansa jossakin Tsadissa. Sen sijaan maalla kyse on maaseudun unohtamisesta. Onpa se sitten todellista tai luuloteltua, mutta maaseudulla on tilausta Eino Poutiaisille. Kepun city-osasto on vain unohtanut tämän tosiasian ja Paavo iskee juurikin siihen saumaan.
 
Hakkarainen taas tapetilla.

http://www.teuvohakkarainen.fi/ajatuksia/73-kirjallinen-kysymys-etiopian-kehitysavusta-162

Kirjallinen kysymys Etiopian kehitysavusta 16.2.

Suomen Etiopialle myöntämän kehitysavun eettiset perusteet ottaen huomioon maan jatkuvat ihmisoikeusloukkaukset
Eduskunnan puhemiehelle

Suomi antaa Etiopialle kehitysapuna 20 miljoonaa euroa.

Apu Etiopialle (kahdenvälinen kehitysapu) on 72,8 milj. euroa.

Suomen kahdenvälinen kehitysyhteistyö Etiopian kanssa on ollut viime vuosina kasvussa. Vuosina 2009-2012 Suomi tukee Etiopian opetussektoria 17,2 miljoonalla eurolla. Vesisektorille annettavan tuen määrä vuosina 2009-2013 on 36,7 miljoonaa euroa. Maaseudun taloudellisen kehityksen sektorille suunnataan vuosina 2011-2015 22,1 miljoonaa euroa.

Paikallisen yhteistyön määrärahan kautta kansalaisyhteiskunnalle suunnattu tuki on vuosina 2010-2011 vuositasolla noin miljoona euroa. Ulkoministeriö tuki vuonna 2010 Etiopiassa toimivia suomalaisia kansalaisjärjestöjä 4,75 miljoonalla eurolla ja vuoden 2011 suunnitelmien mukaan noin 3,2 miljoonalla eurolla. Humanitaarisen avun määrä on vuositasolla noin 700 000 euroa.

Suunnitteilla on päätös kehitysavun lakkauttamisesta Nicaragualle vedoten osittain maan ihmisoikeuksien huonoon tilaan, korruptioon ja hallinnon läpinäkyvyyden puutteeseen.

Etiopiassa ihmisoikeustilanne on erittäin huolestuttava. Vankiloissa viruu satoja poliittisia vankeja, jotka mitä todennäköisimmin altistuvat kidutuksille ja huonolle kohtelulle (World Report 2011). ...http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022815261350_uu.shtml
Hakkarainen on kulttihahmo Hondurasissa

Rasistiksi leimattu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on Hondurasissa kultti-hahmon asemassa.

Hänen entinen sahansa on myyty huumejengeistään tunnettuun kehitysmaahan.

Hakkaraisen sahateollisuuden mallia on kopioitu Hondurasin ja Nigaraguan sahoilla. Kansanedustajana Viitasaaren mies neuvoo suomalaisia päättäjiä, miten kehitysyhteistyörahat eivät häviä poppaukkojen taskuihin.

Maineensa Hakkarainen loi 1990-luvun alkupuolella, jolloin hän möi vanhan sahansa Hondurasiin. Sitten suomalaissahuri kävi vapaaehtoistöinään kymmenkunta kertaa kouluttamassa paikallisista pyörösahojen teroittajia ja käyttäjiä. Hakkarainen arvosteleekin perinteistä kehitysyhteistyötä tehottomaksi.

- Kehitysyhteistyön nimissä lähetään usein kalliita koneita köyhiin maihin. Niille käy usein kuin venäläisille panssareille, ruostuvat paikoilleen. Koneiden käyttäjille pitää opettaa perustaidot ja kuinka vempaimet huolletaan, neuvoo Hakkarainen.

Hakkaraisen asiantuntemuksella Hondurasin sahalle hankittiin varaosia ja työkaluja Suomesta.

- Järjestelmän pitää toimia investoinnin jälkeenkin. On huolehdittava, että poppaukot eivät pilaa koneita. Kävin itse valvomassa Väli-Amerikan poikien touhuja, etteivät kehitysrahat mene korruptoituneen koneiston taskuihin.

"Jokainen tuntee"

Väli-Amerikassa 13 vuotta ollut ulkoministeriön tekninen maajohtaja Matti Kontro tutustui Hondurasissa Hakkaraiseen. Kontro sanoo, että harva tietää, miten tunnettu henkilö Hakkarainen on Väli-Amerikassa.

- Jokainen sahamies Hondurasissa ja Nicaraguassa tuntee Hakkaraisen. Milloin tahansa hän tuleekin Väli-Amerikkaan, miehelle tarjotaan ilmainen ylöspito. Paikalliset ihastuivat Hakkaraisen kansanomaiseen tyyliin ja huippuluokan ammattitaitoon.

Kontro sai puhelinsoiton Hondurasista, kun Hakkaraisesta tuli kansanedustaja.

- Puheet Hakkaraisen rasismista olivat kantautuneet Hondurasiin asti. Paikalliset ystävät soittivat, että jos Hakkarainen on rasisti, ei ulkomaalaisilla Suomessa ole mitään hätää.

Kontro sanoo, että Suomi saisi ottaa oppia Hakkaraisen kehitysyhteistyömallista.

- Viitasaaren miehen sahakaupoissa ei ole tuhlattu valtion rahoja. Pääomat ja osaaminen siirtyivät yritykseltä yritykselle.
 
Sen valtion mallin voi katsastaa esimerkiksi Etelä-Amerikkaan suomalaisrahoin perustetuista polkupyörä- ja traktoritehtaista. Saati sitten niistä lukuisista , jotka tuottivat (aikansa) tuotteita, joita ei paikallisesti käytetä lainkaan.
 
Back
Top