HS: Suomalaissotilaat poikkeuksellisesti sotaharjoitukseen Britteihin

Bushmaster

Greatest Leader
HS: Suomalaissotilaat poikkeuksellisesti sotaharjoitukseen Britteihin - ”kyse uudesta asiasta”

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016042521471642_ul.shtmlTänään klo 07:36
Suomalainen panssaritiedustelujoukkue suuntaa sotaharjoitukseen Isoon-Britanniaan, kertoo Helsingin Sanomat.


Iso-Britannian harjoituksessa suomalaissotilaat liikkuvat raskailla RG32-partioajoneuvoilla. Kuvassa RG32-partioajoneuvoja ylittämässä vesistöä Pohjois-Afganistanissa.OSSI LEANDER/PUOLUSTUSVOIMAT
Lehden mukaan maajoukkojen osallistuminen sotaharjoitukseen Briteissä on poikkeuksellista.

– Sitten meillä on ollut laivaston vierailuja, mutta en muista, että olisi oltu harjoituksissa maavoimien joukoilla. Siinä mielessä kyse on uudesta asiasta, sanoo esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Tommi HaapalaPorin prikaatista HS:lle.

Toukokuun 2.–20. päivä järjestettävään harjoitukseen osallistuva, pääosin reserviläisistä koostuva joukkue kuuluu HS:n mukaan Britannian johtamaan EU:n taisteluosastoon. Osastoon kuuluu sotilaita myös Ruotsista, Irlannista, Latviasta ja Liettuasta.

Noin 50 suomalaissotilasta liikkuu harjoituksessa raskailla RG32-partioajoneuvoilla, jotka laivataan Britteihin Suomesta.

Suomalaissotilaat kuuluvat Helsingin Sanomien mukaan EU:n taisteluosastoon, jonka puolivuotinen valmiusvuoro alkaa heinäkuussa. Toukokuisessa harjoituksessa varmistetaan joukkojen yhteistoimintakyky.

Lähde: Helsingin Sanomat
 

adam7

Respected Leader
Todellakin on dramaattista, kun EU:n oma valmiusjoukko jopa harjoittelee yhdessä! Miten suomen johto julkeaa... Idässähän voitaisiin vaikka hermostua!
Ja vielä Venäjän läheisyydessä Briteissä! Törkeää! :D
 

CV9030FIN

Kenraali
Keitä nämä ressut on jotka näihin hommiin pääsee..? Ketkä ylipäätään pääsee valmiusporukoihin, erikoisjoukkokoulutetut ressut vai?
Hakemalla voi päästä kuka vaan. Toki SKVJ koulutus ja/tai aikaisempi kriha-kokemus on etusijalla näihin taisteluosastoihin. Tässä kyseessä on SKVJ joukkotuotettu joukko jota on täydennetty ressuilla joilla on määrättyä siviiliosaamista (mm. lääkinnästä vastaa tyypillisesti siviilissä ensihoitajan/sairaanhoitajan koulutuksen ja työkokemusta ensihoidosta omaavat ressut. Samoin sotilaspoliisit ovat siviilissä poliisivirkamiehiä). NSE ja esikuntapaikat täytetään yleensä jo reissun tai pari omaavilla ressuilla joilla on siviilistä soveltuva koulutus/työkokemusta.
 

Fremen

Respected Leader
Olisihan tuosta saanut paljon dramaattisemman ottamalla vaikka Stryker-kohusta mallia: SUOMALAISPANSSARIT BRITTEIN SAARILLA! Kangaspuro tai vastaava voisi kommentoida että miten on nyt ihan turhaa Irlannin provosointia tälläinen voimannäyttö.

Ha... olishan tosiaan saattanut mies saada varsinaisen hepulin:

-"SUOMALAISSOTILAAT TOTEUTTAMASSA HITLERIN UNELMAA"...

-"KANSAINVALINEN KOHU SUOMALAISTEN 'ASEMIESTEN' YMPARILLA KIIHTYY"...

-"SUOMALAISET ASEMIEHET HEILUIVAT TURISTIKOHTEEN LAHELLA ENGLANNISSA"...

-"OLIVATKO ASEMIEHET JUOVUKSISSA? JARKYTTYNYT SILMINNAKIJA AVAUTUU SUOMALAISTEN 'PULLOKASSEISTA'"...

-"KAIKKI ASEMIESTEN TAUSTOISTA - LUE MITEN TAVALLISESTA PERHEENISASTA TULI INTERPOL-EPAILTY"

jne... you know the drill.
 
Olisihan tuosta saanut paljon dramaattisemman ottamalla vaikka Stryker-kohusta mallia: SUOMALAISPANSSARIT BRITTEIN SAARILLA! Kangaspuro tai vastaava voisi kommentoida että miten on nyt ihan turhaa Irlannin provosointia tälläinen voimannäyttö.
Mahtaako Britannian puolustusvaliokunta saanut riittävästi tietoa suomalaisjoukkojen saapumisesta..
 
Top