Huonot pomot ja verorahojen haaskaus byrokratian keinoin

KorpiSISSI

Kenraali
Johdantona..
Huonon pomon vaikutukset luultua järkyttävämmät
Uuden tutkimuksen mukaan huonon pomon vaikutukset ulottuvat jopa työntekijän perheen sisäisiin suhteisiin. Kommentoi, miten huono pomo on vaikuttanut sinuun.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/huonon-pomon-vaikutukset-luultua-jarkyttavammat/art-1288451741623.html


Osui silmään TEM:n kyrsiintyneen (ex)työntekijän kirjoitus...

"ZENITA":
No, olen ollut Suomen huonoimman pomon alaisena jo muutaman vuoden eräässä TEM:n säätiössä, joka kohta yhdistetään Finproon.

Aivan onnetonta, pysyn vain koska ei oikeastaan tarvitse tehdä töitä juuri lainkaan, voi keskittyä olennaiseen.

Pomo on sivuhuoneessa, ei ymmärrä B2B palveluista mitään, investointiprosessista vielä vähemmän, PR työstä ei sitäkään. Julkisissa tilanteissa puhuu kun on kirjoitettu valmiiksi paperiin teksti, muutoin vain hiljaa virnuilee kokkareissa. Ammattilaiset se ajaa pois ja hankkii tilalle next-to-nothing "asiantuntijoita" jotka eivät selviä tehtävistään kunnialla, mutta eivät edes tajua sitä.

Meidän budjetista voisi leikata puolet pois säästöön ja ei näkyisi millään lailla tuloksessa, mutta TEM:n alaisuudessa saa elää kuin pellossa. Sama Tekesissäkin.


Eipä tuossa mitään uutta ja yllättävää. Iski vaan hermostoon, kun samaan aikaan haetaan väkipakolla säästöjä kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta (= MAANPUOLUSTUS).

Oman kokemukseni (n. 30v sivusta seuranneena) mukaan tuosta TEM/TEKES/SITRA-rahasta tuloutuu oikeasti ja hyödyllisiin kohteisiin vain murto-osa, ehkä 5-10% jos sitäkään. Kaikki muu kohdentuu byrokratian pyöritykseen, Nokian ym. suuryritysten T&K toiminnan pyöritykseen "suojelurahana" etteivät siirtäisi kehitystään muualle sekä VTT:n ja Yliopistojen (SHOK:t) keinotekoisesti synnyttämiin tutkimustarpeisiin ns. "yritysrahoituksena".

Ks. TEKES rahan jako 2010
 
Erittäin hyvä, että nämä asiat ovat esillä. Olen aika pitkään ollut sitä mieltä, että melkoinen määrä julkista rahaa on vuosittain syydetty vähintään arveluttaviin tarkoituksiin.
 
Petyin kun ensin luin otsikon "Huonot PORNOT... " ja kyse olikin POMOista
 
Back
Top