Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hylsyjen metalli

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja JOKO, 19.12.2010.

 1. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Käsittääkseni valtaosa ammusten hylsyistä tehdään messingistä. Miksi? Eikö alumiini olisi parempi keveytensä ansiosta?
   
 2. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,426
  Tykkäykset:
  1,106
  Pisteet:
  636
  Olisiko mahdollisesti kyse hinnasta ?
   
 3. Mainos 4. Anti-Panzer

  Anti-Panzer Kersantti

  Liittynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Rauta/teräs on käsittääkseni vielä halvempaa, minkä vuoksi sitä joidenkin armeijoiden ammuksissa suositaankin.

  Itse olen ymmärtänyt että messingin käytössä on kyse sopivasta muovautuvuudesta joka sallii sekä uudelleenlataamisen sekä muotoutumisen patruunapesään laukaistaessa. Tiivis hylsy vähentää ruutikaasujen ja niistä jäävien aineiden kulkeutumista patruunapesään, mikä pitemmän päälle voi aiheuttaa patruunan/hylsyn jumiutumisen Lisäksi messinki kestää korroosiota paremmin.
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Messinki on käsittääkseni suhteellisen kallista. Siinä on paljon kuparia ja kupari maksaa. Joten edullisuudesta messingin käyttö ei voi johtua. Alumiini ja teräs olisivat huomattavasti halvempia, ainakin romumetallien hintojen perusteella.

  Hylsyn hyvä muotoutuminen laukauksen yhteydessä voisi tosiaan olla selitys. Valmistuksen yhteydessä saataneen melkein mikä tahansa metalli haluttuun muotoon. Oluttölkit ovat hieno esimerkki nykyaikaisesta alumiinin muokkauksesta. Olemattoman ohuita, mutta onko kenellekään osunut viallista tölkkiä kohdalle? Tuskin. Tulisi kevyt hylsy, kun tehtäisiin alumiinista tölkkien seinävahvuudella.

  Muistelen joskus nähneeni ampumaradalla pistoolin hylsyjä, joiden materiaali muistutti alumiinia. Harmaita ja kevyitä. Koskaan en ole nähnyt samanväristä kiväärin hylsyä. Voisiko pistoolin suora hylsy tiivistää aseen paremmin, kuin kiväärien supistuvat hylsyt?

  Miksi muuten kivääreissä ei käytetä pitkää suoraa hylsyä? Miksi ne ovat paksuja ja päästään supistuvia?
   
 6. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,102
  Tykkäykset:
  1,562
  Pisteet:
  636
  Terästä käytetään jonkinverran hylsymateriaalina, mutta sekä alumiini että rauta tykkäävätä kaveerata hapen kanssa eivätkä niinollen edistä säilyvyyttä ja internethuhujen mukaan joidenkin nallien kemikaalit aiheuttavat yhdessä teräksen kanssa mielenkiintoisia reaktioita patruunapesässä.
   
 7. Pantherapardus

  Pantherapardus Kersantti

  Liittynyt:
  07.10.2010
  Viestejä:
  121
  Tykkäykset:
  32
  Pisteet:
  16
  Alumiini kyllä melko epäjalona metallina kaveeraa hapen kanssa, mutta korrodoitumisen sijaan sen pinnalle muodostuu suojaava alumiinioksidikerros. Al2O3-kerroksen rikkoontuessa alla oleva alumiini muodostaa uuden suojaavan Al2O3-kerroksen.
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,412
  Tykkäykset:
  6,559
  Pisteet:
  1,286
  Eikös se ,223 caliberin ammus ole aika suora, ainakin lippaan muodon perusteella? Ja hylsyt ovat sen muotoisia kuin ovat, jotta ne mahtuvat vaivatta patruunapesään ja sieltä pois.
   
 9. Anti-Panzer

  Anti-Panzer Kersantti

  Liittynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Sylinterimäinen hylsy olisi myös pitempi jos sinne sama ruutimäärä ahdettaisiin. Ja mahtaa olla jotain sisäballistisia vaikutuksia tai ruudin palamisen muutoksia jos tehtäisiin pitempiä ja kapeampia hylsyjä. Eli pienet ja nopeat luodit = hylsy supistuu etuosaan päin.
   
 10. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,426
  Tykkäykset:
  1,106
  Pisteet:
  636
  Lyijyttömät ammukset aiheuttivat norjan sotilaille sinkkikuumetta

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lyijytt%C3%B6m%C3%A4t+ammukset+aiheuttivat+norjan+sotilaille+sinkkikuumetta/1135263129332

  Helsinki/Oslo. Norjan armeija harkitsee luopumista uusista ympäristöystävällisistä ammuksista. Lyijyttömät ammukset ovat aiheuttaneet sotilaille terveyshaittoja yhä lisääntyvässä määrin, kirjoitti Dagbladet-lehti tiistaina.

  "On tärkeää, että emme altista sotilaitamme millekään, mikä voi aiheuttaa terveysongelmia", sanoi armeijan kakkosmies, vara-amiraali Jan Eirik Finseth.

  Asevoimat siirtyi ympäristöystävällisiin ammuksiin vuonna 2007 hallituksen ja ympäristöjärjestöjen painostuksesta. Uusissa ammuksissa myrkyllinen lyijy on vaihdettu vähemmän haitalliseen metalliin.

  Asevoimien arvion mukaan ammunnoissa syntyvät kaasut aiheuttavat sotilaille sinkkikuumetta. Se johtuu sinkkioksidista, jota pääsee verenkiertoon hengityksen kautta.

  Sinkkikuume on tyypillinen hitsaajien ammattitauti. Taudin oireita ovat kuume, pahoinvointi ja päänsärky. Oireet menevät ohi nopeasti, eikä kuumeella ole pysyviä haittavaikutuksia.

  Suomessa lyijyttömiä ammuksia ei ole käytössä, kerrotaan Pääesikunnasta.
  ===================================================
  Alkuperäistä aihetta sivuten....
   

Jaa tämä sivu