Hyvää Joulua

Einomies1

Respected Leader
Hyvää ja rauhallista joulua foorumilaisille!

Joulun kunniaksi laitan linkin josta voi kuunnella erilaista joulunaikaa yli 70 vuoden takaa.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/aarne_juutilainen_marokon_kauhu_32315.html#media=32318

Kyseessä on Luutnantti Aarne E. Juutilaisen joka myös kansanomaisesti "Marokon Kauhuna" tunnetaan, antama radiohaastatelu rintamalta 19.12.1939.

Lähetys Kollaanjoelta oli alunperin pidempi mutta siitä on säilynyt YLE:n arkistossa vain Juutilaisen osuus. "Kauhu" kertoo lopussa mm. kiikkustuolistaan jossa hän tavantakaa istuskeli kivääri sylissään joka usein oli hänen telttansa sisällä/ulkopuolella.

Jatkuvista tykistökeskityksistä ja siitä että teltan sirpalesuojana toimi n. 50 cm:n maakerros (teltta oli kaivettu maahan ja korsuja ei alkuvaiheessa ollut)huolimatta hän ei ollut itsetuhoinen tai hullu vaan korkeintaan omaperäinen.
Muistan hänen myöhemmin kertoneensa muistelmissaan pelänneensä enemmän kuin koskaan istumista kiikkustuolissa tykistön ampuessa häirintää lohkolleen, mutta hänen mukaansa oli välttämätöntä näyttää "syntisilleen" ettei komppanianpäällikkö pelännyt vihollista. Siten hän sai rohkeuden ja periksiantamattomuuden iskostettua miehiinsä jotka osaltaan edesauttoivat "Kollaanjoen legendan syntyä" talvisodassa.

Niille jotka eivät tiedä, Laatokan pohjoispuolella oleva Kollaanjoen viivytysasema ei murtunut talvisodassa vaan kesti sodan loppuun saakka.:a-smiley:
 
Tvälups kirjoitti:
Kollaa Kestää ja Kollaa Kesti!

:a-smiley:

Kyllä!! Suomalainen SISU.....:a-smiley:
 
santa-smoking-a-pipe_zps36ffbda9.jpg


Oikein hyvää joulua vain kaikille!

Sika paistettu, lohta riittävästi, puuro syöty ja niin pois päin. Olkoon vuosi 2017 armollinen vaikka vaativa siitä tulee.
 
Toivotamme Teille Kaikille Hyvää Joulua Meiltä Kaikilta täältä työmaan laidalta.
Työpitoinen Joulu, muttei nälkä pääse vaivaamaan!
Meidän lotina on tehnyt Kalkkunaa, ja juureksia löytyy joka lähtöön! Kurpitsapikkelsiä on 7 eri sorttia (perinteen mukaan) ja olemme myös saamassa erittäin hyvää Naudanpaistia sekä kinkkua! Jälkipalana on aivan loistavaa omena/pekaani omelettia sekä herkullisia pienmakeita kahvin keralle!
Olemme myös pystyttäneet paikallisille nautittavaksi notkuvan pöydän ruokaa. Se ei maksa täällä kenellekkään paikalliselle mitään, voi viedä, vaikka kasseilla kotiin myös murkinaa! :)

Perinteikkäät joulukuuset on myös pystytetty ja todellakin pieniä led valoja on joka puolella!! :)

Muoks: piti laittaaa meidän heppujen pukkiseuranta:
http://www.noradsanta.org/
 
Viimeksi muokattu:
Rauhallista joulua kaikille kanssakeskustelijoille - mennyt vuosi on ollut antoisa mutta samalla monella tapaa raskas. Nyt on aika hiljentyä ja rauhoittua muutamaksi päiväksi.

Bauska.joulu3.jpg
 
Back
Top