Hyväntekeväisyys

Naurettavaa paskaa kerätä rahaa tai aseita Ukrainaan. Eivät ne ole siellä nykyisilläkään aseilla eivätkä rahoilla mitään saaneet aikaan. Paska armeija, korruptio rehottaa jne. Ainoa, mikä auttaisi, olisi oikeat joukot, joita viedä sinne. Kaikki muu on täyttä hyödytöntä roskaa.
 
Kuolinpaidassahan ei ole taskuja.
Tämä. Tätä lukiessa omaa tuntoa soimaa. Muutaman kerran vuodessa tulee osallistuttua jollain summalla, pääasiassa Islamic Reliefin keräysten kautta. Vuosisumma jäänee kuitenkin jonnekin 100€ kieppeille.

Ehkä joku kummilapsihomma voisi toimia. Kokemuksia järjestöistä?
 
Kuolinpaidassahan ei ole taskuja.
Tämä. Tätä lukiessa omaa tuntoa soimaa. Muutaman kerran vuodessa tulee osallistuttua jollain summalla, pääasiassa Islamic Reliefin keräysten kautta. Vuosisumma jäänee kuitenkin jonnekin 100€ kieppeille.

Ehkä joku kummilapsihomma voisi toimia. Kun tililtä livahtaisi valoisina kuukaudessa, tulisi vastuu kannettua automaattisesti. Kokemuksia järjestöistä?
 
Taas on tullut aika ostaa itselle hyvä omatunto! Oikeasti aina on hyvä aika lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, mutta joulu on sopiva muistututs itselle siitä, että kyllä sitä voi tehdä hyvää edes kerran vuodessa, vaikken välitäkkään perinteisistä kristillisistä pyhistä kuten joulusta. Eihän se joulukaan vielä ole muualla paitsi ostoskeskuksissa, mutta alta pois.

Pitää laittaa muutama ropo johonkin keräykseen, jossa rahat päätyy vähävaraisille lapsiperheille. Jos sillä joku lapsi saa hieman paremman joulun, niin se on hieno juttu se! Eläinsuojelutyö on myös sellainen kohde, johon voisi lahjottaa.
 
Kertokaapa jotain hyviä keräyksiä joilla mahdollistetaan vähävaraisten perheiden lapsille tms. hieman materialistisempi joulu?

....Kirkon ulkomaanapu...

Kirkon Ulkomaanapu on nykyisin mokutusfirma. Siitä kannattaa pysyä kaukana.

Jos haluaa auttaa ulkomailla olevia köyhiä lapsia, niin Kansan Raamattuseuran rahoittamat ja ylläpitämät lastenkodit ovat siitä hyviä kohteita, että raha ei häviä matkan varrella, rahan käyttöä ja toiminnan moraalia valvotaan aika hyvin ja pienikin raha tuottaa ison ilon.

 
Eläinhoitolat ottavat mielellään myös apua vastaan. Kaikki käy vanhoista matoista käteiseen rahaan. Vanhempani vievät kaikenlaista lumppua Turun hoitolaan. Siellä orvot ketunpojat ovat mielissään jos saavat makoilla uuden maton päällä. Oravan poikaset nauttivat villasukista. Tällä hetkellä uutena asukkaana on merikotka jonka joku kyrpä ampui alas. Siipi poikki. Hauleja saatu pois ihon alta.
 
Mites toi SOS-lapsikylä? Voi lahjottaa niin lapsille Suomessa kuin maailmalla että hätäapuun.

 
Minusta Jouluun kuuluu tehdä lahjoitus. Kukin halunsa ja kykynsä mukaan. Ja kyllä niitä tarvitsijoita on Suomessakin, minusta on jotenkin luonnollista lahjoittaa Suomessa suomalaisille.
 
Joulupuu, sos-lapsikylä, naisten pankki, MAF eli lähetyslentäjät, shelter box. Ja panssarimuseo.
 
Tulipa juuri mieleen, että lahjoitin kolikon viime lauantaina. Sytytettiin kynttilä Turun Tuomiokirkossa ja silloin pitää laittaa 50 snt keräysastiaan. Tuomiokirkko muuten on rauhoittumiselle paras paikka Turun seudulla.
 
Enpä lahjottele. Joskus kuvittelisin itseni vanhempana miehenä kirkossa istumassa ja heittäväni pari euroa pieninä kolikoina siihen pussiin kun tullaan keräämään.
 
Sama täällä, mikromaaliset tulot ja oma perse ja napa lähimpänä.
Ei rahassa kylvetä varmasti monenkaan lahjanantajan osalta, mutta kun tietää, että alueella on paljon itseä haastavammassa taloudellisessa tilanteessa olevia lapsiperheitä, niin kyllä se raha löytyy.
Kirkko ja uskonto ei liity itsellä mitenkään asiaan, en ole jäsen enkä uskovainen ;)
 
Back
Top