Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Hyviä uutisia Suomesta - kansallista "hyvä me" -selkääntaputtelua

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Mustaruuti, 27.06.2016.

 1. John Hilly

  John Hilly Eversti

  Liittynyt:
  24.11.2014
  Viestejä:
  1,784
  Tykkäykset:
  1,829
  Pisteet:
  316
  Hyvin ja perustellusti puhuttu. Itse rauhanturvatehtävissä viimeistään huomasin, kuinka hyviä jätkät tosi paikassa ovat.
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 2. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,184
  Tykkäykset:
  2,116
  Pisteet:
  156
  Kenraali puhui asiaa edellä. Hyvä kun saavat nuoret arvostusta ja ihan ansioista. Lisäisin tuohon vielä, että varusmiesten joukossa on myös aina oma ryhmänsä joiden fyysinen suorituskyky on huippuluokkaa.

  Eikä edes kovin pieni ryhmä. Johtuu harrastusten suosiosta; monella kilpaurheilutaustaa, kuntosalia ja terveellisiä elämäntapoja alkoholinpläträyksen ja tupakan ollessa melko out mitä mielenkiintoon tai trendeihin tulee. Ja tarkoitan siis tuollaista 3000m tai yli cooperin juoksijoita tai tuntien ja vuorokausien marssikestävyyttä.

  Muutama sata näitä on aina / alkava koulutus / joukko-osasto - mukaanlukien mm valmiusryhmät, laskuvarjojääkärit, rannikkojääkärit, rajajääkärit. Tähän päälle tavanomaisempien joukkojen urheilijat sekä extrana vaikka sukeltajat. Eli yhteensä nelinumeroinen määrä vuosittain. Monesti nämä kyvyt jää huomioimatta kun puhutaan varusmiesten heikenneestä kunnosta mutta totuus on, että kärkiryhmä menee entistä kovempaa ja se keskusteltu osa on jäävä kuntotesteissä aiempaa vaatimattomampiin tuloksiin. Keskitien kuntoilijoiden osuus on sitten hieman pienentynyt. Kaikille kuitenkin löytyy tehtävänsä.

  Näistä kovakuntoisista tosin epäkohtana todettakoon, että intin ravinto, unen puute, mentaalikoulutus ja henkisen levon tarve tekee sen, että kovakuntoisimpien suorituskyky hetkellisesti armeijan vuoksi kylläkin laskee. Tämä on valitettava piirre.
   
  Fremen, Stagideus, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,107
  Tykkäykset:
  6,301
  Pisteet:
  1,286
  Taputtaisin tässä selkää siitä kuinka kauniita naisia meillä on. Linnan juhlissa oli ihan hyviä näkymiä, niillä jotka sinne pääsivät paikan päälle [​IMG]

  Hyvä me! Hyva Reeta!


  [​IMG]


  .
   
  Umkhonto, PSS ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 5. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  6,555
  Tykkäykset:
  6,373
  Pisteet:
  1,286
  Kyö hyö ol?
   
 6. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,107
  Tykkäykset:
  6,301
  Pisteet:
  1,286
  Reeta Vestman - laulaja. Ihan kutsuttuna paikalla. No se Korholan tyttö.
   
 7. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,184
  Tykkäykset:
  2,116
  Pisteet:
  156
 8. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  6,555
  Tykkäykset:
  6,373
  Pisteet:
  1,286
  Tässä oli suomalaista monitieteellistä osaamista ja sisua.

  Itse tieteellinen artikkeli on tässä: https://arxiv.org/pdf/1512.01402

  Sub Rosa, a system of quasiperiodic rhombic substitution tilings with n-fold rotational symmetry

  Ja tuollainen laatoitus siis löytyy nykyään Stockkan vierestä Helsingistä.

  [​IMG]

  http://www.hs.fi/tiede/art-2000004999176.html

  Kuvataiteilija ratkaisi Penrosen laattojen matemaattisen ongelman piirustuspaperilla ja taskulaskimella
  Taiteen väitöskirja jäi Markus Rissaselta syrjään, kun laatat vaativat kokopäiväisen huomion.
  [​IMG]
  Markus Rissanen kiinnostui kiertosymmetriasta jo lukiolaisena. Ongelmaa ratkaistessa kului aikaa ja paperia. (KUVA: Jonna Yletyinen / HS)
  Juha Merimaa

  Julkaistu: 9.12. 2:00 , Päivitetty: 9.12. 8:39

  Maaliskuussa 2012 kuvataitelija Markus Rissanen selasi piirustuksiaan kiertosymmetrisistä laatoituksista. Oikeastaan hän oli jo luovuttanut yrityksen saada palaset loksahtamaan paikoilleen.

  Äkkiä hän hoksasi jotain. Rissanen huikkasi vaimolleen ratkaisseensa avoimena olleen matemaattisen ongelman.

  ”Kiva”, vaimo huikkasi takaisin, ”mutta mitäs jos tulisit nukkumaan?”

  Kiertosymmetriset laatoitukset olivat kiehtoneet Rissasta pitkään. Alun perin hän innostui niistä lukiolaisena löydettyään matemaattisista mysteereistä kertovan kirjan Pariisin-matkallaan.

  Kirjassa esiteltiin Penrosen laatoitus. Fyysikko Roger Penrosen keksimä loppumaton kuvio on kahdella palalla toteutettava, viidellä jaollisen kiertosymmetrian omaava kvasiperiodinen laatoitus. Sellaisen voi nähdä Helsingin Keskuskadulla

  Penrosen laatoitus voi jatkua äärettömiin loputtomasti muuntuen näennäisen satunnaisesti. Laatoituksen rakenne jatkuu myös laattojen sisälle, eli jokainen pala voidaan jakaa yhä pienempiin ja pienempiin samanlaisiin paloihin loputtomasti.

  Viidellä jaollinen kiertosymmetria taas tarkoittaa, että kuvion osia voidaan kiertää keskipisteensä ympäri täyden kierroksen viidesosissa, eli 72 astetta kerrallaan, ilman että kuvio muuttuu.

  Kvasiperiodisia, mutta kiertosymmetrisiä laatoituksia on helppo tehdä, jos kierto on jaollinen kahdella, kolmella, neljällä tai kuudella. Nämä tapaukset palautuvat jo antiikista tuttujen kolmion, neliön, kuusikulmion, tai vinoneliön käyttöön.

  Penrose oli ensimmäinen, joka pystyi luomaan kvasiperiodisen kiertosymmetrisyyden jollekin uudelle luvulle. Kukaan ei kuitenkaan tiennyt, pystyikö samankaltaista laatoitusta tekemään millä kiertoluvulla tahansa.

  Tämä alkoi kiehtoa matematiikasta ja piirtämisestä innostunutta nuorta.

  ”Laatat olivat hahmotettavissa piirtämällä, ei tarvinnut laskea tai tehdä kaavoja.”

  Rissanen meni opiskelemaan ensin arkkitehtuuria ja sitten matematiikkaa, mutta kumpikaan ala ei tuntunut omalta. Lopulta Rissanen päätyi kuvataiteilijaksi. Laattoja hän piirteli iltaisin omaksi ilokseen.

  Vuosien mittaan Rissanen kuitenkin uskoi, että ratkaisu voisi löytyä.

  Vuonna 2011 Penrosen laatoituksesta tuli taas ajankohtainen. Silloin israelilainen kemisti Dan Shechtman voitti kemian Nobel-palkinnon löydettyään viidellä kiertosymmetriset kvasikristallit. Ne todistivat, että Penrosen laatoitusta vastaava rakenne löytyy myös luonnosta.

  Rissanen päätti laittaa hetkeksi syrjään työn alla olleen taiteen väitöskirjansa ja keskittyä laattoihin kokopäiväisesti.

  ”Se oli nyt tai ei koskaan. Olisin ehkä käyttänyt ajan paremmin kirjoittamalla, mutta halusin yrittää tosissani.”

  Kaksi kuukautta Rissanen paini ongelman kanssa. Hän laski ja piirsi, piirsi ja laski, mutta ratkaisua ei löytynyt. Kunnes yhtäkkiä, maaliskuisena iltana, hän saikin ideansa toimimaan.

  [​IMG]
  Piirroksia syntyi paljon. (KUVA: Jonna Yletyinen / HS)

  Aiemmin löytynyt tapa asetella laattoja riveittäin toimikin myös ympyrämäisesti keskipistettä kiertämällä. Tämä mahdollisti kiertosymmetrian yleistämisen kuutta suuremmille kokonaisluvuille.

  Lukiomatematiikan, kynän ja taskulaskimen avulla oli tehty matemaattinen löytö.

  Rissanen ei osannut todistaa Sub Rosaksi nimeämäänsä löytöä tieteellisesti. Hän etsi yhteistyökumppania pitkään, kunnes lopulta löysi Turun yliopistosta matematiikan professorin Jarkko Karin.

  ”Markus tuli käymään mukanaan valtava määrä papereita. Ja hän oli tosiaan keksinyt jotain, mitä kukaan ei ollut aiemmin hoksannut,” Kari kertoo.

  Yritystä ei puuttunut muualtakaan: samoihin aikoihin tutkimusryhmä Britanniassa yritti ratkaista ongelmaa tietokoneilla. Koneiden laskentatehot kuitenkin loppuivat ryhmän ratkaistua 11-symmetrisen laatoituksen.

  Rissasen käsin piirtämät ratkaisut ulottuivat 17-symmetriseen laatoitukseen asti.

  Yleisen ratkaisun olemassaolo todistettiin Karin ja Rissasen viime kesänä julkaisemassa yhteisartikkelissa Sub Rosa, A System of Quasiperiodic Rhombic Substitution Tilings with n-fold Rotational Symmetry”.

  Amatöörien tekemät löydöt eivät ole geometriassa tavattomia, Kari huomauttaa. ”Visuaaliset aiheet kiehtovat myös niitä, jotka eivät ajattele kaavoilla.”

  Rissasen parhaillaan tarkastettavana olevaan väitöskirjaan tieteellinen artikkeli ei kuitenkaan tule kuin liitteeksi.

  ”En halua kiusata lukijoitani. Kyseessä on ennen kaikkea taiteilijan väitös siitä, kuinka luontoa kuvataan geometrisilla perusmuodoilla.”
  [​IMG]
  Markus Rissanen kotona. Myös taiteen väitöskirja on saatu esitarkastukseen. (KUVA: Jonna Yletyinen / HS)
  [​IMG]
  Rissasen Sub Rosa -kuvio antaa ratkaisun, jossa kiertosymmetria voi olla mikä tahansa kahta suurempi luku. Palat eivät sijaitse suorissa riveissä, vaan kaarevasti keskipisteen ympärillä. Keskipisteen ympärille muodotuva ruusukuvio löytyy laatoituksena loputtoman monena identtisenä kopiona.
   
  Umkhonto, ctg, setämies ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  4,560
  Tykkäykset:
  6,665
  Pisteet:
  1,286
  Ja nyt minä, matemaattinen idiootti, kysyy että miten tuo Risssasen keksintö auttaa parantamaan elämänlaatua? Ilmeisesti se vain todistaa että joillain on tarpeeksi vapaa-aikaa turhuuksien miettimiseen?
  Minulle tulee tuosta kuviosta mieleen vain sen että tuontyyppistä kuvioita harrastivat moskeijoiden rakentajat jo keskiajalla koska Allahia/Muhammedia ei saanut kuvittaa niin hänen suuruutensa haluttiin saada esiin geometrialla. https://www.google.fi/search?q=mosq..._Q9-bQAhWG6CwKHWrTC4IQsAQIGA&biw=1112&bih=601
   
  Beerfect tykkäsi tästä.
 10. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,165
  Pisteet:
  1,286

  Nykyään kyllä monet muslimit pitävät matematiikkaa saatanallisena, luonnollisesti koska se on rationaalista, matematiikka sinällään kyllä todistaa suurista luomisen voimista.
   
 11. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,149
  Tykkäykset:
  5,468
  Pisteet:
  1,286
  En osaa varsinaisesti kertoa, mutta tuo voisi antaa vastauksia erillaisiin lujuuslaskennallisiin juttuihin. Siis esim. miten saadaan jokin juttu yksinkertaistettua siihen pisteeseen asti, että tietokone jaksaa laskea koko sen rakenteen.
   
  Herman30 ja PSS tykkäsivät tästä.
 12. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,591
  Pisteet:
  316
  Sitä ei voida suoraan tietääkään. Tieteellisen tutkimuksen arvoa ei voida tietää etukäteen. Se on lottoa. Se saattaa näyttää turhalta. Se saattaa paljastaa arvonsa tai arvottomuutensa vasta vuosikymmenten tai vuosisatojen päästä. Jos näet jossain uudentyyppisen ongelman, niin ratkaise se, tai laita joku pätevä ihminen ratkaisemaan se. Galileokin oli mielipuoli kun tiiraili vain päivät pitkät lasiputken läpi. Ei mitään silminnähtävää hyötyä. Kirjoitustaitokin oli vain nörttien näpertelyä paperille, kun eivät metsästämäänkään kelvanneet. Kaikki Kolumbuksen maanmiehet puolestaan uskoivat että häntä ei enää nähtäisi koskaan, ja sillä hyvä. Ensimmäiset käsienpesijät olivat pakko-oireisia hulluja.

  Ks. myös dokumentti Dangerous Knowledge (BBC). Siinä käydään läpi henkilöitä, tutkijoita, jotka ajautuivat mielipuolisuuden partaalle yrittäessään ratkaista vaikeita matemaattisia ongelmia.

  Lopulta kyse on myös vapaudesta. Jos henkilö haluaa käyttää aikaansa vaikean ja vanhan ongelman ratkaisemiseen, niin suotakoon se hänelle. Hän on vain yksi ihminen, ja hänet on helppo ruokkia ja vaatettaa. Suotakoot se vaikka prosentille väestöstä, tai suuremmallekin osuudelle.
   
  Patu, STI_Tactical9mm, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 13. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,422
  Tykkäykset:
  4,310
  Pisteet:
  636
  Saara Aalto pärjää Brittien jossain tosi TV-ssä. Pirusti onnea hänelle ja lapiolla hiiliä niiden pöksyihin jotka tiputtivat hänet multkikultisyistä Euroviisuista.
   
  Myrskyhiiri, Fremen ja PSS tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. J0h1F

  J0h1F Kapteeni

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  847
  Tykkäykset:
  1,345
  Pisteet:
  76
  http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-2000004998592.html
   
  Fremen, Stagideus ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 16. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,149
  Tykkäykset:
  5,468
  Pisteet:
  1,286
  Justiinsa kuuntelen tuota Bohemian Rhapsody esitystä ja pitää sanoa, että etukäteen olisin kehottanut unohtamaan koko homman. Nyt sanoisin, että tuo on yksi niistä harvoista "ei-ärsyttävistä" covereista. Sanoisin, että Sarah Brightmanilla on edelleenkin parempi ääni, mutta ainakaan tuo ei kuulostanut astmatia kohtaukselta, niin kuin jotkut yritykset coveroida Queeniä.

  Toisaalta, jos kerta ääntä löytyy, niin olisihan niitä löytynyt parempiakin kappaleita, mutta kai tuon katsottiin olevan se tunnetuin ja myyvin kappale. Tai sitten Saara halusi soitella pianoa.

  Mitä taas tulee euroviisuihin, niin ehkä näin on parempi. Noita kilpailuja omat sabotoivat ihan tavan takaa, joten miksi kiinnittää niihin sen suurempaa huomiota?
   
 17. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,239
  Tykkäykset:
  2,082
  Pisteet:
  636
  Konttiin keksittiin laittaa muutakin kuin lenkkareita:
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suomalaista_asekeksintoa_suitsutetaan-58868
   
  Fremen, Umkhonto, juuja ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. TT

  TT Majuri

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  693
  Pisteet:
  156
  Onko sulla ja Beerfectillä joku kilpailu kumpi dissaa ja inhoaa Suomea enemmän? Vai ymmärsitkö vain väärin tämän nimenomaisen viestiketjun idean? Myönnettäköön että et nyt ensimmäinen joka tunsi kuumottavaa tarvetta antaa "kritiikkiä" tai muuta vastapalloa tänne, mutta yhtä tyhmä. Luetun ymmärtäminen ei ole vahvoissa kantimissa poloisessa maassamme.

  Laitat noi ihkaomaan "Suomii imee pyllyä" vitjaan aivan vapautuneesti. Jos täällä on mahdoton käyttäytyä.
   
  Stagideus, Soldierblue, Vonka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 19. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,118
  Pisteet:
  1,286
  Onneksi tämän jälkeen ei tarvi sun viestejä enää lukea :cool:
   
  STI_Tactical9mm tykkäsi tästä.
 20. TT

  TT Majuri

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  693
  Pisteet:
  156
  Tuosta pläjäyksestä en uskaltaisi mennä sanomaan että "suitsutetaan maailmalla" mutta saas nähdä. En kyllä äkkipäätä usko että noita kontti-Nemoja menee kaupaksi ollenkaan ellei jotain vastakauppavelvoitetta keksitä. Laittoiko Kroatiakin AMV-Nemo-tilaustaan pienemmäksi? Ei ole vielä iso vientituote. Toivottavasti on, jos ei jokin Örkki pääse taas väliin progamoimaan mailman yleistä pahuutta ja Suomen erinomaista pahuutta kuten tuollaisten petturien tapana on.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 21. TT

  TT Majuri

  Liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1,111
  Tykkäykset:
  693
  Pisteet:
  156
  Ja nyt itse syyllistyin juuri yllä ihan samanlaiseen kielteisyyteen. :D

  Ei tämä helppoa.

  Vähemmällä pääset jos et lue joten en voi kuin kehua ja onnitella hyvästä päätöksestä.
   
 22. Soldierblue

  Soldierblue Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,228
  Tykkäykset:
  514
  Pisteet:
  156
  Kiitos luoja että oot takaisin, olen mietinyt että missä sä oot! :)
   

Jaa tämä sivu