Hyviä uutisia Suomesta - kansallista "hyvä me" -selkääntaputtelua

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Foorumilla on välillä vähän epäluuloinen, pettynyt ja pelokaskin tunnelma. Ehkä se liittyy osin foorumin teemaan, osin suomalaiseen mielenlaatuun. Mene, tiedä.

Mutta, voisi olla hyvä ajatus taputella välillä toisiamme virtuaalisesti selkään oikein urakalla.

Meillä on erikseen tämä erinomainen ketju. http://maanpuolustus.net/threads/suomi-on-puolustamisen-arvoinen-maa.3395/

Mutta, jos tähän ketjuun postattaisiin erinomaisen hienoja positiivisia uutisia Suomesta?

Ja jätetään negatiivisuus ja sarkastisuus ilmaisematta tässä ketjussa :)

P.S. Tämä on ehkä vähän sotilaskoti-kamaa. Mutta ainakaan itse en oikein eksy sille puolelle, joten jos ainakin ensi alkuun pidettäisiin yleisessä. Häiriö tuskin on liian suuri.
 
Aloitan tällä. Aivan huikea suoritus pojilta!

Historiallinen varaustilaisuus - suomalaistrio napattiin TOP5:ssä
Patrik Laine toisena, Jesse Puljujärvi neljäntenä ja Olli Juolevi viidentenä, NHL:n varaustilaisuus kesällä 2016 on suomalaisittain historiallinen.

http://yle.fi/urheilu/3-8983665

13-3-8983666.jpg
 
Kai se on uskottava, vaikka melkein hävettää tällainen kehuminen.


http://www.talouselama.fi/uutiset/uusi-vertailu-suomen-elamanlaatu-nousi-maailman-parhaaksi-6563121

Uusi vertailu: Suomen elämänlaatu nousi maailman parhaaksi
Talouselämä 29.6. 08:01 päivitetty 29.6. 08:09

Suomella on koko maailman parhaimmat lähtökohdat kestävään kasvuun keskiviikkona julkaistun Social Progress Index 2016 -tutkimuksen mukaan.

Suomi nousi maailman parhaaksi maaksi mitattaessa valtion kykyä vastata väestön sosiaalisiin, yhteiskunnallisiin ja elinympäristöön liittyviin tarpeisiin.

Viime vuonna Suomi oli sijalla seitsemän. Toisen sijan sai tänä vuonna Kanada ja kolmannen Tanska.

Kymmenen parhaiten sijoittunutta maata:
1. Suomi
2. Kanada
3. Tanska
4. Australia
5. Sveitsi
6. Ruotsi
7. Norja
8. Hollanti
9. Iso-Britannia
10. Uusi-Seelanti

Suomen erityisiä vahvuuksia tutkimuksen mukaan ovat perusterveydenhuolto, alhainen korruptio, yksilön oikeudet sekä tiedonsaanti ja sananvapaus. Eniten kehitettävää Suomella on muihin teollisuusmaihin verrattuna suvaitsevaisuudessa maahanmuuttajia kohtaan, itsemurhaluvuissa ja hieman yllättäen sukupuolten tasa-arvoisuudessa toisen asteen koulutuksessa.

”Tämä on hieno uutinen ja vahva viesti koko Suomelle. Taloudellisen kasvun hitaudesta huolimatta hyvinvointi on maassamme maailmanhuippua. Tulevaisuuden kestävä kasvu kuitenkin edellyttää, että huomioimme päätöksenteossa moninaiset, bruttokansantuotteen ulottumattomissa olevat ongelmat ja käytämme monipuolista mittaamista päätöksenteon tueksi. Vain oikeat mittarit johtavat oikeanlaisiin päätöksiin niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Ratkaisuihin tarvitaan koko yhteiskunnan poikkileikkaavaa yhteistyötä”, kommentoi tiedotteessa Deloitten toimitusjohtaja Tomi Pitkänen.

Social Progress Index vertailee yhteiskunnan ensisijaisen tärkeitä kehitysalueita kussakin maassa.

The Social Progress Index -menetelmän on kehittänyt professori Michael Porter yhteistyössä Massachusetts Institute of Technologyn, Deloitten ja alan johtavien kansainvälisten organisaatioiden kanssa. Indeksin arvioinnit perustuvat yli 50 erilliseen mittariin. Tutkimus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, jolloin arviossa oli mukana 50 maata. Tänä vuonna indeksissä listattiin 133 maata kattaen 99 prosenttia maailman väestöstä. Suomi on mukana kolmatta kertaa.

Alla olevaan grafiikkaan on koottu sijoitus vertailussa ja bruttokansantuote henkeä kohti. Asioiden välillä näkyy selvä yhteys, mutta Suomi nousi vertailun kärkeen, vaikka bkt henkeä kohti ei ole läheskään maailman suurin.

SPI%202016%20Main%20Report.pdf.jpeg


”Tuloksissa yllätti, miten vahvasti suomalaisten nuorten miesten putoaminen peruskoulun jälkeen opintojen tieltä näkyy Suomen kehityskohteena muihin teollisuusmaihin verrattuna”, kommentoi Deloitten johtava konsultti Vesa Silfver.
 
Kai se on uskottava, vaikka melkein hävettää tällainen kehuminen.

Liike eteenpäin on silti suotavaa. Jos liike pysähtyy se myös muuttaa suuntaa.

Eihän se aivan sattumaa ole, että pohjoismaat ja Kanada esiintyvät näissä vertailuissa korkealla.

Palikat on ulkopuolisten silmissä kasassa, mutta eipä sitä uskoisi, kun kuuntelee EKää tai hallitusta, ammattiliittoja tai yrittäjiä. Kaikki on ihan perseestä ja kilpailukyky on hävinnyt taivaan tuuliin.

Mietihän sitä negatiivisten uutisoinnin määrää, joka Suomessa tuotetaan?
 
Liike eteenpäin on silti suotavaa. Jos liike pysähtyy se myös muuttaa suuntaa.

Eihän se aivan sattumaa ole, että pohjoismaat ja Kanada esiintyvät näissä vertailuissa korkealla.

Palikat on ulkopuolisten silmissä kasassa, mutta eipä sitä uskoisi, kun kuuntelee EKää tai hallitusta, ammattiliittoja tai yrittäjiä. Kaikki on ihan perseestä ja kilpailukyky on hävinnyt taivaan tuuliin.

Mietihän sitä negatiivisten uutisoinnin määrää, joka Suomessa tuotetaan?

Ylospäin ei enää sijoja pääse, mutta kaaviossa oikealle kyllä.

On yksi asia, jossa suomalaiset ovat maailman parhaita - itseruoskinta ;)
 
10 pistettä @Mustaruuti lle ketjun avaamisesta. Positiivisuutta ja kaukonäköisyyttä tosiaan soisi suotavan hieman enemmän. Moni vaikuttajakin on kritisoinut Suomen ilmapiiriä varsin negatiiviseksi. Yrittämistä ihaillaan ja kunnioitetaan, mutta vain jos olet näkkileivällä elävä pienyrittäjä, menestyneet yrittäjät ovat ahnetta eliittiä jotka eivät ymmärrä tavallisen kansan elämästä mitään. Suomessa on mahtava koulutusjärjestelmä joka takaa kaikille kohtuu korkean pohjakoulutuksen, jokainen arvostaa koulutusjärjestelmäämme ja opettajiamme mutta herra paratkoon jos joku käy koulunsa kunnolla niin sitä katkeruuden määrää kun yliopistosta pääsee hyväpalkkaiseen työhön.

En ole koskaan ymmärtänyt tätä kärsimyksen ja kurjuuden glorifiointia.
 
Tätä olen aikaisemminkin hehkuttanut, mutta on niin mainio asia, että kun asiasta oli uutinen, niin laitetaanpa tänne.

Suomi on kuminan mahtimaa – yli neljännes maailman kuminasta on suomalaista
Mausteena ja kosmetiikkateollisuudessa käytettävä kumina kasvaa Suomen valoisissa kesissä poikkeuksellisen aromikkaaksi. Suomi onkin noussut viime vuosina maailman suurimpien kuminan viejien joukkoon.

http://yle.fi/uutiset/suomi_on_kumi...nes_maailman_kuminasta_on_suomalaista/9010699
 
Tätä olen aikaisemminkin hehkuttanut, mutta on niin mainio asia, että kun asiasta oli uutinen, niin laitetaanpa tänne.

Suomi on kuminan mahtimaa – yli neljännes maailman kuminasta on suomalaista
Mausteena ja kosmetiikkateollisuudessa käytettävä kumina kasvaa Suomen valoisissa kesissä poikkeuksellisen aromikkaaksi. Suomi onkin noussut viime vuosina maailman suurimpien kuminan viejien joukkoon.

http://yle.fi/uutiset/suomi_on_kumi...nes_maailman_kuminasta_on_suomalaista/9010699

Tämäkin on osoitus siitä, että suomalaisfarmarit osaavat ja pystyvät, kunhan on markkinoita. Tästä vedän raakasti yhtäläisyysviivoja kasvisruoan suosion kasvuun. Nyt pitäisi olla neuvonta- yms. elinten hereillä ja käydä läpi ne mahdollisuudet, joita kotimaiselle kasvituotannolle vissisti on. Kun kasvisruokavalioiden suosio kasvaa, pitäisi luoda trendejä malliin: "suomalainen kasvisruoka on jees." Eli suomalaiselle kasvisruokailulle pitäisi saada sama asema kuin Volvolla on ollut ruotsalaisille. Tällä olisi helvetinmoinen kansantaloudellinen ja - terveydellinen merkitys. Brändin paikka. Onnistuuko? Farmarit kyllä täyttävät markkinat, jos siihen tulee tilaisuus. Suomen kasvikset ovat hyviä ja ketju kuluttajien pöytään on haluttaessa lyhyt. Kuuluisa jalanjälki olisi pieni.

Suomalaisista kasviksista hyvä ja laaja kattaus, hyvin valmistettu ja tuoreista aineista, suomalaista kalaa pöytään, suomalaista lihaa, maitotuotteita, marjoja, yrttejä, mausteita, kotimaista viljaa, sokeria.....kasvihuoneet pukkaavat kurkut ja tomaatit yms. jotka hakkaavat heittäen esim. espanjalaiset. Saateri, eikö meillä ole muka mahdollisuuksia laajentaa suomalaista elintarve- ja ruokakulttuuria? Ja mainiot ateriat on kelvollista ryydittää alas esim. hyvillä kotimaisilla mallastuotteilla.

Lähiruokaa, hiilijalanjälkeä, makuja, arvoja, tarinan paikka, josta leipoa brändejä. Jos tällainen kehitettäisiin, niin mitähän ne muut meistä ajattelisivat?:rolleyes:
 
Sinänsä ymmärrän että voi olla etukin, jos on omaa maata kohtaan vähän "tough love" -asenne. Saako tänne laittaa myös vanhoja uutisia?

Mutta arvostan tosiaan tätäkin, että välillä myös unohdetaan hetkeksi tough ja keskitytään LOVEEN <3

1) Kaikesta huolimatta, meidän "maan tapa" on vielä aika pientä kansainvälisesti:

http://yle.fi/uutiset/suomi_maailma..._yhtion_tekemiset_herattavat_huomiota/8627524

"Suomelle raportti on mairittelevaa luettavaa. Suomi on Tanskan jälkeen maailman toiseksi vähiten korruptoitunut maa. Viime vuonna Suomi sijoittui kolmanneksi Uuden-Seelannin jälkeen. Tänä vuonna Suomen jälkeen seuraavina tulivat Ruotsi, Uusi-Seelanti, Hollanti ja Norja. TI:n arviossa korruptiosta vapaan maan oli mahdollista saada sata pistettä. Tanska sai nyt 91 pistettä, Suomi 90. Korruptio on edelleen hyvin laaja ilmiö suurimmassa osassa maailman maita. 168 tutkitusta maasta kaksi kolmasosaa sai vähemmän kuin 50 pistettä."

2) Tässä on mielestäni yksi vertailu, joka oikeasti kertoo todella paljon olosuhteista. Yksinkertaistaen tuntuu, että jos jossain paikassa on hyvä olla äiti, siellä on muutenkin hyvä olla (tulokset 2015, 2016 ei vielä julkaistu):

SOWM-2015_Infographic.jpg
 
Tämäkin on osoitus siitä, että suomalaisfarmarit osaavat ja pystyvät, kunhan on markkinoita. Tästä vedän raakasti yhtäläisyysviivoja kasvisruoan suosion kasvuun. Nyt pitäisi olla neuvonta- yms. elinten hereillä ja käydä läpi ne mahdollisuudet, joita kotimaiselle kasvituotannolle vissisti on. Kun kasvisruokavalioiden suosio kasvaa, pitäisi luoda trendejä malliin: "suomalainen kasvisruoka on jees." Eli suomalaiselle kasvisruokailulle pitäisi saada sama asema kuin Volvolla on ollut ruotsalaisille. Tällä olisi helvetinmoinen kansantaloudellinen ja - terveydellinen merkitys. Brändin paikka. Onnistuuko? Farmarit kyllä täyttävät markkinat, jos siihen tulee tilaisuus. Suomen kasvikset ovat hyviä ja ketju kuluttajien pöytään on haluttaessa lyhyt. Kuuluisa jalanjälki olisi pieni.

Suomalaisista kasviksista hyvä ja laaja kattaus, hyvin valmistettu ja tuoreista aineista, suomalaista kalaa pöytään, suomalaista lihaa, maitotuotteita, marjoja, yrttejä, mausteita, kotimaista viljaa, sokeria.....kasvihuoneet pukkaavat kurkut ja tomaatit yms. jotka hakkaavat heittäen esim. espanjalaiset. Saateri, eikö meillä ole muka mahdollisuuksia laajentaa suomalaista elintarve- ja ruokakulttuuria? Ja mainiot ateriat on kelvollista ryydittää alas esim. hyvillä kotimaisilla mallastuotteilla.

Lähiruokaa, hiilijalanjälkeä, makuja, arvoja, tarinan paikka, josta leipoa brändejä. Jos tällainen kehitettäisiin, niin mitähän ne muut meistä ajattelisivat?:rolleyes:

Periaatteessa kaikki Suomessa tuotettu ruoka on enempi vähempi lähiruokaa jos käytetään KV-kriteereitä. Tätä tosiaan voisi tuoda enemmän esille. On ollut väitteitä että suomalainen pottu on siksi niin hyvää, että se kasvaa hitaasti. Onko siis kitukasvuisuus, köyhä maaperä ja lyhyt kasvukausi itse asiassa etu maun kannalta? :D
 
Tämäkin on osoitus siitä, että suomalaisfarmarit osaavat ja pystyvät, kunhan on markkinoita. Tästä vedän raakasti yhtäläisyysviivoja kasvisruoan suosion kasvuun. Nyt pitäisi olla neuvonta- yms. elinten hereillä ja käydä läpi ne mahdollisuudet, joita kotimaiselle kasvituotannolle vissisti on. Kun kasvisruokavalioiden suosio kasvaa, pitäisi luoda trendejä malliin: "suomalainen kasvisruoka on jees." Eli suomalaiselle kasvisruokailulle pitäisi saada sama asema kuin Volvolla on ollut ruotsalaisille. Tällä olisi helvetinmoinen kansantaloudellinen ja - terveydellinen merkitys. Brändin paikka. Onnistuuko? Farmarit kyllä täyttävät markkinat, jos siihen tulee tilaisuus. Suomen kasvikset ovat hyviä ja ketju kuluttajien pöytään on haluttaessa lyhyt. Kuuluisa jalanjälki olisi pieni.

Suomalaisista kasviksista hyvä ja laaja kattaus, hyvin valmistettu ja tuoreista aineista, suomalaista kalaa pöytään, suomalaista lihaa, maitotuotteita, marjoja, yrttejä, mausteita, kotimaista viljaa, sokeria.....kasvihuoneet pukkaavat kurkut ja tomaatit yms. jotka hakkaavat heittäen esim. espanjalaiset. Saateri, eikö meillä ole muka mahdollisuuksia laajentaa suomalaista elintarve- ja ruokakulttuuria? Ja mainiot ateriat on kelvollista ryydittää alas esim. hyvillä kotimaisilla mallastuotteilla.

Lähiruokaa, hiilijalanjälkeä, makuja, arvoja, tarinan paikka, josta leipoa brändejä. Jos tällainen kehitettäisiin, niin mitähän ne muut meistä ajattelisivat?:rolleyes:

Jos joku MP.nettiläinen päättää perustaa isänmaallista kasvisruokaa tuottavan firman, niin veli Baikalia voinee pyytää laatimaan lönnroth-maisesti soljuvat brändi-tarinat? :)

Onneksi suomalaisetkin osaavat nykyään myös vähän paremmin brändätä.

Näilläkin voisi tosin olla vähän enemmän stooria...

http://www.kyrodistillery.com/products
 
Jos joku MP.nettiläinen päättää perustaa isänmaallista kasvisruokaa tuottavan firman, niin veli Baikalia voinee pyytää laatimaan lönnroth-maisesti soljuvat brändi-tarinat? :)

Onneksi suomalaisetkin osaavat nykyään myös vähän paremmin brändätä.

Näilläkin voisi tosin olla vähän enemmän stooria...

http://www.kyrodistillery.com/products

Palveluksessanne. :rolleyes:
 
Sorry, tämä voinee mennä sarkasmin puolelle, mutta meikäläistä aina välillä huvittaa suomalainen luomu-ruoka :)

Tuolta niitä kurkkuja ja tomaatteja tulee.

normal_Vastavalo_141.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: TT
En ole koskaan ymmärtänyt tätä kärsimyksen ja kurjuuden glorifiointia.

EI NÄIN:

"Kärsi, kärsi, niin kirkkaamman kruunun saat" :D

EIKÄ NÄIN:

Tarttui tukkahansa Paavon vaimo,
Sanoi: ”Paavo-parka, poloseni!
Ota sauva, hylkäs meidät Herra;
Kolkko miero, nälkä kauheampi”.

VAAN NÄIN:
”Vaikka kokee, eipä hylkää Herra.
Pane leipään puoli petäjätä,
Minä laitan ojat leveämmät,
Mutta tulon toivon taivahasta.”

JA NÄIN:


Pois voihke ja itkun hyrske,
käy työhön ja toimintaan!
Pois hento ja toivoton tyrske,
ei viel’ ole kuolema maan!
Ole kylmä kuin kallio jäinen
ja jäntevän itsepäinen
elinvoimasi ponnistaan,
elinvoimasi ponnistaan.



:D

On yksi asia, jossa suomalaiset ovat maailman parhaita - itseruoskinta ;)

Tiettävästi ensimmäinen aikalaiskuva suomalaisista :D
Flagellants.png
 
Viranomaiset jättävät laiskan rauhaan
Jos joku rakentaa uutta, korjaa vanhaa, siivoaa rantojaan tai raivaa pusikoitaan, viranomaiset ovat kärppänä paikalla.
MIELIPIDE 8.7.2016 2:00
Helsingin Sanomat

MARTTI KAUNISMÄKI kirjoitti ansiokkaasti (HS Mielipide 7.7.), kuinka viranomaiset hankaloittavat ja rahastavat järkevää ja arvokasta toimintaa: uusiomateriaalien käyttöä.

Ylipäätään suomalainen byrokratia on viritetty kyttäämään kaiken uuden tekemistä ja luomista, mutta laiskana passaa olla. Kun on hipihiljaa eikä tee mitään, jätetään kyllä rauhaan, mutta elyt, avit ynnä muut viranomaiset ovat kärppänä paikalla, jos joku rakentaa uutta, korjaa vanhaa, siivoaa rantojaan tai raivaa pusikoitaan.

Voisiko joku viranomainen laskea, kuinka monta miljoonaa euroa Suomessa kerätään esimerkiksi rakennuslupamaksuja? Kuinka paljon kaava-alueilla tyhjän panttina olevia maita pitäisi verottaa, jotta saataisiin samat tulot aikaiseksi? Kumpi malli loisi sitä paljon puhuttua dynamiikkaa ja tekemisen meininkiä?

Kaiken sortin lupia ja säännöksiä on jokaiseen tekemiseen ja uusien asioiden alulle panoon, mutta kuinka usein yrityksiä tai kansalaisia rangaistaan siitä, että olemme tekemättä mitään? Näinkö on hyvä? Miten tähän on tultu?

Kaj Järvinen

yrittäjä, Janakkala

http://www.hs.fi/mielipide/a1467862456256

Hiki laiskan syödessä, mutta ainakin saa olla rauhassa. Oikealla asenteella Suomi nousuun!
 
Sorry, tämä voinee mennä sarkasmin puolelle, mutta meikäläistä aina välillä huvittaa suomalainen luomu-ruoka :)

Tuolta niitä kurkkuja ja tomaatteja tulee.

normal_Vastavalo_141.jpg

Mitäs luonnotonta tuossa nyt on? Tietysti jos luomu-ruoka tarkoittaa sitä, että juostaan pitkin metsikköjä etsimässä, josko sieltä löytyisi luontaisesti sinne itsestään kasvanutta kurkkua...? :D
 
Periaatteessa kaikki Suomessa tuotettu ruoka on enempi vähempi lähiruokaa jos käytetään KV-kriteereitä. Tätä tosiaan voisi tuoda enemmän esille. On ollut väitteitä että suomalainen pottu on siksi niin hyvää, että se kasvaa hitaasti. Onko siis kitukasvuisuus, köyhä maaperä ja lyhyt kasvukausi itse asiassa etu maun kannalta? :D

Minä luulen, että valoisat yöt ovat SE juttu. Kasvit tarvitsevat kyllä hyvän maaperän, tietyn määrän erilaisia torjunta-aineita ja huolellisuutta, kenties kasteluakin, hidas ja huono kasvu ovat enemmän runebergilaista nälän ylistämistä. :rolleyes:

Tiedän muutamia ruokapaikkoja, joissa on otettu ns. kausikasvikset vakavasti. Yksi niistä aloitti kaksi vuotta sitten tavoitteellisen toiminnan asiassa ja asiakasmäärä on nyt kaksinkertainen aloitustilanteeseen nähden. Vaatii kehtaamista ja panostamista, opettelua ja funtsimista. Riskihän on olematon.
 
Minä luulen, että valoisat yöt ovat SE juttu. Kasvit tarvitsevat kyllä hyvän maaperän, tietyn määrän erilaisia torjunta-aineita ja huolellisuutta, kenties kasteluakin, hidas ja huono kasvu ovat enemmän runebergilaista nälän ylistämistä. :rolleyes:

Tiedän muutamia ruokapaikkoja, joissa on otettu ns. kausikasvikset vakavasti. Yksi niistä aloitti kaksi vuotta sitten tavoitteellisen toiminnan asiassa ja asiakasmäärä on nyt kaksinkertainen aloitustilanteeseen nähden. Vaatii kehtaamista ja panostamista, opettelua ja funtsimista. Riskihän on olematon.

Niin niin, en tiedä pitääkö klassinen olettamus itsensä markkinoinnin osaamattomista suomalaisista paikkansa, mutta kyllä se taivahan tosi on että sitä tavoitteellisuutta olla pitää. Liian moni suomalainen osaa jotain hirveän hienosti, mutta ikään kuin olettaa että tilaisuus tulee soittamaan ovikelloa, todellisuudessa sinne ei tule kuin Jehovan Todistajat (päättäköön jokainen ihan päissään, että onko tuo sitten tilaisuus vai ei).

Olen joskus miettinyt, miten hiton paljon hyvää voisi saada aikaan, että esim. kaupunkiin tai maakuntaan palkattaisiin eräänlaiset kiertelevät yritysneuvojat. Siinä voisi olla meikäläisenkaltainen rillipiru tekemässä pikkuyrittäjille helppokäyttöiset excel-taulukot jotta jokaista tarjousta ym. ei tarvitsisi antaa pers'tuntumalta kuten monet yllättävän usein tekevät. Ja sitten joku intomielinen markkinointi- ja myyntiheppu tai -leidi joka intoilisi juurikin tätä itsensä markkinointia ja sijoittelua ja brändäystä ym. Pikkuyritykset käytäisiin stailaamassa ja sitten tehtäisiin visiitit säännöllisesti tai pyydettäessä. Kulu ei olisi iso, mutta väitän että hiton paljon saisi aikaan. PK-seudulla tällä ei niinkään olisi merkitystä koska siellä on jo niin paljon palveluntarjoaja-saalistajia jokaisen yritykseltä haiskahtavan toimijan perässä, mutta väitän että täällä ruuhka-Suomen ulkopuolella saataisiin hitosti lisää kilpailukykyä touhuun.

Koko skeidasta voisi sitten kuvata Jimille reality-ohjelman, suomalaiskansallisella ylpeydellä nimeksi tietysti englanniksi "Pimp my Company". Mukaan vähän valheellista, käsikirjoitettua ihmissuhdehuttua henkilöiden välille ja joka jaksoon joku sähäkän näköinen sihteeri yrityksestä vähän pyllistelemään tiukassa kynähameessa kun kirjekuoret ovat alimmalla hyllyllä, niin "a vot".
 
Hiki laiskan syödessä, mutta ainakin saa olla rauhassa. Oikealla asenteella Suomi nousuun!
Siihen on syy miksi jotkut laiskat jätetään rauhaan. Siihen on syy miksi vuotavaa vanhaa dynamiittipötköä käsitellään hyvin hyvin varovasti. Laiskaa voi olla vaikeaa erottaa masentuneesta tai vittuuntuneesta kytevästä ruutitynnyristä. Se voi olla arkuutta tai viisautta tehdä tietoinen päätös ja jättää passiiviset ihmiset omaan rauhaansa. Siihen on myös historialliset syynsä miksi yrittäjiä kyylätään. Ja siihen on syitä miksi harva haluaa enää kokeilla yrittämistä. Ei tässä ole paljoa mitään epäselvää...
 
Niin niin, en tiedä pitääkö klassinen olettamus itsensä markkinoinnin osaamattomista suomalaisista paikkansa, mutta kyllä se taivahan tosi on että sitä tavoitteellisuutta olla pitää. Liian moni suomalainen osaa jotain hirveän hienosti, mutta ikään kuin olettaa että tilaisuus tulee soittamaan ovikelloa, todellisuudessa sinne ei tule kuin Jehovan Todistajat (päättäköön jokainen ihan päissään, että onko tuo sitten tilaisuus vai ei).

Olen joskus miettinyt, miten hiton paljon hyvää voisi saada aikaan, että esim. kaupunkiin tai maakuntaan palkattaisiin eräänlaiset kiertelevät yritysneuvojat. Siinä voisi olla meikäläisenkaltainen rillipiru tekemässä pikkuyrittäjille helppokäyttöiset excel-taulukot jotta jokaista tarjousta ym. ei tarvitsisi antaa pers'tuntumalta kuten monet yllättävän usein tekevät. Ja sitten joku intomielinen markkinointi- ja myyntiheppu tai -leidi joka intoilisi juurikin tätä itsensä markkinointia ja sijoittelua ja brändäystä ym. Pikkuyritykset käytäisiin stailaamassa ja sitten tehtäisiin visiitit säännöllisesti tai pyydettäessä. Kulu ei olisi iso, mutta väitän että hiton paljon saisi aikaan. PK-seudulla tällä ei niinkään olisi merkitystä koska siellä on jo niin paljon palveluntarjoaja-saalistajia jokaisen yritykseltä haiskahtavan toimijan perässä, mutta väitän että täällä ruuhka-Suomen ulkopuolella saataisiin hitosti lisää kilpailukykyä touhuun.

Koko skeidasta voisi sitten kuvata Jimille reality-ohjelman, suomalaiskansallisella ylpeydellä nimeksi tietysti englanniksi "Pimp my Company". Mukaan vähän valheellista, käsikirjoitettua ihmissuhdehuttua henkilöiden välille ja joka jaksoon joku sähäkän näköinen sihteeri yrityksestä vähän pyllistelemään tiukassa kynähameessa kun kirjekuoret ovat alimmalla hyllyllä, niin "a vot".

Tuohan voisi olla kova! Siis vähän kuin kuppilat kuntoon.

2596628_655x368.jpg


Mutta kuka olisi Suomen Firma-Ramsay? Esim. Alahuhdalla olisi kyllä ansioita muuten, mutta kirosanoja ei oikein irtoa TV:hen sopivasti.

1305929033605
 
Back
Top