IL: Sotilas pahoinpideltiin julmasti harjoituksessa - hovioikeus hylkäsi kersanttien syytteet

TT

Eversti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014091518664583_uu.shtml

Sotilas pahoinpideltiin julmasti harjoituksessa - hovioikeus hylkäsi kersanttien syytteet

Maanantai 15.9.2014 klo 15.27Oikeuden mukaan kersantit eivät laiminlyöneet auttamisvelvollisuutta. Kuvan sotilas ei liity tapaukseen.(TATU BLOMQVIST)
Hovioikeus hylkäsi kahden kersantin sotaharjoituksesta saamat palvelusrikossyytteet. Erikoisjoukkojen harjoitukseen liittyneessä kuulustelussa terroristia esittäneen sotilaan päälle kaadettiin vettä ja laitettiin pussi päähän. Ammattisotilaiden harjoitus pidettiin kesällä 2012 Suomenlahdella.

Oikeuden mukaan kersantit eivät laiminlyöneet auttamisvelvollisuuttaan, kun he eivät puuttuneet kuulustelijan liian koviin otteisiin. Oikeus arvioi, ettei kuulusteltava ollut sellaisessa avuntarpeessa, että kersanttien olisi pitänyt huomata se.

Kuulustelijan sakkotuomio pahoinpitelystä ja palvelusrikoksesta jäi voimaan.

Harjoituksen toisen kuulustelujutun tuomioista ei valitettu hovioikeuteen. Siinä muun muassa yksi kuulustelija tuomittiin palvelurikoksesta ja pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen.

STT

... Oikeastaan pisti silmään vain tuo kuulustelumetodi. Vai tuollaisia vesileikkejä meilläkin. Vai harjoiteltiinko pikemminkin tuollaisen sietämistä kuin oikeaoppista suorittamista?

Lasken minuutteja siihen kun joku kukkahattu huolestuu bloggaamaan että kauheita kiduttajia koulutetaan herkästä nuorisosta, Geneveä Ottawaa ja Suomikuvaa rikotaan, ja talipaanille isikselle kohteliaalle vihreälle miehelle jää paha mieli.

(Asiasta kukkaruukkuun, saako kukkahattupäisen hymiön foorumille? Pitänee itse etsiä ja vinkata ylläpidolle. Myös propellipäälle ja antennipäälle olisi selkeä tilaus.)
 
h

... Oikeastaan pisti silmään vain tuo kuulustelumetodi. Vai tuollaisia vesileikkejä meilläkin.

Ja sormi nenänieluletku pyllyyn- leikkejä. Minulle kyllä riittää ihan mainiosti tälläinen viikonloppusotiminen jos oikea sotilaskoulutus tarkoittaa sitä, että sulkijalihasta nöyryytetään ja nenänielutuubin liukkaria aletaan levittelemään anuksen seudulle useiden miesten katsoessa vieressä ja odottaessa seuraavaa vaihetta. Näiden propagandasotien aikaan pitää miettiä sitäkin, että mitä uutisessa jätettiin kertomatta sen lisäksi, että pitää lukea kirjoitettu ja rivien välit. Ehkä siellä oikeasti oli jotain nyrkkinaintia tms...
 
Kaitpa taas pitäisi saada tietoon että mitä nyt oikeasti tapahtui. IL olisi varmaan vihjaissut pyllyleikkeihin jos noin kuumaa sensaatiota olisi ollut taottavaksi parin viikon ainekset. Kellään kuulumisia? (Todnäk melko kesyä siedättämistä. Vaan toivottavasti ei mene "tanssimme gekados" koska ylilyönneistäkin avoimuus on pitkän päälle hyvä. /Captain Obvious)
 
No, pojat siellä vain vaalivat vanhoja sotilasperinteitä. Jos historiaa on uskominen,niin kaverin peräreiän/kikkelin rasvaaminen tykkirasvalla oli varsin tavanomaista toimintaa Puolustusvoimissamme ainakin viime sotia edeltävänä aikana. Se on varmaan ollut semmoista yleissotilaallista koulutusta,koska eihän meillä mitään simputusta..
 
Tiedän yhden kapiaisen, jonka kutsumanimi silloisen Kadettikoulun ajoilta oli "Lankattu muna". Nimi tuli siitä, että heppu oli viestiharjoituksen jälkeen sanonut kavereilleen, et "santsatkaa te vaan nuo kaapelikelat ihan rauhassa, meikä lähtee kaupungille naisiin". Siitä olivat sitten kadettitoverit vetäneet herneen nenään ja kun heppu oli suihkussa, tulivat joukolla ja lankkasivat hepun miehisen elimen kenkälankilla mustaksi ja totesivat että "nyt voit mennä". :D Voin kuvitella, että se saattaisi estää naissukupuolen lähempää tuttavuutta... :D
 
Mihin tuolla harjoituksella pyrittiin? Oltiinko koulyuttamassa kuulusteltavaa, kuulustelijoita vai jotain muuta tahoa?
 
Mihin tuolla harjoituksella pyrittiin? Oltiinko koulyuttamassa kuulusteltavaa, kuulustelijoita vai jotain muuta tahoa?

Epäilen, että kahta ensimmäistä. Erikoisjoukkojen koulutukseenhan kuuluu ns. "kuulustelun vastustaminen".

Itse kaveripiirissä aikoinaan "waterboardingia" kokeilleena voin sanoa että on harvinaisen vittumainen juttu (arvaa olitiinko selvin päin). Eli esim. ranskalaisten joukkojen Algerian sodassa suosima menetelmä, huppu päähän ja kastellaan se vedellä. Loppuu se ilman saanti kivasti ja tuntuu, että hukkuu ja tukehtuu. Sinänsä "vaaraton" menetelmä, paitsi jos sattuu saamaan sydänkohtauksen paniikissa tms....
 
Sen kun muistatte, että PERKssa vasta perseet tervataan.
 
Back
Top