Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Illmavoimien komentaja ei vähentäisi hävittäjiä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 04.06.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  KSML: Ilmavoimien komentaja ei vähentäisi hävittäjiä
  STT - Karjalainen 04.06.2013 05:03

  Ilmavoimien komentaja Lauri Puranen sanoo Keskisuomalaiselle, että nykyiset hävittäjät luovat Suomelle uskottavan ilmapuolustuksen. Kuva: Lehtikuva / Timo Jaakonaho Ilmavoimien komentaja Lauri Puranen sanoo Keskisuomalaiselle, että nykyiset hävittäjät luovat Suomelle uskottavan ilmapuolustuksen.

  Hävittäjien määrä vastaa Suomen tämänhetkistä puolustustarvetta, arvioi Ilmavoimien komentaja Lauri Puranen Keskisuomalaisen haastattelussa.

  Kenraalimajuri Purasen mukaan nykyinen kalusto luo maalle uskottavan ilmapuolustuksen. Hän huomauttaa, että jos hävittäjiä karsitaan, tätä tehtävää on entistä vaikeampi täyttää.

  - Lähtökohtaisesti en näe, että tulevaisuudessa Ilmavoimilla olisi hävittäjiä merkittävästi vähemmän kuin nyt. Naapurimaamme ovat parhaillaan hankkimassa suorituskyvyltään nykyistä tehokkaampia viidennen sukupolven hävittäjiä, ja me tulemme jälleen muita maita noin kymmenen vuotta perässä, Puranen sanoo lehdelle.

  Keskisuomalaisen mukaan puolustusministeri Carl Haglund (r.) on todennut aiemmin, että hävittäjien määrästä voidaan joutua tinkimään, jos uudet koneet ovat kalleinta mallia.
   

Jaa tämä sivu