Ilmatilaloukkaus

ak.tied

Ylipäällikkö
Lentopostissa on yksityiskohtaisempi artikkeli karttakuvineen, taarkoituksella tehdyltähän tuo vaikuttaa.

 

Umkhonto

Kenraali
Hyvä läppä, toivottavasti osuu ja uppoaa! (No en minäkään nyt sentään niin optimisti ole :cool:)

Kokoomusnuorilta Suomen kartta Venäjän suurlähettiläälle

Ilkka Ahtokivi | 07.08.2020 | 08:28- päivitetty 07.08.2020 | 08:31

1596779135482.png
Kokoomusnuoret toimittaa Venäjän suurlähettiläälle kartan Suomen rajoista.

Rajavartiolaitos on torstaina saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa selvisi kahden venäläisen SU-27-hävittäjän loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla. Venäjän valtion ilma-alus loukkasi Suomen ilmatilaa samalla alueella myös kesällä 2019.
– Olemme huolissamme siitä, että Venäjän hävittäjissä vaikuttaa olevan todella huonot navigointilaitteet. Tämä on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteita ja haasteita muille ilma-aluksille sekä valtioiden rajojen kunnioittamiselle, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.
Hänen mukaansa jatkuvat ilmatilaloukkaukset ovat asiattomia, ja vahingoittavat Suomen ja Venäjän välisiä suhteita.
– Nyt, kun toimitamme kunnollisen kartan Venäjän ilmavoimien käyttöön, ei tämänkaltaisia virheitä pitäisi enää koskaan tapahtua, toteaa Pajula.
Kokoomusnuoret tuomitsee Venäjän jatkuvat ilmatilaloukkaukset ja vaatii Venäjää kunnioittamaan Suomen suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomusnuorilta-suomen-kartta-venajan-suurlahettilaalle/#962bbce2
 

Sensei142

Luutnantti
No lapsikin sen tietää että se ei vahinko ollut, pelkästään karttakuva reitistä sen todistaa, mutta joo, on sentään aika että saavat edes jonkun vastareaktion. Toivottavasti uutinen tästä leviää myös ulkomaiden medioihin niin taas on vanjat naurunalasena.
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
No lapsikin sen tietää että se ei vahinko ollut, pelkästään karttakuva reitistä sen todistaa, mutta joo, on sentään aika että saavat edes jonkun vastareaktion. Toivottavasti uutinen tästä leviää myös ulkomaiden medioihin niin taas on vanjat naurunalasena.
Lapset varmaankin, mutta useat lehtien nettikommentoijat ei tunne sitä tietävän..
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Tuoretta Ruotsin pv:n valmiustason nostoa käsitellessään Charly puhuu Suomen erilaisesta viestintätavasta, jolla "ne joiden tarvitsee tietää, tietävät".

Tuossa videolla kertoilee että v. 2014 ilmatilaloukkausten yhteydessä Hornetien menosta Hki-Vantaalle tiedotettiin kun se kuitenkin huomattaisiin, vaan siitä ei että tietyissä suomalaisten laitteissa nuppi väännettiin eri asentoon kuin normaalisti, ilmeisesti ilmatilaloukkausten yhteydessä, mikä antoi venäläisille viestin että suomalaiset on tosissaan.

Kuunnelkaapa itse ja antakaa arviota. Onko Hornetit ottaneet veli venäläisiä v. 2014 tutkalukitukseen, mistä ei ole pihaustakaan kerrottu kenellekään ennen kuin nyt, vai mitä luulette tapahtuneen?

https://yle.fi/uutiset/3-11512190

Ruotsi nosti sotilaallista valmiuttaan Itämerellä viestiksi Venäjälle – Asiantuntija: Suomi tekisi eri tavalla

Asiantuntijan mukaan aiemmat Venäjän harjoitukset ovat liittyneet todellisiin sotatoimiin.

Sotaharjoitukset
26.8.2020 klo 13.12päivitetty 26.8.2020 klo 13.26
Itämerellä sotilaalliset jännitteet kasvaneet - Ruotsi kohotti sotilaallista valmiutta


Itämerellä sotilaalliset jännitteet kasvaneet - Ruotsi kohotti sotilaallista valmiutta


Ruotsin merisotaharjoitus ja sotilaallisen valmiuden kohottaminen liittyvät suoraan Venäjän sotaharjoituksiin Itämerellä, sanovat Ylen aamussa haastatellut asiantuntijat.
 

tulikomento

Greatest Leader

tulikomento

Greatest Leader
Taas!!! vai :salut:(y):uzi:On huono tilanne että on toimijoita jotka aiheuttavat epävakautta, mutta kun Suomen Ilmavoimat toteuttavat lakisääteisiä tehtäviään on se mielestäni lähtökohtaisesti hyvä asia!

Ilmavoimien twiitissä ei todeta kyseessä olleen ilmatilaloukkaus. Joku varmaan linkittää uutisen jos sellainen on tapahtunut.

Eikös se ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus ole meneillään ? Vanja testailee reaktioita.
 
Top