Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön TACEVAL alkaa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Samses, 24.09.2013.

 1. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Ilmavoimien kansainvälisellä yksiköllä on näytön paikka
  Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön puolen vuoden mittainen valmistautumisjakso Naton evaluointia varten on tullut päätökseen. Ensi viikolla sekä henkilökohtaisten suoritusten että yksikön toiminnan tulee kestää TACEVAL-arviointiohjelman mukainen tarkastelu. Liki 250 sotilaan vahvuisen yksikön suorituskykyä arvioi Kuopion Rissalassa yli sadan evaluaattorin joukko. Se tarkoittaa, että jokaisen yksittäisen taistelijan taidot joutuvat suurennuslasin alle.
  Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön harjoittelu on toteutettu tiiviissä tahdissa. Puolen vuoden valmisteluvaiheeseen on kuulunut kaikkiaan seitsemän viikkoa käytännön harjoittelua. Mikäli yksikkö läpäisee TACEVAL (Tactical Evaluation) -arviointiohjelman mukaisen evaluoinnin, on se valmis ottamaan paikkansa Naton RFP -joukko-poolissa (Response Force Pool). Valmius tarkoittaa käytännössä sitä, että ensi vuoden ajan 250 henkilöä ja neljä Hornet-monitoimihävittäjää on 60 vuorokauden valmiudessa osallistumaan kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon.
  - Arvioinnilla yksikkö osoittaa, että sillä on edellytykset toimia osana monikansallista lento-osastoa, kertoo kansallinen evaluaattori everstiluutnantti Pasi Tammi.
  Varsinainen lähtökäsky operaatioon riippuu kuitenkin siitä, onko yksikölle käyttöä ja tekeekö Suomi kansallisen, poliittisen päätöksen kyseiseen operaatioon osallistumisesta.
  Lahjomaton osaamisen mittari
  Tärkein kriteeri kansainvälistä yksikköä arvioitaessa on ydintehtävästä selviytyminen. Ilmavoimayksikön ollessa kyseessä, keskiössä on annettujen lentotehtävien hoitaminen. Jotta koneet saadaan ilmaan riittävän nopeasti myös uhkatason noustessa tai mahdollisessa hälytystilanteessa, kaikkien yksikköön kuuluvien henkilöiden on hoidettava tehtävänsä ammattimaisesti.
  Evaluointiin liittyvä pelitoiminta simuloi haasteita, joita lentoyksikkö voi kohdata kriisinhallintaoperaatiossa. Lentotoiminta on kyettävä varmistamaan, vaikka päällä olisi suojeluhälytys hermokaasujen tai kaatuneen kemikaalirekan vuoksi, vastuualueella olisi uhka tarkka-ampujista tai räjähteistä ja tukikohdassa riehuisi tulipalo. Kaikki edellä mainitut ovat esimerkkejä tilanteista, joita yksikkö saattaa evaluoinnin aikana kohdata.
  - Evaluointi on korkeatasoinen, perusteellinen ja erittäin kriittinen, kuvaa TACEVAL-ohjelman mukaista arviointia everstiluutnantti Pasi Tammi. Muuta vertailukelpoista tapaa arvioida soveltuvuutta Naton kriisinhallintaoperaatioon ei edes ole.
  Yli sadan arvioijan joukosta vajaa neljännes on suomalaisia. Loput evaluaattorit tulevat eri Nato- tai rauhankumppanuusmaista. Arviointi toteutetaan siis varsin kansainvälisessä ilmapiirissä.
  - Kun näytöt annetaan kansainvälisten asiantuntijoiden tarkkailun alla, välittyy maailmalle heidänkin kauttaan tieto suorituskyvystämme ja siitä, että kykenemme tarvittaessa toimimaan yhdessä muiden operaatioon osallistuvien maiden lentoyksiköiden kanssa, toteaa kansainvälisen yksikön komentaja, everstiluutnantti Henrik Elo.
  Ilmavoimien valmiusyksikkö on käynyt läpi Naton evaluoinnin kerran aikaisemmin. Vuonna 2009 Suomen ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikkö selvisi Naton arvioinnista ensimmäisenä puolustusliiton ulkopuolisena ilmavoimayksikkönä.

  ***

  Lähde: PV nettisivut
   
 2. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,115
  Tykkäykset:
  1,521
  Pisteet:
  636
  Eipä muuten ole ollenkaan huono asia tuollainen reenaus ihan kotimaan puolustuksenki näkökulmasta.
   
 3. Mainos 4. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,660
  Tykkäykset:
  5,098
  Pisteet:
  636
  Ei todellakaan! Aikaisemman opinnäytteen positiivisia tuloksia on otettu jo huomioon Ilmavoimien henkilöstön nykyisessä koulutuksessa! Oli sitten kyseessä PV:n henkilöstöä, varusmiehiä tai sitten reserviläisiä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2013
 5. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,660
  Tykkäykset:
  5,098
  Pisteet:
  636
  Ilmavoimien kansainvälinen yksikkö läpäisi auditoinnin!
  Lähde:Aamulehti
   
 6. TomTom

  TomTom Kenraali Mod

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,709
  Tykkäykset:
  5,058
  Pisteet:
  636
  Kyllä.
  http://goo.gl/WPkQ3N
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2013
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,951
  Tykkäykset:
  24,048
  Pisteet:
  1,286
  Aivan. Ja jos tuo tilanne on Aito, niin ei ole mahdollisuutta mennä esim. määrärahojen puitteissa sieltä, missä on aita matalin, lallattaa mitään erityisolosuhteista tms. vaan on näytettävä, että muualta annetut vaatimukset kyetään täyttämään, jotta saadaan ajokortti.

  En tunne asiaa lainkaan, mutta on mahdollista sekin, että valmiusvuoroja hoitamaan otetaan kaikki kellä voi suussa sulaa.....ja nämä näytöt ovat "näyttöjä".

  Antakaa toki anteeksi tuo viimeinen lause, ei maha mittää, on sitä vähän skeptiseksi tullut vuosien myötä. Kaikki ei ole oikeastaan koskaan sitä miltä näyttää, eikä sitä mitä sanotaan.
   
 8. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,115
  Tykkäykset:
  1,521
  Pisteet:
  636
  Se pieni vilaus mitä olen nähnyt sisäpuolelta saa kyllä luottamaan et tosi homma tuo on.
  Okei kalustoa ei ole aina ihan tarpeeksi ja määrärahoista on uupeloa mut henkilökunnan koulutustaso ja tietotaito on hyvä.
   

Jaa tämä sivu