Informaatiosodankäynti: eduskunnan operaatiot

jokiranta

Alokas
BAN
Informaatiosodankäynnillä vaikutetaan ihmisten mieliin ja yläkautta strategiseen päätöksentekoon. Yhtä kansanedustajaa voidaan kiristää, toista lahjotaan vaalirahoituksella, kolmas on kansanmies ja käyttäytyy muutoin vain, miten sattuu.

Ensin on malleja luovia kansanedustajia, kuten Tony Halme tai Teuvo Hakkarainen, jotka asettavat tapakulttuurin standardeja niiden alarajoille. Ylätyylisiä esityksiä ei tasalakkisessa tasavallassa ymmärrä kukaan, vaan ne koetaan korskeiksi.

Sitten tulee välikerros, joka sanoissa pitää hyvin suurta eroa sivistymisvajeiseen tai kouluttamattomaan vähemmistöön nähden, mutta jonka omassa toiminnassa on kerta toisensa jälkeen tyylirikkoja.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120608-eduskunnan-uusi-kannikohu-%E2%80%9Dtoimittajat-tarjoavat%E2%80%9D

Informaatiosodankäynti oli Venäjän federaatiossa parhaimmillaan, kun pääsyyttäjä saatiin kuin saatiinkin erotetuksi painostamalla julkisuudessa: Skuratov.

Suomessa ulkopolitiikka muuttui 2008 astetta jyrkemmäksi, kun toimittajat kolme viikkoa ulkomaita myöden ulkoasianministerin takinliepeissä miltei hampailla roikkumalla sai vaihdettua ministerin uuteen kykyyn, josta tuli legenda jo eläessään. Suomalaiseen diplomatiaan tuli uusi käsite: stubbismi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Informaatiosodank%C3%A4ynti
 
Back
Top