Insinööritoimisto Rataksen opiskelijoiden retket Euroopassa(SS Wiking yms)

hansai

Supreme Leader
BAN
Keskustelua aiheesta tähän henkeen...

Sanoin, että vaikka olisin ollut pohjoisnavalla susia nussimassa, en ole siitä Helsingin konepajan kommareille vastuussa.

SAKARI HAIKALA

Kysymys: mitä suomalaiset tekijät Norjassa ennen 1943:a?

Tulivat oslosta Ruotsin läpi junalla haaparantaan pikku väännön jälkeen..

Edit: olivat kotimatkalla huhti-toukuussa 1942.

Tarina:
"Se kesti 3vrk Ruotsin halki se matka siinä junassa tuonne Haaparantaan ja se oli sikäli ihmeellinen, että se oli salassa Ruotsin halki kulettiin että se ei ollut oikein julkista se meininki kun niin meillä ei oikein muonitusta ollut mittään sitten sillä Ruotsin puolella, muuta kuin asemilla, missä se juna pysähtyi, sinne tuli ruotsalaisia naisia kopat kainalossa ja sanoivat ja ihmettelivät sitten hirveästi kun on sotilaita, partasuu uroita ja kun heille on ilmoitettu, että 132 suomalaista lasta tullee siinä junassa....ja ne toi lapsille suklaata ja semmoisia leivoksia kaikkia..niitähän sitä syötiin mitä syötiin..oli pirunmoinen nälkä siten... joka asemalla missä juna pysähtyi, sotilaat piirittivät vaunut.."

Erään retkelle osallistuneen kertomaa
 
Viimeksi muokattu:
Onko hyviä linkkejä mistä lähteä kaivamaan wikingin (div)tiedusteluryhmien kokoonpanoja ja tapahtumia Ukrainassa?
 
En tiedä onko tästä mitään apua. Hakusanalla SS Wiking reconnaisance tulee kanssa mutta oma yhteyteni antaa "mörkö/örkki varoitusta". Tuo Ratas: Erään suomalaisen, nykyisin lähinnä asfalttia levittävän firman lähistöltähän tuosta informaatiota saattaisi löytyä.

https://books.google.com/books?id=6u8GBgAAQBAJ&pg=PA541&lpg=PA541&dq=ss+wiking+reconnaissance&source=bl&ots=KtOQXT13CO&sig=TNbp46hQAVZAOlFYA6JknXKqNbg&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwj9-4_ckb7aAhXRt1kKHUJSAbcQ6AEINzAG#v=onepage&q=ss wiking reconnaissance&f=false

Kuulin tarinan erään SS-miehen värväyksestä... Kyseinen mies oli renkinä tuossa naapurissa ja työntouhussa peltohommissa. Paikallinen Rattaan värväri(s.k:n päällikkö) tuli pellolle ja ilmoitti miehelle, että sinä lähdet pikkureissulle...ja näin lähtikin..
 
Back
Top