Internationaalit ilmavoimat

Myrskyhiiri

Respected Leader
Lentely jenkkien, englantilaisten ja muittenkin kanssa alkaa muuttua rutiiniksi:

http://www.lentoposti.fi/uutiset/su...jat_lentavat_jalleen_harjoituksia_suomen_ylla

Suomen Hornetit ja Yhdysvaltain F-15 -hävittäjät lentävät jälleen harjoituksia Suomen yllä
05.08.2016 - 10:11
Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät lentävät elo–syyskuussa ilmataisteluharjoitteluun keskittyviä lentokierroksia Baltiasta käsin toimivan Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien (USAFE) F-15 Eagle -hävittäjäosaston kanssa. Lentokierroksiin osallistuu kymmenkunta hävittäjää.

Lentokierrokset tapahtuvat Suomen ilmatilassa 12. elokuuta ja 1. syyskuuta välisenä aikana. Lentotoiminta tapahtuu arkipäivisin kello 8 ja 16 välillä. Harjoituksia lennetään pääasiassa Turun, Porin ja Vaasan edustan merialueella sekä Tampereeseen, Jyväskylään, Ouluun, Kokkolaan ja Seinäjokeen rajautuvilla harjoitusalueilla.

Tällä kertaa Virosta toimivat USAFE:n Boeing F-15 Eagle -koneet osallistuvat myös Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien Cross Border -lentokierroksiin maiden pohjoisosissa sijaitsevilla harjoitusalueilla.

Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien (USAFE) 493. hävittäjälentolaivueen (493rd Fighter Squadron) kanssa järjestettävien lentokierrosten tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuuksia ilmataisteluharjoitteluun erilaista lentokalustoa käyttävän yhteistyökumppanin kanssa sekä harjaannuttaa henkilöstöä toimintaan kansainvälisessä ympäristössä.

Lentokierroksiin osallistuu 4–6 Ilmavoimien Hornetia sekä 4–6 Yhdysvaltain F-15 -hävittäjää. Lentokierrokseen osallistuvat Ilmavoimien koneet toimivat Suomessa sijaitsevista kotitukikohdistaan käsin. Yhdysvaltain F-15:t käyttävät tukikohtanaan Viron Ämaria eivätkä ne vieraile kierrosten aikana suomalaisissa tukikohdissa.

Viimeksi Suomen Ilmavoimat on harjoitellut F-15 Eagle -koneiden kanssa toukokuussa 2015, kun Yhdysvaltain kansalliskaarti toi koneensa Kuopion Rissalaan.

Lentokierrosten yhteydessä käytetään koneiden omasuojavarustukseen kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Kierroksiin voi myös liittyä yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa maassa pamauksina.

Ilmavoimat lentää samanaikaisesti yhteistoimintakierroksia myös Baltiasta toimivan Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter Typhoon II -osaston kanssa.

Yhteistoimintakierrosten lentäminen Baltiasta toimivien lento-osastojen kanssa aloitettiin vuonna 2015, jolloin kierroksia lennettiin Yhdysvaltain ja Ison-Britannian lisäksi myös Saksan ilmavoimien osastojen kanssa.

Ilmavoimat on osallistunut jo useiden vuosien ajan viikoittain Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteisiin Cross Border -lentokierroksiin, joiden toimintatapamalli ja koulutustavoitteet ovat samanlaisia kuin Baltian lento-osastojen kanssa järjestettävässä toiminnassa.
 
Mit dem RAF. Samalla evaluoidaan Eurofighteria ja huomataan, ettei se voi nousta pystysuoraan pellolta kuten eräs toinen ehdokas.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/il...teluharjoituksia_rafn_eurofightereita_vastaan

Ilmavoimat lentää läpi kesän ilmataisteluharjoituksia RAF:n Eurofightereita vastaan
16.06.2016 - 14:56
Ilmavoimat järjestää kesän aikana ilmataisteluharjoitteluun keskittyviä lentokierroksia Baltiassa toimivan Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter-monitoimihävittäjäosaston kanssa. Suomen ilmatilassa tapahtuvia yksittäisiä kierroksia lennetään viikoittain. Toiminnan suunnitellaan alkavan juhannusviikolla ja jatkuvan elokuun lopulle asti. Konetyyppi on ehdolla Suomen seuraavaksi hävittäjäksi.

Ison-Britannian kanssa toimeenpantavien lentokierrosten tavoitteena on järjestää molempien osapuolten lentävälle henkilöstölle ilmataistelukoulutusta erilaista lentokalustoa käyttävän yhteistyökumppanin kanssa sekä harjaannuttaa henkilöstöä toimintaan kansainvälisessä ympäristössä.

Suomen ilmatilassa lennettäviin kierroksiin osallistuu 2–4 ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjää tai Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä 2–4 Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter-monitoimihävittäjää.

Lentokierrokseen osallistuvat ilmavoimien koneet toimivat Suomessa sijaitsevista kotitukikohdistaan käsin. Ison-Britannian Eurofighterit käyttävät tukikohtanaan Viron Ämaria eivätkä ne vieraile kierrosten aikana suomalaisissa tukikohdissa.

Lentokierrosten yhteydessä käytetään koneiden omasuojavarustukseen kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Yhteistoimintakierrosten lentäminen Baltiasta toimivien lento-osastojen kanssa aloitettiin vuonna 2015, jolloin kierroksia lennettiin Ison-Britannian lisäksi myös Yhdysvaltain ja Saksan ilmavoimien osastojen kanssa.

Lisäksi ilmavoimat on osallistunut jo useiden vuosien ajan viikoittain Suomen, Ruotsin ja Norjan raja-alueilla järjestettäviin Cross Border -lentokierroksiin, joiden toimintatapamalli ja koulutustavoitteet ovat samanlaisia kuin Baltian lento-osastojen kanssa järjestettävässä toiminnassa.

Yhteistoimintakierrosten lentotoiminta tapahtuu arkipäivisin ajoittuen aikavälille kello 10–15. Kierrosten lentotoiminta tapahtuu pääosin Tampereeseen, Jyväskylään, Ouluun, Kokkolaan ja Seinäjokeen rajautuvilla harjoitusalueilla.

Eurofighter Typhoon on yksi vaihtoehto Suomen HX-hävittäjähankkeessa, joka tähtää nykyisen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjäkaluston korvaamiseen.
 
Suomen ilmatilassa lennettäviin kierroksiin osallistuu 2–4 ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjää tai Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä 2–4 Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter-monitoimihävittäjää.

Vai että Hawkia. Mitäköhän arvoa tällä harjoituksella nyt sitten saadaan, jos pistetään Hawkit ja Typhoonit vastakkain? Eihän Hawkilla ole edes MiG-21bis:n mahdollisuuksia Typhoonia vastaan?
 
Vai että Hawkia. Mitäköhän arvoa tällä harjoituksella nyt sitten saadaan, jos pistetään Hawkit ja Typhoonit vastakkain? Eihän Hawkilla ole edes MiG-21bis:n mahdollisuuksia Typhoonia vastaan?

Voi olla, että toimittaja 'kirjoitanut' vähän väärin. Todennäköisesti Hawkit simuloivat rynnäkkökoneosastoa.
 
Nyt se on julki koko Suomen kansalle:

http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltojen...iikon_paasta_harjoitukset_suomen_ylla/9094495


Kotimaa 14.8.2016 klo 19:01 | päivitetty 14.8.2016 klo 19:01
Yhdysvaltojen F-15-hävittäjät aloittavat viikon päästä harjoitukset Suomen yllä
Harjoitukset ovat esimerkki siitä, että puolustusyhteistyö Yhdysvaltojen ja Suomen välillä kasvaa. Tämä on jo toinen kerta tänä vuonna, kun F-15-hävittäjä harjoittelevat Suomen ilmatilassa.

F-15 hävittäjiä Ämärissä. Kuva: Viron puolustusvoimat

Viikon kuluttua Yhdysvaltojen F-15 Eagle -hävittäjät tulevat jo toisen kerran tänä vuonna harjoittelemaan Suomen Hornetien kanssa ilmataistelua. Yhteiset harjoitukset alkavat reilun viikon päästä, maanantaina 22.8. ja kestävät noin kaksi viikkoa. Edelliset yhteisharjoitukset pidettiin toukokuussa.

– Aina kun on erilainen kalusto vastassa, se kehittää meidän omaa osaamista ja omia järjestelmiä ja lentäjien taitoja, Karjalan lennoston esikuntapäällikkö Joni Mähönen kertoo.

Toukokuun harjoituksista opittiin paljon:

– Teho, asejärjestelmät, tietyt tekniikat ja taktiikat on erilaisia, voidaan oppia niistä. Ja mietitään, voidaanko sieltä ottaa jotakin hyviä käytänteitä meille. Kaikkea en tietenkään voi avata tässä, mutta aina saadaan hyvää oppia, kun on erilainen kalusto vastassa, Mähönen kuvailee.

Hänen mukaansa ennen tätä vuotta F-15-hävittäjien kanssa ei ole harjoiteltu vuosiin.

Onko näitä yhteisiä harjoituksia tarkoitus jatkaa?

– Kyllä ilman muuta, jos he ovat tässä meidän lähialueella käymässä. Ilman muuta harjoitellaan.

Puolustusministeriö painottaa nyt ja tulevina vuosina Suomen ja Yhdysvaltojen välisiä harjoituksia ja koulutusta. Myös Naton, Suomen ja Ruotsin yhteistyötä lisätään.


F-15-hävittäjä Kuva: Viron puolustusvoimat
Toukokuussa kohu
Toukokuussa F-15-hävittäjien tulosta Suomeen nousi kohu, koska USA:n hävittäjät käyttivät tukikohtanaan Rissalaa ja koska osa kansanedustajista koki, että harjoituksista ei tiedotettu ajoissa.

Tällä kertaa USA:n hävittäjät lentävät Suomen ylle harjoittelemaan Viron Ämarin lentotukikohdasta. Yhteen lentokierrokseen osallistuu aina 2–4 Suomen Hornetia ja saman verran Yhdysvaltain F-15-hävittäjää.

Ne lentävät arkipäivisin kello 8–16 välisenä aikana. Lentotoiminta tapahtuu Ilmavoimien mukaan pääasiassa Turun, Porin ja Vaasan edustan merialueella sekä Tampereeseen, Jyväskylään, Ouluun, Kokkolaan ja Seinäjokeen rajautuvilla harjoitusalueilla.

Pamauksia ja valoilmiöitä
Harjoituksissa käytetään koneiden omasuojavarustukseen kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoituksiin voi liittyä myös yliäänilentoja, jotka saattavat aiheuttaa pamauksia.

Karjalan lennosto harjoittelee tällä kertaa Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjälentolaivue 493:n kanssa. Se tulee Viroon Yhdysvaltojen Lakenheathin tukikohdasta Britanniasta.


F-15-hävittäjiä Kuva: Viron puolustusvoimat
Harjoituksiin osallistuu tällä kertaa noin 10 suomalaista lentäjää. Mähösen mukaan myös muiden kuin Karjalan lennoston hävittäjälentäjät pääsevät harjoittelemaan F-15-hävittäjien kanssa.

Yhdysvaltojen F-15-koneet osallistuvat elokuun lopussa samalla myös Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteisiin harjoituksiin Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Suomessa. Suomen ilmavoimat harjoittelee Ruotsin ja Norjan kanssa viikoittain. Ajoittain myös Yhdysvallat osallistuu näihin harjoituksiin.
 
Voi olla, että toimittaja 'kirjoitanut' vähän väärin. Todennäköisesti Hawkit simuloivat rynnäkkökoneosastoa.

Voi olla. Mutta onko tällöin Hornetit mukana vai ei, ja miten roolitus menee? Hornetit ja Typhoonit torjuvat yhdessä Hawkeja, Hornetit saattavat Hawkeja ja Typhoonit torjuvat, Typhoonit torjuvat yksin Hawkeja vai Typhoonit saattavat Hawkeja ja Hornetit torjuvat?

Itselleni on jäänyt kv-harjoituksista sellainen käsitys, että pääasiallisesti harjoitellaan yhteistoimintaa. Tämä on sinänsä hassua, että ei-liittoutuneina valtioina luulisi ainakin suomalaisten saavuttavan enemmän lentämällä toisia vastaan. Typhoon tai Eagle varmaan simuloi kohtuullisen hyvin noita raskaampia venäläishävittäjiä, joten luulisi olevan aika hiton hyödyllistä treeniä lentää toisia vastaan. Tilannetta voidaan toki myös vinouttaa toisen osapuolen hyväksi taistelunjohdon toimin, jotta taistelusta ei tule liian epäreilu.

Vai onko niin, että jotta britit suostuvat lentämään Horneteja vastaan, niin heidän täytyy saada torjua joskus omassa rauhassa Hawkeja? Alkuperäinen kritiikkini pohjautuu siis tähän, että Suomen kannaltahan tuollainen pelkän teurastettavan maaliosaston lennättäminen on lähes hyödytöntä - lentotunteja palaa, eikä mitään saada aikaan. Mutta tarkemmin ajateltuna siihenkin voidaan toki yhdistää jokin suunnistusharjoitus suomalaispiloteille, ja jos moisella kaupankäynnillä saadaan harjoitusvastusta Horneteille, niin ei se välttämättä huono juttu ole, ei suinkaan.
 
http://www.lentoposti.fi/uutiset/vi...ilmaoperaatioharjoitukseen_gotlannin_visbyssa

Viisi Suomen Ilmavoimien Hornetia osallistuu ilmaoperaatioharjoitukseen Gotlannin VisbyssäSuomen Ilmavoimat osallistuu 2.–6. syyskuuta järjestettävään Ruotsin ilmavoimien FVÖ 16 -ilmaoperaatioharjoitukseen. Viidestä F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjästä sekä 50 henkilöstä koostuva harjoitusosasto toimii harjoituksen aikana Gotlannin saarella sijaitsevalta Visbyn lentoasemalta (ESSV)käsin.

Flygvapenövning eli FVÖ on Ruotsin ilmavoimien vuoden 2016 laajin ilmaoperaatioharjoitus. Kaakkois-Ruotsissa, Gotlannin saarella ja ympäröivillä merialueilla toimeenpantavaan harjoitukseen osallistuu useita kymmeniä ilma-aluksia sekä yhteensä 3200 henkilöä Ruotsin ilma-, maa- ja merivoimista.

FVÖ-harjoituksen tavoitteena on tarjota Ruotsin puolustusvoimien harjoitusjoukoille mahdollisuus harjoitella Ruotsin alueen ilmapuolustuksen tehtäviä osana laajan ilmaoperaation kokonaisuutta.


Suomalainen Hornet-osasto osallistuu FVÖ-harjoituksessa ilmapuolustustehtävissä toimivien ruotsalaisjoukkojen vastustajan toimintaa kuvaavaan maalilentotoimintaan. Osasto tukeutuu harjoituksen aikana Gotlannissa sijaitsevaan Visbyn lentotukikohtaan.

Ilmavoimat osallistuu FVÖ-harjoitukseen ensimmäistä kertaa. Osallistuminen on osa Suomen ja Ruotsin ilmavoimien välistä FISE-yhteistyötä, johon kuuluu muun muassa viikoittain järjestettäviä yhteisiä ilmataisteluharjoitteluun keskittyviä Cross Border Training -lentokierroksia.


Syksyllä 2016 FISE-yhteistyötä nähdään myös Suomessa 10.–14. lokakuuta järjestettävässä Ruska 2016 -ilmaoperaatioharjoituksessa. Ruotsin ilmavoimat osallistuu harjoitukseen suomalaisjoukkojen vastustajaa kuvaavan maalilentotoiminnan toteuttajana. Lisäksi osa Ruska-harjoituksen maalilentotoiminnasta tapahtuu Pohjois-Ruotsin lentotukikohdista käsin.

Ilmavoimat harjoitteli jo kesäkuussa 2016 yhteistyössä Ruotsin ilmavoimien kanssa tukeutumista Gotlannin saarella sijaitsevalle Visbyn lentoasemalle. Tuolloin kyse oli yhdellä Hornet-hävittäjällä toteutetusta FISE-operaariosta.

Aiemmin yhteistoimintaa on harjoiteltu muun muassa Baana-lentoharjoituksen yhteydessä syyskuussa 2015, jolloin Ruotsin ilmavoimien Gripen-hävittäjä vieraili Hosion maantietukikohdassa Ranualla.

Suomi ja Ruotsi ovat syventämässä puolutusyhteistyötään monilla tasoilla.
 
http://ilmavoimat.fi/artikkeli1/-/asset_publisher/beach-2016-lentotoimintaharjoitus-peramerella

Beach 2016 -lentotoimintaharjoitus Perämerellä

17.8.2016 12.05
Ilmavoimat järjestää 22.8.–2.9. monikansallisen Beach 2016 -harjoituksen Perämeren alueella. 29.8. alkavaan lentotoimintaosioon osallistuu kalustoa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan ilmavoimista.

c0001d03-d89e-4add-bb05-aeeefe4a0938


Beach 2016 on osa pohjoismaiden ilmavoimien välistä Cross Border -toimintaa, jossa osallistujamaiden lento-osastot osallistuvat säännöllisesti yhteisiin lentokierroksiin.

Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen kolmella Hornet-monitoimihävittäjällä. Ruotsin ilmavoimista mukana on kolme Gripen-monitoimihävittäjää ja TP 86 -suihkukone, Norjan ilmavoimista kaksi F-16 -monitoimihävittäjää ja yksi DA-20 -suihkukone ja Tanskan ilmavoimista kaksi F-16 -hävittäjää.

Harjoitukseen osallistuvat ilma-alukset toimivat Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohdasta käsin. Harjoituksen toiselle viikolle keskittyvä lentotoiminta suuntautuu Perämerelle Kokkolan edustalta Oulun edustalle ulottuvalla alueelle. Lentotoimintaa on arkipäivisin kello 8–20. Harjoituksen aikana Lohtajan harjoitus- ja ampuma-alueella toimii ilmatorjuntakalustoa.
 
Harjoitusta pukkaa!

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/...skan-Saksan-ja-Ruotsin-kanssa/848418#cxrecs_s

Kotimaa 03.10.2016 10:36
Ilmavoimat harjoittelee Ranskan, Saksan ja Ruotsin kanssa


Kuva: Aake Roininen
Suomen Ilmavoimat aloittaa lokakuun puolessavälissä ilmataisteluharjoituksen Ranskan, Saksa ja Ruotsin ilmavoimien kanssa. Suomesta harjoitukseen osallistuu kahdesta neljään Hornet-monitoimihävittäjää tai Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Harjoitukset lennetään Suomen ja Ruotsin sekä kansainvälisessä ilmatilassa. Niihin osallistuu myös Eurofighter-, Mirage 2000- ja Gripen-monitoimihävittäjiä muista harjoituksiin osallistuvista maista.

Viime vuonna ensimmäisen kerran Baltiasta toimivien lento-osastojen kanssa järjestetty harjoitus tarjoaa maille kokemusta ilmataisteluharjoittelusta erilaista lentokalustoa vastaan sekä parantaa henkilöstön toimintaa kansainvälisessä ympäristössä.

Ilmataisteluharjoitus näkyy taivaalla muun muassa kirkkaina valoilmiöinä, koska harjoittelussa koneet käyttävät puolustusjärjestelmään kuuluvia soihtuja. Suomessa lentotoiminta sijoittuu pääosin harjoitusalueille, jotka rajautuvat Tampereeseen, Jyväskylään, Ouluun, Kokkolaan ja Seinäjokeen.

Harjoitus alkaa lokakuun 17. päivänä ja kestää vuoden loppuun saakka.

STT
 
Wut? Oiskohan sittenkin kuun loppuun saakka?

Pitää muistaa, että sekä Ranska että Saksa ovat Nato-jäseniä ja sitä kautta mukana Baltian ilmavalvonnassa (Ämari ja Siauliai). Maiden valvontavuoro alkoi 31. elokuuta ja yleensä jokainen maa on päivystänyt n. 4 kk kerrallaan.

Ruotsalaiset taas voivat lentää omasta maastaan käsin. Kaikin puolin aika tavallista Cross Border -harjoitustoimintaa näyttäisi olevan luvassa.

Eli kyllä tuo on mielestäni ihan oikein: harjoitellaan vuoden loppuun saakka. Ainoastaan sanan "harjoitus" käyttäminen on hieman kökköä, parempi olisi kirjoittaa "harjoittelusta", kun yleensä harjoituksilla on jokin nimi, esim. Arctic Fighter Meet tai Red Flag.
 
Pitää muistaa, että sekä Ranska että Saksa ovat Nato-jäseniä ja sitä kautta mukana Baltian ilmavalvonnassa (Ämari ja Siauliai). Maiden valvontavuoro alkoi 31. elokuuta ja yleensä jokainen maa on päivystänyt n. 4 kk kerrallaan.

Ruotsalaiset taas voivat lentää omasta maastaan käsin. Kaikin puolin aika tavallista Cross Border -harjoitustoimintaa näyttäisi olevan luvassa.

Eli kyllä tuo on mielestäni ihan oikein: harjoitellaan vuoden loppuun saakka. Ainoastaan sanan "harjoitus" käyttäminen on hieman kökköä, parempi olisi kirjoittaa "harjoittelusta", kun yleensä harjoituksilla on jokin nimi, esim. Arctic Fighter Meet tai Red Flag.
Ahaa, no ilmavoimathan voivat harjoitella vaikka monta kuukautta putkeen, kun ei pilottien tarvi nukkua öitänsä teltoissa metsässä, eikä tarvi tuhlata kallista lamppuöljyä - lentopetroolilla ei niin väliä :D.
 
Tämä sattui sangen soppelisti ajallisesti kohalleen. Ollos huoleton, poikas valveill' on.

http://yle.fi/uutiset/3-9219194

Suomen kaikkien aikojen suurimpiin ilmaoperaatioharjoituksiin kuuluva Ruska 2016 on alkamassa
Harjoituksella pyritään valmentamaan Suomen ilmapuolustuksen eri tehtävissä toimivia joukkoja.

9.10.2016 klo 15:57
13-3-9219233.jpg

Ruskaan osallistuu mm. 30 Hornet-monitoimihävittäjää.Ilmavoimat
Mistä on kyse?
  • Massiivinen ilmaoperaatioharjoitus Ruska 2016 järjestetään 10.-14.10.
  • Mukana 2600 henkilöä, yli 50 ilma-alusta ja apuvoimia Ruotsista.
  • Arkea voi harjoitusalueella elää normaalisti, vilkkaasta lentoliikenteestä huolimatta.
Maanantaina alkava viisipäiväinen Ruska 2016 on yksi kaikkien aikojen suurimmista ilmaoperaatioharjoituksista Suomessa. Siihen osallistuu 2 600 puolustusvoimiin kuuluvaa henkilöä; varusmiehiä, reserviläisiä sekä apuvoimia ja kalustoa Ruotsin ilmavoimista.

– Kyseessä on kansallisen puolustuksen harjoitus, korostaa everstiluutnantti Henrik Elo ilmavoimien esikunnasta.


https://www.facebook.com/Ilmavoimat/photos/gm.663986973761472/1197173677013276/?type=3&theater

Ruska 2016 -ilmaoperaatioharjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 10. lokakuuta, mutta harjoitukseen osallistuvien joukkojen perustaminen on jo käynnissä. Ensimmäiset reserviläiset ovat astuneet palvelukseen joukko-osastoissa.

Ruska 2016:een osallistuu yli 50 ilma-alusta sekä noin 2600 henkilöä. Eräs Ruskan keskeisistä tavoitteista on harjaannuttaa Suomen ilmapuolustuksen eri rooleissa toimivia joukkoja poikkeusolojen tehtäviinsä. Reservin suorituskyvyillä on keskeinen rooli ilmapuolustuksen kaikilla osa-alueilla.

Ruska 2016:een osallistuu noin 1600 reserviläistä, joiden osalta harjoitus alkaa vaiheittain kuluvan viikon aikana. Viikonlopun aikana joukot varustetaan ja ne valmistautuvat harjoituksen aikaisiin tehtäviinsä.

Reserviläisiä toimii harjoituksessa muun muassa lentoteknillisissä, ilmavalvontaan, johtamiseen, ilmatorjuntaan, lentotukikohtien suojaamiseen sekä logistiikkaan liittyvissä tehtävissä. Monien osalta aiemmista harjoituksista ja varusmiespalvelusajalta tuttuihin tehtäviin on luvassa uusia näkökulmia tukikohtien ja niiden toimintojen liikkuvuutta korostavan ilmavoimien taistelutavan harjoittelun myötä.

Lue lisää Ruska 2016 -harjoituksesta: http://bit.ly/2cC7Iku
 
Toteanpahan vaan, että hyvältä vaikuttaa! Vieraan maan käyttäminen harjoitusvastustajana tuo eittämättä intoa ja haastetta harjoitukseen. Harjoitukseen on integroitu myös ilmatorjunta, hyvä!
 
No, tästä lukemaan "lopullinen vastaus" monien mieliä askarruttavaan kysymykseen!

Pärjääkö Ruotsin Gripen Suomen Hornetille? – Ruotsi mukana Suomen sotaharjoituksessa
"Aika tasaveroisia ollaan", arvioi ruotsalaiskomentaja hävittäjien paremmuutta. Suomen ilmapuolustuksen hän kehuu antaneen kovan vastuksen.

http://yle.fi/uutiset/3-9229138
 
Saksalaisosaston komentaja kuvailee suomalaisia pilotteja hyviksi tyypeiksi.

– Suomalaiset ovat aika hyvin koulutettuja. He alkavat olla lähellä sitä, mitä me kutsumme Naton standardiksi. Heille ei tarvitse puhua tuntikaupalla säännöistä ja käytännöistä. Käytämme periaatteessa samaa terminologiaa, vaikka pilotit ovatkin eri koulukuntaa.

– Kun puhuu suomalaiselle pilotille, on se sama kuin keskustelisi Nato-lentäjän kanssa, aivan kuin amerikkalaisen tai britin. Italialaisten kanssa voi jopa olla monimutkaisempaa kuin suomalaisten tyyppien kanssa, Jacob naurahtaa.

Koko tarina, joskin otsikon mukaista kuvailua hornet-vastuksista siinä ei ole: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/eurofighterit_suomessa_komentaja-56570
Saksan Eurofighterit Suomessa: Komentaja kertoo millaista on lentää Horneteja vastaan
VERKKOUUTISET
8 tuntia ja 37 minuuttia sitten (päivitetty 38 minuuttia sitten)
Viron Ämäriin sijoitetut saksalaishävittäjät harjoittelevat ilmavoimien Hornetien kanssa.
 
Back
Top