Intian sotavoimat - yleisketju

Öhöm...

Ainakin Wikipedia väittää, että Korean koneissa on ASPJ sisäisesti asennettuna. F-16.netin foorumeilla puolestaan kirjoitellaan, että sisäisiä häirintälähettimiä olisi useammallakin käyttäjällä. Ja vähintäänkin on syytä epäillä, että israelilaiset ovat laittaneet jotakin F-16I:n "selkärankaan".

Olet oikeassa, muistin että ASPJ on asennettu vain Block 60:een (jossa on rakenteellisia muutoksia) mutta on sitä muissakin. Tosin en tiedä onko sama versio kuin Hornetissa. Joissakin on myös ALQ-211(v)4, mutta se on ilmeisesti aika kevyt "karvalakki"järjestelmä.
Kuitenkin F-16:n sisäinen tila avioniikoille on paljon pienempi kuin Hornetissa. Esimerkiksi F-16C:ssä käytetty tutkavaroitin ALR-56M on puolet pienempi kuin F-15:een asennettu perusmalli, ja myös selvästi pienempi kuin Hornetin ALR-67. Se Israelin kaksipaikkaisten "selkäruoto" on juuri siksi ettei kaksipaikkaiseen olisi mahtunut elsojärjestelmää.
 
Intian ydinasetestien aiheuttamia kraattereita yms.
DdDxP_gV0AALlDZ.jpg

DdDtCYUV4AEfLMk.jpg

DdDtCYVVQAACby8.jpg

DdDompvU0AEPQqF.jpg

DdDompvVQAAHfcN.jpg

DdDompyVQAAa5Wf.jpg
 
The Government of India has deputed Indian Naval Ship (INS) Kolkata to visit Hamad Port, Qatar during DIMDEX 2018. INS Kolkata is the lead ship of the three Kolkata Class destroyers and is one of the largest indigenously built destroyers to be operated by the Indian Navy. The Kolkata Class ships have been conceived and designed by the Indian Navy’s Directorate of Naval Design and built by Mazagon Dockyard Shipyard Limited, Mumbai. The vessel has an overall length of 164 meters, displaces about 7500 tons and is capable of achieving a speed in excess of 30 knots.
https://www.naval-technology.com/projects/kolkata-class-guided-missile-destroyers/
 
Kolkatassa muuten Barak 8, jota voi jo vähän jännätä omiin kuvioihimme. Se ei ole edes Gabrielin tapainen mysteerio.
 
Oliko nämä pintaräjäytyksiä?

Isoimmat olivat maanlaisia ja yksi oli todella pieni pintaräjäytys (lennätti muutamat heikkasäkit ilmaan) joiden yhteinen teho oli vain 25-30kt (Intialaisten väite 45kt). Mitä ilmeisemmin ohjukseen mahtuva 15kt plutoniumista valmistettu fissiopommi toimi kuten piti, mutta vetypommi(?) koe epäonnistui ainakin osittain.
http://nuclearweaponarchive.org/India/IndiaShakti.html
http://nuclearweaponarchive.org/India/IndiaRealYields.html
 
Joo, täytyy muistaa verrokki ESSM:ää menevän 4 yhteen tosi VLS:ään. Tuossa ei kuitenkaan Mk 41 vaan hirviö BrahMosia varten oleva Larsen & Toubron UVLM VLS. http://www.larsentoubro.com/heavy-e...aval-weapon-systems/missile-launcher-systems/

BrahMosin paino vaivaiset 3 tonnia! Barak 8 on 275 kg. Leveys sen sijaan melkein sama 0,6m vs. 0,54m. Pituus taas 8,4m vs. 4,5m.

SM-6 verrokiksi. Paino 1,5 tn, pituus 6,6m, leveys 0,53m.
Tomahawk. Paino 1,6 tn boosterilla, pituus bosterilla 6,25m, leveys 0,52m


BrahMos on oikea läskipuikko!
 
Viimeksi muokattu:
Asiaan liittyen Brahmos uutisia.

Indian company Larsen & Toubro (L&T) has inaugurated a new production line to support the BrahMos (PJ-10) supersonic cruise missile, the company announced on 7 July.

The facility, which is based in Vadodara in the western state of state of Gujarat, manufactures two different types of canisters to store, transport, and launch the BrahMos missile system, said L&T.

The new production line is L&T’s second BrahMos facility. The company also produces composite airframes for the missile system at its site in Vadodara.

In addition, L&T has been involved in developing and producing BrahMos launchers and fire-control systems and is investing in developing another composites facility in the southern city of Coimbatore, which will also support the BrahMos missile.
http://www.janes.com/article/81602/larsen-toubro-expands-brahmos-production
 
Isoimmat olivat maanlaisia ja yksi oli todella pieni pintaräjäytys (lennätti muutamat heikkasäkit ilmaan) joiden yhteinen teho oli vain 25-30kt (Intialaisten väite 45kt). Mitä ilmeisemmin ohjukseen mahtuva 15kt plutoniumista valmistettu fissiopommi toimi kuten piti, mutta vetypommi(?) koe epäonnistui ainakin osittain.
http://nuclearweaponarchive.org/India/IndiaShakti.html
http://nuclearweaponarchive.org/India/IndiaRealYields.html
intialaiset ovat niin sählääjiä, että vaikka niille antaisi vitunmoisen pommin, niin ei ne sitä saa räjähtämään suunnitellusti, vaan tussahtaa heidän omiin käsiin..
 
Guest: Saikat Dutta, South Asia Editor, Asia Times Online; Lt Gen, Vinod Bhatia,‎ ‎Director, Centre for Joint Warfare Studies; Capt Alok Bansal, Executive Director, South Asian Institute of Strategic Affairs: Lt. Gen. Satish Nambiar, Distinguish Fellow, IDSA Anchor: Vishal Dahiya
 
https://www.defensenews.com/global/...llion-on-advanced-air-defense-system-from-us/

NEW DELHI — India has quietly approved a plan to the National Advanced Surface-to-Air Missile System-II through a government-to government deal with United States.
The moves comes before September 6 “2+2 dialogue” between defense and foreign ministers of India and United States here to bolster bilateral defense and strategic partnership.

...

Tyhmät intialaiset hankkivat lännen leluaseita idän superaseiden sijaan.
 
Back
Top