Irakin ja Levantin islamilainen valtio tai Irakin ja Suur-Syyrian islamilainen valtio (ISIS)

Napalmia kurkunleikkaajille. Obama kertoo että nyt aloitettu ilmakampanja on pitkäkestoinen. Se antaa toivoa. Toivottavasti on pitkäkestoisuuden lisäksi myös tehokas.
Ilmaiskut jatkuivat taas viimeyönä.. Ei ole Isisksen pojat hehkuttaneet ilmatorjunta videota. Jenkit ei pelaa samoilla säännöillä kuin Assadin ilmavoimat. Eivät kaartele kohteen yllä.. Korkealta laittavat pommit ja lentävät vain suoraa yli. Häipyvät ennen kuin ääni edes kuuluu. Äläwätit molottavat että miehittäkää Sergei ja losottavat sarjan sinne missä olettivat koneen olevan minuutti sitten eli aivan päin helvettiä.

Ilmeisesti aika pienestä oli kiinni taistelun kulku,kun Kurdit saivat otetta heti kun jenkit alkoivat pommittaa. Kohteena oli nyt viimeksi juuri nämä Irakin armeijalta pöllityt Hummerit ja muut teknikaanit.
 
Isisi on vallannut kaksi kylää ja Jalawlan kaupungin Irakissa. Noin 100kilometrin päässä Bagdadissa. Viikkoja kestäneet yhteenotot kurdien kanssa päättyivät urheaan marttyyriin joka losautti pommien kanssa asemiin ja tappoi ainakin kymmenen kurditaistelijaa kerralla. Nyt kaupunki on Isiksen hallussa. Malik katkaisi netin koko alueelta niin menee hetki varmaan ennen uusia teloitusvideoita. Kyllä ne sieltä tulee vielä.

Italia haluaa Eu:n ministerit koolle sotilasavun antamiseksi Kurdeille. Ranska on jo oman päätöksensä tehnyt ja lähettää aseita.
Usan mukaan kurdit saavat nyt aseita pitkin poikin. Eu:n ulkoministerit kun kokoontuvat niin mielenkiintoista nähdä saako edes Isis niitä päättämään jostain konkreettisesta nopeasti.
 
Ja tästä kun painetaan, niin silloin läht...
ISIS-järjestön itsemurhapommikouluttaja räjäytti itsensä kesken oppitunnin
KASPERI SUMMANEN http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_kouluttaja_rajaytti_itsensa-24113
41 minuuttia sitten(päivitetty 40 minuuttia sitten)
Irakissa ja Syyriassa vaikuttavan ISIS-järjestön itsemurhapommikouluttaja räjäytti itsensä koulutusleirillä Irakin pääkaupunki Bagdadin lähellä.

  • e0aac9d40d1510d01131a836103a78e8b5ab87736c99defc96dc6d31a662305b

    ISIS-järjestön lippu Irakissa.

    (AFP/Lehtikuva)
Mies oli ilmeisesti yrittänyt näyttää oppilailleen, kuinka itsemurhapommittajien suosimaa räjähdevyötä käytetään. Pommivyö kuitenkin räjähti sen jälkeen, kun kouluttaja oli laittanut sen päälleen.

Räjähdyksessä kuoli Independentin mukaan 21 ISIS-järjestön koulutuksessa ollutta taistelijaa ja ainakin 15 loukkaantui.

Tapauksesta on tullut vitsi paikallisten asukkaiden keskuudessa.

"Tämä on niin hauskaa. Tässä nähdään miten tyhmiä nämä koirat ovat", alkoholikaupassa työskentelevä Raad Hashim sanoi New York Timesille.

Hashimin mukaan tapahtuma on osoitus Jumalan oikeudenmukaisuudesta.

Räjähdyksessä kuolleen kouluttajan kerrotaan olleen entinen Irakin armeijan upseeri ja tunnettu ISIS-värvääjä.
 
Muistelen nähneeni tällaisen uutisen jo aikaa sitten jossain nettimediassa (?)

Tässä tapauksessa voisi sanoa, että ko. kouluttaja näytti vähän liian realistisen esimerkkisuorituksen :confused:
 
Muistelen nähneeni tällaisen uutisen jo aikaa sitten jossain nettimediassa (?)

Tässä tapauksessa voisi sanoa, että ko. kouluttaja näytti vähän liian realistisen esimerkkisuorituksen :confused:

Tuo on sama vanha uutinen. Enään ei alkoholikauppiasta varmaan naurata.
Mies koulutti itsemurhapommittajia - räjäytti oman ryhmänsä
Tiistai 11.2.2014 klo 10.02
Itsemurhapommittajien koulutus päättyi ironisen nolosti irakilaisella terroristileirillä maanantaina.

ISIS-ryhmään kuuluvat militantit marssivat tammikuussa lähetetyssä kuvassa Syyrian Rakkassa. (AP)
Irakin pääkaupungista Bagdadista pohjoiseen pidetyllä leirillä koulutettiin aikaisin maanantaina uusia terroristeja. Kouluttajana toiminut mies käytti malliesimerkkinsä aikana tietämättään aidoin räjähtein pakattua vyötä.
Virhe oli kohtalokas. Räjähdys tappoi viranomaisten mukaan Islamic State of Iraq and Syria (Irakin ja Syyrian islaminuskoinen valtio ISIS) -ryhmään kuuluneen opettajan sekä samaan militanttiporukkaan kuuluneen 21 hengen oppilasjoukon.
Irakin kansalaiset ovat joutuneet tottumaan päivittäisiin hyökkäyksiin julkisilla paikoilla. Räjähdyksiä on sattunut markkinoilla, moskeijoissa, hautajaisissa ja jopa lasten jalkapallopeleissä. Paikalliset ottivatkin uutisen itsemurhapommittajien räjähdyksestä vastaan mustasävytteisenä oikeuden toteutumisena.
- Tämä on niin hassua. Se todistaa, miten tyhmiä he ovat, nuo koirat ja koirien pojat, sanoo paikallinen alkoholikauppias Raad Hashim, joka repesi nauruun uutisesta kuultuaan.

Mies toteaa tapauksen olevan "jumalan tapa jakaa oikeutta".
- Lopulta paha ei koskaan voita. Nuo 22 kuollutta olisivat saattaneet tappaa satoja viattomia irakilaisia.
ISIS taistelee Irakin hallituksen armeijaa vastaan. Ryhmä on liitetty useisiin pommi-iskuihin ja aseisiin konflikteihin. Siihen uskotaan kuuluvan noin 2500 jäsentä, mutta arviot vaihtelevat.
 
Näin terroristijärjestö Isis rekrytoi

Maanantai 11.8.2014 klo 13.21 http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014081118559917_ul.shtml


Iltalehden tietojen mukaan Suomesta Syyrian konfliktiin lähteneet edustavat kuuttatoista eri etnistä ryhmää. Jopa viidesosa lähtijöistä on naisia. Joukossa on myös lapsiperheitä. (ZUMAWIRE.COM/ MVPHOTOS)
LISÄÄ AIHEESTA
Asiantuntija: Joukkomurha osa Isisin pyhää sotaa

Yhdysvallat etsii keinoa jesidien evakuointiin

Jihadistien järkyttävät teloitusvideot leviävät - Irak aloitti kybersodan

Mikä Isis? Lue terroristijärjestön taustat tästä

LUE MYÖS
Kurdit pyytävät aseita taisteluun jihadisteja vastaan

Kurdit valtasivat kaksi kaupunkia Isisiltä

Valtava medianäkyvyys on Isis-järjestölle sekä apu että taakka.

Yhtäältä näkyvyys tuo heille lisää taistelijoita, mutta toisaalta jäsenien sosiaaliseen mediaan lataaman materiaalin takia yhtenäisen julkisuuskuvan ylläpitäminen vaikeutuu.

- Isis ei enää hallitse sitä, minkälaista kuvaa välittyy Syyrian tapahtumista ja Isiksen roolista Syyriassa, Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Juha Saarinensanoo

Vasta vuonna 2013 syntynyt Isis-radikaaliliike levittää vauhdilla kauhua Syyriassa ja Irakissa. Isis sai alkunsa Irakin entisen al-Qaidan paikallisjaoston raunioilta, ja sen johtajaksi noussut Abu Bakr al-Baghdadi listattiin huhtikuun Time-lehdessä maailman vaarallisimmiksi mieheksi. Lue Isiksen taustoista lisää tästä.

(EPA/ AOP)" style="margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding-right: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(102, 102, 102); text-decoration: underline;">
Iltalehden tietojen mukaan Suomesta Syyriaan lähteneet jihadistit ovat suurimmalta osin 21-24-vuotiaita. Kuvassa taistelijoita Syyriassa Aleppon-kaupungissa. (EPA/ AOP)


Tätä Isis haluaa

Internetissä on ollut nähtävillä runsaasti kuva- ja videomateriaalia, jossa Isis-taistelijat ovat esimerkiksi irrottaneet ihmisiltä päitä ja ristiinnaulinneet poliittisia aktivisteja tai uskonnollisen vähemmistöjen edustajia.

- Tämä vaikeuttaa sen kuvan luomista, että Isis olisi millään lailla oikeudenmukainen toimija, ja että uskonnollisilla vähemmistöillä olisi paikka heidän kalifaatissaan*. Se antaa todisteita heitä vastaan, Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Juha Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan on myös selvää, että Isis ei pyri luomaan yhteistä projektia jihadistien ja sunnimuslimeiden välillä, vaan tavoitteena on vahvistaa kalifaattia, joka on erittäin kiistelty käsite molempien osapuolen kesken.

- Viime aikoina Isis on marssittanut kameran eteen länsimaisia taistelijoita esimerkiksi Iso-Britanniasta, Norjasta, Saksasta ja nyt Suomesta. Tarkoitus on vedota länsimaisiin, jo radikalisoituneisiin tai radikalisoitumisvaarassa oleviin nuoriin, jotka suhtautuvat Isikseen ja sen kalifaattiprojektiin suopeasti.

Jihadistit hyödyntävät nuoren muslimin identiteettikriisin

Englantilaisen King´s Collegen turvallisuusprofessori Peter Neumanninmukaan se, miten suvaitsevainen maa on islamille, vaikuttaa siihen, kuinka paljon radikalisoitumista tapahtuu.

Esimerkkinä hän käyttää Ranskaa, jossa esimerkiksi erilaisten uskonnollisten ulkoisten tuntomerkkien karsimista on harjoitettu kovalla kädellä. Vuonna 2006 tehdyn kansainvälisen Pew-asennetutkimuksen mukaan Ranskassa asuvista muslimeista 42 prosenttia koki itsensä ensisijaisesti ranskalaiseksi ja vasta toisena muslimiksi.

Vastaavasti Englannissa, jota hän kuvaa yhdeksi Euroopan suopeimmin muslimeihin suhtautuvista maista, ensisijaisesti itsensä englantilaiseksi ja muslimiksi toissijaiseksi koki vain 7 prosenttia.

Englannissa on Neumannin mukaan vastaavasti yksi Euroopan suurimmista radikaaleista muslimiyhteisöistä.

Toinen vaikuttava tekijä on kulttuurien yhteentörmäyksen aiheuttama ristipaine.

- Yksi keskeisin syy Suomessa syntyneen musliminuoren radikalisoitumiseen on identiteettikriisi, kertoo Tampereen yliopiston kulttuuriantropologian lehtori Marko Juntunen.

Toisen polven maahanmuuttajamuslimien saattaa olla vaikea nähdä yhteyksiä vanhempiensa edustaman perinteisen uskontokäsityksen, siihen kytkeytyvien kansallisten traditioiden ja modernin, teollistuneen yhteiskunnan ja länsimaisen kulttuurin välillä. Joidenkin kotien kulttuuri saattaa ylläpitää ulkopuolisuuden tunnetta ja tarve kuulua selkeästi ryhmään kasvaa.

- Jihadistit käyttävät hyvin hyödykseen toisen ja kolmannen sukupolven eurooppalaisten muslimien kokemaa identiteettikriisiä. He eivät kuulu vanhempiensa kulttuurilliseen ryhmään, mutta he eivät ole myöskään sopeutuneet yhteiskuntaan, jossa asuvat, sanoo puolestaan Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Juha Saarinen."Al-Qaida kuin eliittiyliopisto"

Neumannin mukaan jihadistien rekrytoinnissa on olemassa kaksi teoriaa. Yhden mukaan rekrytoija valitsee kohteekseen sopivan yksilön, tarkkailee häntä, tutustuu häneen ja manipuloi hänet. Lopullinen maali on saada valittu osallistumaan ryhmän toimintaan.

Toisen teorian mukaan yksilöt etsivät itse aktiivisesti mahdollisuuksia liittyä radikaaliin toimintaan, eivätkä niinkään tule huijatuiksi tai aivopestyiksi.

Neumann mainitsee terroristijärjestö al-Qaidan, joka nauttii "eliittiyliopiston" asemasta: sen ei tarvitse kuin odottaa kokelaiden koputtavan oveensa ja sitten valita sopivimmat.

- Supo on todennut, että Suomessa organisoitunutta rekrytointia ei ole, mutta Suomessa on radikaali islamilainen yhteisö, jossa on sellaisia henkilöitä, jotka inspiroivat muita lähtemään ulkomaille ja auttavat vierastaistelijoiden siirtymistä radikaaliryhmien riveihin, Saarinen kertoo.
Suomalainen jihadisti on julkaissut Facebook-profiilissaan runsaasti kuvia Syyrian-matkaltaan. (FACEBOOK)
Espoolaisen Hugen tapaus puhututtaa

Lehtori Marko Juntunen muistuttaa, että hänen lukemissaan nuorten radikaalien elämäkerroissa on käynyt ilmi, että radikaali solu voi syntyä moskeijan sisällä, moskeijan johdon tietämättä.

- Moskeijat tarjoavat tiloja nuorten opiskelupiireille ja rukouspiireille, eikä sitä mitä niissä tapahtuu, voida aina valvoa. Mielestäni keskeisempi reitti on kuitenkin internet, Juntunen pohtii.

Iltalehti uutisoi torstaina espoolaisen Hugen tapauksesta. Suomessa syntynyt espoolaisnuori liittyi Isis-terroristijärjestöön.

Hugen isän syyttävä sormi osoittaa tietokoneen ruutua.

- Hän kääntyi tietokoneen käyttämisen kautta. Suomessa asuvat imaamit ovat hyviä, he yrittävät opettaa nuorille hyviä käytöstapoja ja ovat radikalisoitumista vastaan. Uskoimme lapsiimme, mutta nyt jotkut ovat radikalisoineet heidät, Hugen isä Faisal Ali Waraben sanoi Ylelle kskiviikkona.

Juttu Tähtäimessä - Näin Isis rekrytoi Suomessa julkaistiin kokonaisuudessaan Iltalehdessä 9.8.2014. Tämä artikkeli on kooste isommasta juttukokonaisuudesta.

Professori Peter Neumannin kommentit teoksesta Joining al-Qaeda: Jihadist Recruitment in Europe (2009).

*Kalifaatti on nimitys kalifin dynastialle ja hallitsemalle alueelle. Kalifi on arvonimi, jota käytetään Muhammadin seuraajista islaminuskoisten yhteisön eli umman johtajasta. Useiden vuosisatojen ajan kalifit olivat myös arabien maailmanvallan poliittisia johtajia. Lähde: Wikipedia.

TIIA-MARIA TAPONEN
[email protected]
 
Toivottavasti kurdit saavat nyt läntistä tukea siinä määrin, että noiden partaperseiden eteneminen saadaan pysäytettyä. Edit: Ilmeisesti pienestä tosiaan on ollut kiinni, kun uutisten mukaan kahden Hornetin isku sai taistelun kääntymään kurdien hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:
The Islamic State now governs its caliphate from the north central Syrian city of Raqqa, which was once a relatively westernized agricultural hub. As the State's power base, Raqqa is where it imposes its version of Sharia law throughout large swaths of Iraq and Syria.

The “Hisbah” are the new Sharia police. In the latest episode of The Islamic State, VICE News joins them on their daily patrols during Ramadan, and witnesses how they check on shops and scrutinize produce, while at the same time ensuring their strict rules on women’s appearances are adhered to.

We are also taken to an Islamic State prison and speak with inmates accused of abusing drugs and selling alcohol. There we learn firsthand of the prisoners’ punishments, and how they have since “rediscovered” their devotion to the Islamic faith since their incarceration — but are yet to be granted permission to declare their allegiance to the caliph, Abu Bakr al-Baghdadi.
 
Toivottavasti kurdit saavat nyt läntistä tukea siinä määrin, että noiden partaperseiden eteneminen saadaan pysäytettyä. Edit: Ilmeisesti pienestä tosiaan on ollut kiinni, kun uutisten mukaan kahden Hornetin isku sai taistelun kääntymään kurdien hyväksi.

Tuskin se tuki ihan siihen jäi. Kurdien tukena ovat olleet jo vuosia myös Vihreät baretit. Käsittääkseni hyvin organisoitu ja huollettu systeemi ja baretti ohjaa tarvittaessa myös tulta, jotta ilmaisku osuu sinne, missä se tuntuu.
 
Ne vain aloitti kahdella Hornetilla. Muutaman tunnin päästä tuli neljä ja siittä se sitten lähti etenemään.
 
Obama on neljässä päivässä laittanut pommitukset ja avustukset käyntiin. Kurdien aseet tulevat Jordaniasta jossa iso määrä aseita ja ammuksia Syyrian Fsa:ta varten. Ongelma vain tuo satelliitti ja lennokkitiedustelu. Tarvisivat maajoukkoja osoittamaan niitä maaleja.

Isisksen tappiot pommituksissa on hämärän peitossa. Isisi ei ole koskaan julkaissut omia tappioitaa. Sosiaaliseen mediaan alkoi tulemaan uhkausviestejä Usaa kohtaan. Isiksen riveissä ainakin parisataa Amerikan kansalaista. Joten kohta taas jenkeissä ostetaan jeesuteippiä ja muoveja:

The Islamic State never releases facts and figures about its losses. However, Sunday, Aug. 10, a spate of threats imbued with a sense of revenge started appearing on social media, such as: “This is a message for every American citizen. You are the target of every Muslim in the world wherever you are.” Another was more brutal: “ISIS is ready to cut off your heads, dear Americans, O sons of bitches. Come quickly.”
The approaching 13th anniversary of the 9/11 Al Qaeda attacks on America is causing concern in US intelligence and counter-terrorist quarters about possible surprises ahead.
 
Foliohattua. Mr. Malik aiheuttaa New York Timesin mukaan todella harmaita hiuksia jenkeille. Bush kävi sentäs hänen kanssaan viikottaisen videoneuvottelun jossa yritti opastaa samalle polulle.Tosin sekään ei auttanut. Obama ei tähän lähtenyt. Obama laittoi yhteydenpidon varapresidentin niskoille. Malik senkuin innostui. Se pidätti heti Sunnikilpailijansa ja alkoi öykkäröimään muutenkin.. Malik kääntyi jenkkivastaiseksi eikä tehnyt enää mitään mitä jenkit toivoi. Amerikkalaisjoukkojen vetäydyttyä jenkit yrittivät pitkän aikaa saada sotilasneuvonantajia maahan vuonna 2011. Tämä ei Malikille käynyt ja jenkkejä vitutti.. Malik on koventanut vain otettaan ja päättänyt että ei helpolla lähde. Vallanjakaminen muille oli täysi mahdottomuus Malikille.

Isisi,josta foliot ovat sanoneet että on amerikkalaisten pyörittämä tai perustama. Kukaan ei vieläkään tiedä mistä ja keneltä tuli Isisksen käsky siirtää tuhansia taistelijoita Irakiin ja aloittaa tämä irakin kampanja.Se tiedetään että jostain se käsky tuli,ja myös se että oikeasti tuhansia taistelijoita siirtyi. Loppu on tätä mistä luetaan lehdistä. Malikille tuli kiire. Jo kelpasi jenkkien neuvonantajat. Mikä parasta Isis on oiva keino saada valta vaihtumaan Irakissa. Malikilla on kaksi vaihtoehtoa.Vetäytyä tai ottaa vastaan vallankaappaus.
Montako foliohattua tällä saa.

Hauska pätkä Malikin touhuista :
WASHINGTON — One day in the fall of 2007, President George W. Bush joined Prime Minister Nuri Kamal al-Maliki in a video conference to sign a “declaration of principles” on the future of the Iraqi-American relations. As Mr. Bush scrawled his name, Mr. Maliki in Baghdad just passed his pen over his copy, pretending to sign.
At the last minute, Mr. Maliki had decided not to sign because he said he had not read the document’s final wording, but he did not mention this to Mr. Bush, who had no idea his counterpart’s pen had not actually touched paper. An American official in the room noticed, however, and as soon as Mr. Bush’s image vanished from the screen, accosted a Maliki aide, saying, “Don’t screw with the president of the United States.”

The incident that day nearly seven years ago typified the vexing and volatile relationship between the Iraqi prime minister and his American sponsors. Events were often not what they seemed, nor did they work out as they were supposed to. Mr. Maliki rose from obscurity to power in part with American help, but first Mr. Bush and then President Obama found him to be a mercurial and often unconstructive ally who caused as many headaches as he solved.
 
Tuskin se tuki ihan siihen jäi. Kurdien tukena ovat olleet jo vuosia myös Vihreät baretit. Käsittääkseni hyvin organisoitu ja huollettu systeemi ja baretti ohjaa tarvittaessa myös tulta, jotta ilmaisku osuu sinne, missä se tuntuu.
Joo, onhan siitä joskus sensuuntaista juttua kuulunut, että sinne on jotain asiantuntija-apua Ameriikasta annettu. Minusta nuo uutiskuvissa näkyvät partaperseiden avolavakaravaanit oikein huutaisivat lentäjää kippaamaan tuota aj77:n mainitsemaa napalmia niskaansa.
 
In part 4 of The Islamic State, VICE News visits the Sharia courts where those accused of infractions are sentenced to harsh penalties, including death by crucifixion. But the courts don’t just handle crime. Citizens can bring all manners of complaints, including family disputes, and see the Islamic State’s form of justice doled out.
 
Tuosta videosta. Minne tahansa kamera menee,aina tulee nuoria,lapsia jotka julistavat sanaa ja taistelua ja verilöylyä. Joutuukohan meidän lapset ottamaan mittaa heistä kymmenen vuoden päästä. Aikuiset ja lapset laulavat ja julistavat kuinka he tuhoavat euroopan ja Amerikan. Aivan kuten he voiton hurmassa riehuvat Irakissa ja Syyriassa. Kukaan ei vain kerro heille että ainoa syy miksi he onnistuvat on Usan heikko presidentti. Ei sen kummempaa. Heikko presidenttikin väistyy jossain vaiheessa. Seuraajia tulee. Tilinteon hetki tulee väistämättä.
 
Ranska aikoo toimittaa aseita kurdeille lähitunteina

Ranska kertoo vievänsä Irakin kurdeille aseita lähitunteina. Aseiden viennille on Ranskan mukaan Irakin hallinnon lupa, ja aseilla vastataan Irakin kurdijohdon pyyntöön. Asiasta kertoi presidentti François Hollanden toimisto.

– Vastataksemme kurdien aluehallinnon kiireelliseen pyyntöön, [Hollande] päätti yhteistyössä Bagdadin kanssa viedä aseita, toimiston lausunnossa kerrottiin.


Hyvähyvä, muutkin kuin jenkit tekevät jotain. Lisää dakkaa vain alueelle, kyllä se IS rupeaa jossain vaiheessa pysähtymään. Minun puolestani Suomikin voisi lähettää stenauksen sijasta tavaraa kurdeille...

Meanwhile, Irakin Su-25:t pommittavat Fallujahia. Suojamaalauksen perusteella kyseessä vaikuttaa olevan Venäjältä vastikaan ostettu kone.

d6KWC6N.jpg
 
Ranska ilmaisi vievansa aseita, Iso-Britannia ilmaisi ottavan operaatioon osaa. Saksa, Itavalta ja Ruotsi vastustivat asevientia.
 
Tuskin se tuki ihan siihen jäi. Kurdien tukena ovat olleet jo vuosia myös Vihreät baretit. Käsittääkseni hyvin organisoitu ja huollettu systeemi ja baretti ohjaa tarvittaessa myös tulta, jotta ilmaisku osuu sinne, missä se tuntuu.

Sata US sotilasneuvonantajaa.
 
Back
Top