Iranin protestit

Iranin asiat lähtivät menemään päin persettä läntisten toimijoiden syystä, Mossadeghin syrjäytys on lähtökohta nykytilanteelle:

"Before its removal from power, his administration introduced a range of social and political measures such as social security, land reforms and higher taxes including the introduction of taxation on the rent of land. His government's most significant policy was the nationalization of the Iranian oil industry, which had been built by the British on Persian lands since 1913 through the Anglo-Persian Oil Company (APOC/AIOC), later known as British Petroleum (BP)."

 
Tästä tulee naisten vallankumous jos vaan saavat menemään päätyyn asti.
 
The death in custody of an Iranian woman that has sparked widespread protests must be “steadfastly” investigated, Iran’s president has said, even as he lamented what he claimed were western “double standards” on human rights.

Ebrahim Raisi told a news conference on the sidelines of the UN general assembly that the death of Mahsa Amini while in the custody of the morality police “must certainly be investigated”.

“I contacted her family at the very first opportunity and I assured them we would continue steadfastly to investigate that incident … Our utmost preoccupation is the safeguarding of the rights of every citizen.”

Of Amini’s death, he said authorities were doing what they needed to do and that responsibility now lay in the hands of the judiciary.
 
Eiköhän Ajatollahit anna kohta "vastamielenosoittajille" luvan vapaaseen väkivaltaan ja myös turvallisuusjoukot kun pitää lyijyä hiihtämään, niin on viikon päästä taas huivit yms nätisti päässä.
 
Jaahas, kyllä siellä näemmä edistystä tapahtuu:


Todella mielenkiintosta kyllä nähdä mihin tuo oikeesti johtaa, armeijahan tän tilanteen lopulta ratkasee, mutta jotain huhuja on liikkunu että ainakin tietyissä kaupungeissa armeija olis puolustanu mielenosottajia vallankumouskaartilta. Mikäli nuo kaks insanssia alkaa ottaan laajemminkin matsia ni edessä onkin hitusen järeemmät mähinät. Aika näyttää.
 
Todella mielenkiintosta kyllä nähdä mihin tuo oikeesti johtaa, armeijahan tän tilanteen lopulta ratkasee, mutta jotain huhuja on liikkunu että ainakin tietyissä kaupungeissa armeija olis puolustanu mielenosottajia vallankumouskaartilta. Mikäli nuo kaks insanssia alkaa ottaan laajemminkin matsia ni edessä onkin hitusen järeemmät mähinät. Aika näyttää.
Kuvia tai videoita armeijan väliintulosta ei ole tainnut tulla julki, mutta haluan uskoa tuon olevan totta. Mielenosoittajien pitäisi saada joku aseita omaava organisaatio omalle puolelleen, tai muuten tulee ruumiita väärältä puolelta ja valta ei vaihdu.

Pientä kärhämää. Tekee hyvää pamputtajien moraalille.
 
Iranin poliisi kertoo pidättäneensä 740 mielenosoittajaa, joista 60 on naisia, raportoi iranilainen uutistoimisto Tasnim.

Luvussa on mukana pelkästään Guilanin provinssissa tapahtuneet pidätykset reilun viikon kestäneiden mielenosoitusten ajalta.

Mielenosoitukset alkoivat Iranin viranomaisten ilmoitettua nuoren kurdinaisen kuolleen sen jälkeen, kun tämä oli pidätetty väärin puetun hijabin takia.

Norjalainen Iran Human Rights -kansalaisjärjestö kertoi eilen, että mielenosoituksissa on kuollut jo ainakin 50 ihmistä.

Iranin valtion mediassa on puhuttu lauantaina 35 kuolemantapauksesta.
 
Iranin armeijan miehilläkin on vaimot, tyttöystävät, äidit, mummot ja siskot. Jos he ajattelevat, että nuo naiset ovat tärkeämpiä kuin pappien sorto niin tuo vallankumous menee päätyyn asti. Muistetaan, että vielä noin 50 vuotta sitten Iran/Persia oli aika lailla vapaamielinen maa verrattuna tähän aikaan. Se ei ole samanlainen 1000 vuotta maakuopassa asunut kansa kuin tuo itänaapurimme.
 
Tähän voi myös liittyä Azerbaizan, 15% iranilaisista on azereita ja asuinalueet ovat juuri luoteis-Iranissa.
Pientä yllytystä ja avustusta niin Iran ei pysty auttamaan Armeniaa tässä kähinässä. Parhaimmillaan alueita saadaan laajennettua Iranin hajotessa... :unsure:
 
Back
Top