Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

IS: Barack Obama kutsui Sauli Niinistön Valkoiseen taloon

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Huhta, 18.03.2016.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,799
  Tykkäykset:
  4,844
  Pisteet:
  1,286
  Kuinkas huonot ne suhteet olivatkaan? ;)

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001140964.html
   
  Lepukki, Mikoyan, Fremen ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Mikoyan, Fremen, sotaylijumala ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Panssari Salama

  Panssari Salama Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,247
  Tykkäykset:
  2,671
  Pisteet:
  156
  ^^ Erkki pelaamassa omia pelejään taas kerran? Tuomioja ja Halonen tunnetusti vastustivat EEC-jäsenyyttä joista Hesari-ilmoitus ja Zavidovo-vuoto esimerkkejä. Zavidovo-vuodon perimmäisenä syynä oli SDP:n vasemman laidan ja SKDL:n pyrkimys estää EEC-sopimuksen solmiminen tai ainakin jarruttaa sitä.

  Mitähän tällä kertaa käydään Lavrovin kanssa asioita läpi, demari-johtohan on selvästi käärmeissään paranevista USA-suhteista. Saulikin sai kutsun Valkoiseen Taloon, jotain tarttis tehrä? o_O
   
  skärdis, YliKoo, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,036
  Pisteet:
  316
  Noista valtiovierailuista ei aina kannata tehdä valtavan pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Vuonna 1942 entinen tiedustelupalvelun virkailija ja entinen sisäministeri Urho Kekkonen lähti Tukholmaan, jossa tapasi brittiläisiä tiedustelumiehiä. Samoihin aikoihin suomalaisia pyöri mm. Berliinissä ja Virossa pitämässä yhteyksiä saksalaisiin. Ja japanilaisille annettiin radiotiedustelun aineistoa.

  Jos entinen politiikan sisäpiiriläinen ja tiedustelumies lähtee ottamaan kontaktia vihollismaahan, on se varmasti huomattu ja tiedetty Suomessa. Vuonna 1942 yksittäisen ihmisen henki oli arvoton, kun taisteltiin kansakunnan säilymisestä. Miksi siis Kekkosta ei likvidoitu?

  Voiko Tuomiojankin reissussa olla kyse isommista asioista kuin pelkästä Venäjä-myönteisyydestä? Sinänsä en Erkkiä arvosta hirveästi (tosin on varmasti viisas mies, mutta silti väärässä), mutta uskon, että omasta mielestään auttaa (tälläkin) toiminnallaan Suomea. Se mikä meillä täällä netissä usein unohtuu on, että sekä SKP:n illegaali 1930-luvulla että Suomen Kansallissosialistisen Työväenpuolueen värväämä SS-vapaaehtoinen vuonna 1944 olivat omasta mielestään hirveän isänmaallisia - ja jopa sopivasti tulkittuna oikeassa, molemmat. Entäpä, jos Erkille onkin sanottu, että "Läheppä käymään kattomassa, mitä siellä tapahtuu ja haistele, saatko kontaktia johonkuhun, josta olisi hyötyä."
   
  baikal, Rannari, Kyttääjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 6. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,585
  Tykkäykset:
  5,549
  Pisteet:
  1,286
  No Obamahan tekee tukkutapaamisen 25 miljoonan asukkaiden valtionpäämiesten kanssa. Sale ei siellä yksin pyöri.

  Ei nyt ole syytä pitää liian tärkeänä tätä.
   
  Rannari, tulikomento, Mustaruuti ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,126
  Tykkäykset:
  8,147
  Pisteet:
  1,286
  Jep.

  @Huhta - ihan hyvä, että linkitit asian foorumille. Mutta meillä on jo kärkipoliitikot ketju. Voi olla, että tälle uutiselle olisi riittänyt linkitys sinne? Ystävällisesti laitan ajatuksen pohdittavaksi. :)
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 8. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Ehkäkäpä Tuomioja sai ehdotuksen josta ei voi kieltäytyä taholta jolle ei voi sanoa ei.

  Vuoden 1905 suurlakko sai Murrikin näkemään työväestön joukkovoiman, ja hän rakensi yhteyttä sosialismin oppeihin. Murrik liittyi Ylioppilaiden Sosialidemokraattiseen Yhdistykseen samana vuonna. Samoihin aikoihin hän tapasi tulevan aviomiehensä, ylioppilassosialisti (myöh. kansanedustaja) Sulo Wuolijoen, joka oli Leninin ja Otto Wille Kuusisen henkilökohtainen ystävä. Pariskunta solmi avioliiton vuonna 1908,[1] minkä jälkeen Murrik käytti nimeä Hella Wuolijoki. Liitto päättyi eroon vuonna 1923.

  Wuolijoki oli marxilainen, mutta hän ei koskaan liittynyt kommunistiseen puolueeseen eikä hänellä ollut yhteyksiä Suomen maanalaiseen kommunistiseen liikkeeseen.[3] Historiantutkija Jukka Seppisen mukaan tämä johtui siitä, että Wuolijoen vakoilutoiminnan kannalta esiintyminen ”yhteiskuntakelpoisempana” oli hedelmällisempää.[4] Erkki Tuomioja kuvaa isoäitinsä Hella Wuolijoen vasemmistolaisuutta abstraktilla tasolla olevaksi ja yleishumanistiseksi, osin romanttissävytteiseksi ajatusmaailmaksi.[3]
   
  Fremen ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 9. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Edit.
  Ja kuinka monia tällaisia "yhteiskuntakelpoisia" ja "romanttissävytteisiä yleishumanisteja" suomesta löytyykään....?:rolleyes:
   
  Honcho, Fremen, Umkhonto ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 10. sotaylijumala

  sotaylijumala Alikersantti

  Liittynyt:
  05.12.2015
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  157
  Pisteet:
  6
  Tämähän oli virallinen vierailu muiden pohjoismaiden johtajien kanssa - ei Suomen valtiovierailu, mikä olisi huomattavasti juhlallisempi.

  Ylen uutisessa luki että Suomi on pyrkinyt järjestämään tapaamisen valkoisessa talosssa jo kymmenen vuotta, mutta ei ole onnistunut. Syynä kuulemma liian pieni maa.. Hehe. Ei taida olla tarjan ja erkin haukkumisilla mitään tekemistä tai vaikkapa sillä faktalla että puolet suomen päättäjistä on niin helvetin rähmällään venäjälle.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,564
  Tykkäykset:
  33,328
  Pisteet:
  1,286
  Pohjoismaat ovat aika ongelmattomia ja ne joutaa käsitellä yhdellä kerralla. Niinistöllä on ihan hyvä suhde Obamaan, Putiniin, "Medduun", Merkeliin, Poroshenkoon ja ylipäänsä kaikkiin, joilla on jotain merkitystä. Virallinen valtiovierailu on iso aikavaraus Washingtonin kalenterissa, mutta puhelin on keksitty ja aina Obamalla pieni tovi on kuunnella meitäkin. Niinistö osaa myös nopeasti vaihtaa ajatuksia kulkiessaan.

  Rullaluistimilla kun tuo anarkisti menee, siinä turvamiehet meinaavat tippua kyydistä...

  [​IMG][​IMG]
   
  baikal, Honcho ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 12. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,799
  Tykkäykset:
  4,844
  Pisteet:
  1,286
  Ajattelin, että tämä on eri magnitudia kuin Suomi-Venäjä-seuran nuori keskustalainen puheenjohtaja, hallintarekisterin toinen tuleminen tai Sipilän toive "toivottavasti tulppa lähtee paatista". Siis, ko. ketju on muuttunut yleiseksi politiikkaketjuksi. Kärkipoliitikoista ja huipputason tapaamisista on jäljellä vain haamu.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 13. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,636
  Tykkäykset:
  2,036
  Pisteet:
  316
  Tai tarvitseeko Tuomioja tuollaisia ehdotuksia. Tuli kutsu ja mies lähti. Motiiveja on mahdoton tietää. Menikö kuuntelemaan isäntiään vai menikö vain kuuntelemaan vai peräti lähetettiinkö kuuntelemaan?

  Wuolijoki on mielenkiintoinen hahmo. Epäselvää ei pitäisi kenellekään olla Moskovan ote Hellasta, mutta siinä Tuomioja voi olla oikeassa, että Wuolijoki saattoi olla "hattara", joka ei ajatellut tai piitannut, mitä edustamansa aate ja valtio muille ihmisille tuotti - kärsimystä ja kuolemaa.
   
  baikal ja Honcho tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,126
  Tykkäykset:
  8,147
  Pisteet:
  1,286
  Näissä asioissa ei ole varsinaisesti yleensä mitään ehdottoman "oikeaa tai väärää" vastausta. Lähinnä, tulee miettiä, mikä on foorumin kannalta parasta. Kommentoin siksi vähän lisää.

  Ajatus kyseisessä ketjussa oli juuri tämän tyyppisten asioiden seuranta. Se on totta, että siitä on muotoutunut yleis-politiikkaketju. Mutta, kyllä siellä myös kärkipoliitikot ja huipputason tapaamiset on jäljellä.

  Se on ilman muuta paikallaan, että jostain uusista erityisistä tapahtumista avataan uusia ketjuja.

  Mutta, se ei ehkä ole paras peruste uudelle ketjulle, että "tähän asiaan on jo ketju, mutta keskustelun laatu on huono, joten avaan uuden samanlaisen, jos laatu olisi sitten parempi."

  Lisäksi, tämä ketju ei vaikuttanut siltä, että olisi tarkoitus synnyttää varsinaisesti uusi isompi ketju. Vaan kyse oli vain yksittäisestä visiitistä.

  Jos jokaisesta eri poliitikon käynnistä siellä sun täällä avataan uusi ketju, niin sitten meillä on ziljoona pirstaletta, joissa puhutaan päällekkäin samoista asioista, eikä yhdestäkään kunnolla. Olet varmaan samaa mieltä, että se ei ole paras ratkaisu foorumin kannalta?

  Jos haluat parantaa kärkipoliitikot ketjun laatua, kehotan osallistumaan kyseiseen keskusteluun ja parantamaan laatua "sisältä käsin", tai esittämään ehdotuksia, miten kyseistä ketjua voisi kehittää. Esim. jakamalla sen: 1) kärkipoliitikkojen vierailut ulkomailla ja 2) yleispoliittinen keskustelu?

  Eli, palautetta ja ehdotuksia otetaan mielihyvin vastaan.
   
 16. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,799
  Tykkäykset:
  4,844
  Pisteet:
  1,286
  Ennustetaanpa seuraavaksi tapaamisen sisältöä alkuperäisen uutisen perusteella:

  Obama yrittää siis painostaa pohjoismaita lisäämään panostustaan terroristijärjestö ISIS:n nujertamiseksi. Kestävä kehitys ja etenkin ympäristö- ja terveyskysymykset ovat varmasti lähellä Luontoiltaan soittelevan presidentti Niinistön sydäntä. Käytännössä nämäkin liittyvät varmasti Lähi-Idän tilanteeseen ja pakolaiskriisiin eikä esimerkiksi ilmastonmuutokseen.

  Ydinturvallisuus viittaa Suomen tekemään ydinvoimalayhteistyöhön Venäjän kanssa, josta Yhdysvaltain presidentti ei ymmärrettävistä syistä ole kovin mielissään. Voi olla, että ympäristötietoisina johtajat myös keskustelevat ydinjätteen loppusijoituksesta, vaikka se onkin enemmän sisäpolitiikkaa.

  Arktisilla asioilla viitataan pohjoisen luonnonrikkauksiin ja niiden hyödyntämiseen sekä suojaamiseen venäläisiltä. Ja hyvähän se on, että Venäjää padotaan edes jollakin maailmankolkalla.

  Yksi asia vain loistaa poissaolollaan: NATO. Ennustan, että joko kaikki yläpuolinen on vain harhautusta ja siellä ei muusta puhutakaan, tai sitten yläpuolinen kuvaa todella keskustelujen sisältöä ja N-sana mainitaan korkeintaan kerran Obaman toimesta sivulauseessa.
   
 17. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  E. väärä aihe.
   

Jaa tämä sivu