ISIS asebudjetti sama kuin Suomella

rlintu222

Korpraali
ALTTERI
Kaukana ovat ajat jolloin partaiset terot operoi muutamalla satasella Afganistanin vuorilla. ISIS valloitti 7 öljykenttää ja tienaa 2 miljoonaa päivässä, eli sama 700 miljoonan asehankintabudjetti kuin Suomella.

Jos ostaa laivoja ja lentokoneita, niin rahalla ei saa paljon mitään. Mutta koko summa esim kiinalaisiin ja venäläisiin maavoimien aseisiin on jo kova sana.

Mitä ostaisitte Isiksen housuissa? IT-ohjukset, singot, miinat, käsikranaatit, kiikarikiväärit, ammuksia, maastopukuja, saappaita. Ehkä myös pimeänäkölaitteet, gps-laitteita ja radioita. Hevosille kunnon rokotukset ja hiljaisia turbodiesel Toyota Landcruisereita? Sotilaille vaihtokalsareita, hammasharjoja ja tulospalkkioita?

Vaikea pohdiskella kun ei tiedä heidän tavoitettaan. Itsesuojelun lisäksi lienee jotain offensiivia pohdinnassa. Sunnin pahin vihollinen on iranilainen tai syyrialainen shiia. Toiseksi pahin on juutalaiset, sitten USA ja kristityt.

Miten käyttäisit 700 miljoonaa vuodelle 2015?

LISÄYS: naamioverkkoja tietty kans
 
Isis on tehnyt näyttäviä yöoperaatioita. Videoissa näytetään taistelua,mutta ei yhtäainotta Isisksen taistelijaa. Voiko pilkkopimeässä aavikon yössä onnistua ilman näkökykyä. Isisksen terävin kärki saattaa olla aika terässä.
 
Isis on tehnyt näyttäviä yöoperaatioita. Videoissa näytetään taistelua,mutta ei yhtäainotta Isisksen taistelijaa. Voiko pilkkopimeässä aavikon yössä onnistua ilman näkökykyä. Isisksen terävin kärki saattaa olla aika terässä.

Siellä on niitä jotka soti Irania vastaan 8 vuotta, sitten vähän aavikkosotaa. Sitten tienvarsipommeja yms 10 vuotta ja taas sotaa. Sitten taas terroria monta vuotta ja nyt isiksen riveissä. Välillä ehkä naapurimaissa arabikevään kumouksia, 12 onnistunutta vallankaappausta ja pari epäonnistunutta.
 
Ostaisin vallattujen alueiden asukkaat puolelleni parantamalla heidän elinolojaan ja elintasoa.

Ei onnistu. Rahoittajat eivät maksa tuollaisesta toiminnasta, etenkään heidän rahoillaan, koska tuollainen meininki saattaisi levitä heidän reviirilleen ja tämä on täysin sitä vastaan miksi tuota porukkaa rahoitetaan. Ja samalla menisi toinenkin rahoituksenlähde eli kiristys, joko suojeluraha tai lunnaat.

Eikä tuolla porukalla ole riittävästi rahaa tuollaiseen alunalkaenkaan.

Tuo heidän toiminta ei ole ihan halpaa muutenkaan. Vaikka terroristit saavatkin vain 300 per kk, niin se taitaa olla peruspalkka ja päälle maksetaan huomattaviakin tulospalkkioita. Aseet yms. maksaa varmasti maltaita, koska asekauppiaat haluavat maksimaalisen voiton ja homma on muutenkin kohtuu vaarallista. Ja ihan varmasti siellä on kaikki käsiojossa vaatimassa siivua ja ihmisiä joita pitää voidella, muuten tulee ongelmia.
 
Qatar on aika erikoinen tapaus. Saudit ovat ottaneet ainakin virallisesti etäisyyttä ISIS:een, mutta Qatar ilmeisesti tukee edelleen. Omituiseksi asian tekee se, että Qatar on myös Hamasin suuri tukija, joka taas on Iranin liittolainen. Eli Qatar tukee Iranin liittolaisia Gazassa ja ehken Libanonissa...ja Iranin pahimpia vastustajia Irakissa ja Syyriassa.
 
Mitäkö ostaisin joukoilleni? Alla listani:
 • Käsiaseita - halpaa ampumatarviketta syövää rynnäkkökiväärikalustoa, PKM-konekiväärejä ja mahdollisesti länsimaista parasta mitä rahalla saa -kalustoa tarkka-ampujien käyttöön
 • Pst-aseita - RPG-7, panssarintorjuntaohjuksia (mikäli saatavilla vähintään SACLOS-ohjattuja), kertasinkoja (löytyykö pimeästä asekaupasta?)
 • Pommitarvikkeita - pohjamiinoja (telamiinoja jos muuta ei löydy), viuhkapanoksia, "saippuapaloja", sytytysvälineitä, käsikranaatteja
 • Raskaita konekiväärejä - joko venäläisperäinen tai amerikkalainen vähintään puolituumainen konekivääri, jalustoja
 • Kranaatinheittimiä - edullista ja halpaa ampumatarviketta käyttäviä heittimiä
 • Olkapääohjuksia - ehkäpä niitä kiinalaisia, tai sitten täytyy yrittää hankkia Igla ja Stinger-kalustoa, vanhempiin ohjuksiin en sotkeutuisi
 • Pimeänäkölaitteita - aseen päälle kiinnitettävä malli pimeätoimintaan etenkin tarkka-ampujille
 • Lämpötähystimiä - jokin suht laadukas retkeilymalli
 • Lähiradioita - PMR446 tms. edullinen välttänee
 • Laseretäisyysmittareita - helpottaa huomattavasti singolla osumista ja epäsuoran tulen käyttöä
 • Maastopukuja - mieluiten standardimalli (ainakin kaikilla samalla alueelle operoivilla täytyy olla sama kuvio käytössä)

Ajoneuvoja en viitsi ostaa. Ne saadaan kyllä ryöstettyä siviileiltä ja YK:n tarkkailijoilta tarpeen mukaan.

Ylijohto tarvitsee tietenkin omansa:
 • Kengät - Haixit kokoa 47
 • Pistooli- Glock 17 (tätä ei paikallisesta PERK:sta saa)
 • Naiset - 72 neitsyttä (aion nauttia omani jo täällä maallisessa paratiisissa)
 
Kuka niitä aseita myy ISISille? Tuskinpa tuollaisella poppoolla on asiaa jonnekin maailman asemarkkinoille ihan tuosta vaan. Rahaa on vielä mahdollista kerätä yksittäisiltä lahjoittajilta ja ryöstämällä ja kidnappaamalla keitä nyt sattuu vastaan tulemaan, mutta sen rahan muuttaminen aseiksi ilman sitä, että jossain on joku myötämielinen oikeasti vallassa oleva taho, ei minusta ainakaan ole ihan yksinkertaista. Näin ainakin, jos puhutaan jostain vähänkään modernimmasta kalustosta.

Entä kuka ostaa sitä heidän lähteistään tulevaa öljyä? Ainoa taho, joka voisi olla halukas ostamaan ISISin öljyä on Syyria, mutta toisaalta Syyria taistelee ISISiä vastaan, joten ISIS ei välttämättä ole kovin halukas juuri sille myymään. Mikään länsimaa ei sitä osta, eikä todennäköisesti yksikään siinä Irakin ympärillä olevakaan maa.
 
RPG83:n listaukseen ei lisättävää, paitsi kartta, viivotin ja kynä työvälineiksi eräälle suomalaiselle keksijälle, joka palkattaisiin kehittelmään ihmeaseita. Pari henkivartijaa ettei käy kuten Gerald Bullille. Ehkä jotain viranomasia voisi lahjoa. Eiköhän nykyinen aseistus ole ihan ok.
 
Siellä on niitä jotka soti Irania vastaan 8 vuotta, sitten vähän aavikkosotaa. Sitten tienvarsipommeja yms 10 vuotta ja taas sotaa. Sitten taas terroria monta vuotta ja nyt isiksen riveissä. Välillä ehkä naapurimaissa arabikevään kumouksia, 12 onnistunutta vallankaappausta ja pari epäonnistunutta.

No sittenhän ne on jo aika vanhoja miehiä. Minusta lännen kannata tommoisen pappakaartin hommiin reagoida mitenkään. Luonto korjaa pois mokomat taistelijat.
 
Back
Top