Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

ISIS asebudjetti sama kuin Suomella

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja rlintu222, 22.08.2014.

 1. rlintu222

  rlintu222 Korpraali ALTTERI

  Liittynyt:
  15.08.2014
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Kaukana ovat ajat jolloin partaiset terot operoi muutamalla satasella Afganistanin vuorilla. ISIS valloitti 7 öljykenttää ja tienaa 2 miljoonaa päivässä, eli sama 700 miljoonan asehankintabudjetti kuin Suomella.

  Jos ostaa laivoja ja lentokoneita, niin rahalla ei saa paljon mitään. Mutta koko summa esim kiinalaisiin ja venäläisiin maavoimien aseisiin on jo kova sana.

  Mitä ostaisitte Isiksen housuissa? IT-ohjukset, singot, miinat, käsikranaatit, kiikarikiväärit, ammuksia, maastopukuja, saappaita. Ehkä myös pimeänäkölaitteet, gps-laitteita ja radioita. Hevosille kunnon rokotukset ja hiljaisia turbodiesel Toyota Landcruisereita? Sotilaille vaihtokalsareita, hammasharjoja ja tulospalkkioita?

  Vaikea pohdiskella kun ei tiedä heidän tavoitettaan. Itsesuojelun lisäksi lienee jotain offensiivia pohdinnassa. Sunnin pahin vihollinen on iranilainen tai syyrialainen shiia. Toiseksi pahin on juutalaiset, sitten USA ja kristityt.

  Miten käyttäisit 700 miljoonaa vuodelle 2015?

  LISÄYS: naamioverkkoja tietty kans
   
 2. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,337
  Tykkäykset:
  7,552
  Pisteet:
  1,286
  Isis on tehnyt näyttäviä yöoperaatioita. Videoissa näytetään taistelua,mutta ei yhtäainotta Isisksen taistelijaa. Voiko pilkkopimeässä aavikon yössä onnistua ilman näkökykyä. Isisksen terävin kärki saattaa olla aika terässä.
   
 3. Mainos 4. rlintu222

  rlintu222 Korpraali ALTTERI

  Liittynyt:
  15.08.2014
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Siellä on niitä jotka soti Irania vastaan 8 vuotta, sitten vähän aavikkosotaa. Sitten tienvarsipommeja yms 10 vuotta ja taas sotaa. Sitten taas terroria monta vuotta ja nyt isiksen riveissä. Välillä ehkä naapurimaissa arabikevään kumouksia, 12 onnistunutta vallankaappausta ja pari epäonnistunutta.
   
 5. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Ostaisin vallattujen alueiden asukkaat puolelleni parantamalla heidän elinolojaan ja elintasoa.
   
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,410
  Tykkäykset:
  6,558
  Pisteet:
  1,286
  Ei onnistu. Rahoittajat eivät maksa tuollaisesta toiminnasta, etenkään heidän rahoillaan, koska tuollainen meininki saattaisi levitä heidän reviirilleen ja tämä on täysin sitä vastaan miksi tuota porukkaa rahoitetaan. Ja samalla menisi toinenkin rahoituksenlähde eli kiristys, joko suojeluraha tai lunnaat.

  Eikä tuolla porukalla ole riittävästi rahaa tuollaiseen alunalkaenkaan.

  Tuo heidän toiminta ei ole ihan halpaa muutenkaan. Vaikka terroristit saavatkin vain 300 per kk, niin se taitaa olla peruspalkka ja päälle maksetaan huomattaviakin tulospalkkioita. Aseet yms. maksaa varmasti maltaita, koska asekauppiaat haluavat maksimaalisen voiton ja homma on muutenkin kohtuu vaarallista. Ja ihan varmasti siellä on kaikki käsiojossa vaatimassa siivua ja ihmisiä joita pitää voidella, muuten tulee ongelmia.
   
 7. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,050
  Tykkäykset:
  18,756
  Pisteet:
  1,286
  Qatar on aika erikoinen tapaus. Saudit ovat ottaneet ainakin virallisesti etäisyyttä ISIS:een, mutta Qatar ilmeisesti tukee edelleen. Omituiseksi asian tekee se, että Qatar on myös Hamasin suuri tukija, joka taas on Iranin liittolainen. Eli Qatar tukee Iranin liittolaisia Gazassa ja ehken Libanonissa...ja Iranin pahimpia vastustajia Irakissa ja Syyriassa.
   
 8. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Mitäkö ostaisin joukoilleni? Alla listani:
  • Käsiaseita - halpaa ampumatarviketta syövää rynnäkkökiväärikalustoa, PKM-konekiväärejä ja mahdollisesti länsimaista parasta mitä rahalla saa -kalustoa tarkka-ampujien käyttöön
  • Pst-aseita - RPG-7, panssarintorjuntaohjuksia (mikäli saatavilla vähintään SACLOS-ohjattuja), kertasinkoja (löytyykö pimeästä asekaupasta?)
  • Pommitarvikkeita - pohjamiinoja (telamiinoja jos muuta ei löydy), viuhkapanoksia, "saippuapaloja", sytytysvälineitä, käsikranaatteja
  • Raskaita konekiväärejä - joko venäläisperäinen tai amerikkalainen vähintään puolituumainen konekivääri, jalustoja
  • Kranaatinheittimiä - edullista ja halpaa ampumatarviketta käyttäviä heittimiä
  • Olkapääohjuksia - ehkäpä niitä kiinalaisia, tai sitten täytyy yrittää hankkia Igla ja Stinger-kalustoa, vanhempiin ohjuksiin en sotkeutuisi
  • Pimeänäkölaitteita - aseen päälle kiinnitettävä malli pimeätoimintaan etenkin tarkka-ampujille
  • Lämpötähystimiä - jokin suht laadukas retkeilymalli
  • Lähiradioita - PMR446 tms. edullinen välttänee
  • Laseretäisyysmittareita - helpottaa huomattavasti singolla osumista ja epäsuoran tulen käyttöä
  • Maastopukuja - mieluiten standardimalli (ainakin kaikilla samalla alueelle operoivilla täytyy olla sama kuvio käytössä)

  Ajoneuvoja en viitsi ostaa. Ne saadaan kyllä ryöstettyä siviileiltä ja YK:n tarkkailijoilta tarpeen mukaan.

  Ylijohto tarvitsee tietenkin omansa:
  • Kengät - Haixit kokoa 47
  • Pistooli- Glock 17 (tätä ei paikallisesta PERK:sta saa)
  • Naiset - 72 neitsyttä (aion nauttia omani jo täällä maallisessa paratiisissa)
   
 9. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  Kuka niitä aseita myy ISISille? Tuskinpa tuollaisella poppoolla on asiaa jonnekin maailman asemarkkinoille ihan tuosta vaan. Rahaa on vielä mahdollista kerätä yksittäisiltä lahjoittajilta ja ryöstämällä ja kidnappaamalla keitä nyt sattuu vastaan tulemaan, mutta sen rahan muuttaminen aseiksi ilman sitä, että jossain on joku myötämielinen oikeasti vallassa oleva taho, ei minusta ainakaan ole ihan yksinkertaista. Näin ainakin, jos puhutaan jostain vähänkään modernimmasta kalustosta.

  Entä kuka ostaa sitä heidän lähteistään tulevaa öljyä? Ainoa taho, joka voisi olla halukas ostamaan ISISin öljyä on Syyria, mutta toisaalta Syyria taistelee ISISiä vastaan, joten ISIS ei välttämättä ole kovin halukas juuri sille myymään. Mikään länsimaa ei sitä osta, eikä todennäköisesti yksikään siinä Irakin ympärillä olevakaan maa.
   
 10. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  RPG83:n listaukseen ei lisättävää, paitsi kartta, viivotin ja kynä työvälineiksi eräälle suomalaiselle keksijälle, joka palkattaisiin kehittelmään ihmeaseita. Pari henkivartijaa ettei käy kuten Gerald Bullille. Ehkä jotain viranomasia voisi lahjoa. Eiköhän nykyinen aseistus ole ihan ok.
   
  Sepeteus tykkäsi tästä.
 11. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  No sittenhän ne on jo aika vanhoja miehiä. Minusta lännen kannata tommoisen pappakaartin hommiin reagoida mitenkään. Luonto korjaa pois mokomat taistelijat.
   

Jaa tämä sivu