Islamistien sota länttä vastaan

Hyvin menee USA:n kongressissa.
60089752_2676303025717121_6237004816938172416_n.jpg

Kannattaa harjoittaa lähdekriittisyyttä:

 
Kannattaa harjoittaa lähdekriittisyyttä:

Hei, eipäs nyt anneta faktojen sotkea hyvää satua. :D
 
toukokuu 7, 201922:00
Tutkijan havainto: Yksikään Euroopan maa ei ole onnistunut muslimeiden kotouttamisessa

Saksalaisen Humboldt-yliopiston sosiologian professori Ruud Koopmans on tutkinut muslimitaustaisen väestön sopeutumista Eurooppaan jo 20 vuotta. Hänen loppupäätelmänsä on lohduton. Islam ei käy yksiin länsimaisen demokratian kanssa. Koopmans esittelee tutkimustuloksia kirjassaan Islamin sortunut talo – islamilaisen maailman kriisi(kirja on hollanniksi).

– Tutkimustulokset osoittavat kiistattomasti, että muslimit integroituvat yhteiskuntaan huonommin kuin muut maahanmuuttajaryhmät. Seuraavat sukupolvet sopeutuvat yleensä yhä paremmin uuteen kotimaahansa, mutta muslimien kohdalla kotoutuminen on paljon hitaampaa, professori Koopmans selvittää Samtiden-lehdessä.

Islamin sana on laki
Valtaosa muslimeista on sitä mieltä, että uskonnolliset säännöt ajavat uuden kotimaan lainsäädännön ylitse. Yli puolet ei halua ystävystyä seksuaalisesti poikkeavan kanssa ja lähes puolet vierastaa juutalaisia. Tulokset kertovat selkeästi sen, että fundamentalistinen islamismi on kaikkea muuta kuin marginaalinen ilmiö Euroopassa.
Fundamentaaliset asenteet koskevat myös naisen asemaa yhteiskunnassa. Nainen ei voi osallistua täysipainoisesti työelämään, muslimien syntyvyys on korkea ja lasten koulutukseen ei välttämättä panosteta. Nämä arvostukset siirretään myös seuraavalle sukupolvelle.

SUOMEN UUTISET
 
Kuunnelkaas ajasta 13:40-> ja suhteuttakaa alla olevaan...
Kuuntele Ruben Stiller Yle Areenassa:


Suomen vankiloissa kymmeniä ääriajattelua kannattavia islamisteja: osa juhli Euroopan terrori-iskuja
Vantaan vankilan radikalisoitumisen ehkäisyprojektissa on havaittu uusi ilmiö. Viranomaiset kertovat riskivangeista, jotka levittävät jyrkkää islamin tulkintaa.

Radikalisoituminen
25.1.2017 klo 15:51

 
Ramadan-Bombathon-2019.jpg


Taas se aika vuodesta...
 
Sellaiseen mennään valitettavasti vasta sitten, kun on ihan pakon pakko. Ja sitten ei naurata enää ketään. Näin minä olen tämän asian tulkinnut jo vuosikaudet sitten.
Taitaa vaan olla niin kuin järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. Silloin kun se laajemmin havaitaan, on jo myöhäistä.
 
Tämä kausihan on se normaalia rauhallisempi jakso, koska radikalisoituneet pitävät taukoa.
Kyllä. Auringonnoususta auringonlaskuun paitsi jos pommittavat lapsia koska syövät jäätelöä väärään kellonaikaan. Tämä jälkimmäinen ei sitten ole sarkasmia.
 
Ramadan on yleensä rauhan aikaa, ellei kuten Benelli sano, rikota sääntöjä. Sillon myös omat on sallittuja ja myöskään yöllä ei mässäillä, vaan välttämätön ruokailu.
Libanonissa pahoittilijat aina Ramadanin aikana kaupoissa, että tarjonta on vähissä koska ei ole kysyntää. Ja syötiin myös vähän syrjässä/piilossa yms, ettei provosoida.
Ja voi jeesus sittä Happy shooting yms aikaa kun aurinko laski vika kerran...
 
Jordan Peterson: Tämä on maailman vähiten raportoitu uutinen
ANTTI KIRKKALA | 09.05.2019 | 23:54- päivitetty 09.05.2019 | 22:25

Kristittyjen laajat vainot ympäri maailman ovat jääneet vähälle huomiolle mediassa.
Kanadalainen kliinisen psykologian professori Jordan Peterson huomauttaa kristittyihin kohdistuneen vainon jääneen hämmentävän vähälle huomiolle mediassa.
Hän nostaa esiin Britannian ulkoministeri Jeremy Huntin käynnistämän ja piispa Philip Mounstephenintoteuttaman selvityksen aiheesta.
Mounstephenin mukaan uskontoon perustuva vaino on lisääntynyt viime vuosina ympäri maailman. YK:n tutkimusten mukaan jopa kolmasosa maailman väestöstä kärsii jonkinasteista uskonnollisesta syrjinnästä, ja vaino kohdistuu erityisesti kristittyihin.
– Tutkimukset osoittavat, että väkivaltaa ja muita uhkauksia kohdistetaan yhä enemmän juuri kristittyjä vastaan. Osissa Lähi-itää ja Afrikkaa väkivaltaisten toimijoiden tavoitteena on tuhota alueen kristilliset yhteisöt, Philip Mounstephen kirjoittaa.
– Esimerkiksi EU-parlamentti on todennut, että uskontokuntaan on kohdistettu viime vuosina useita YK:n määritelmän täyttäviä kansanmurhia, Mounstephen jatkaa.
Jatkuva ja laajeneva vaino on saanut silti vain vähän huomiota länsimaisessa mediassa. Jopa kirkko on pysynyt hiljaa asian suhteen.
– Maailmanlaajuinen sota krisittyjä vastaan on 2000-luvun alun merkittävin vaiettu kertomus, The Spectator -lehti toteaa.
 
Tämä kausihan on se normaalia rauhallisempi jakso, koska radikalisoituneet pitävät taukoa.
Ja ei radikalisoituneet ovat verensokerit alhaalla. Ranskassa taisi olla joku kauppiaiden vaatimus turvallisuudesta,koska perinteisesti Ramandan aikaan hyökkäykset heitä kohtaan lisääntyneet.
 

Australian Hizb-ut-Tahrir Activist Wassim Doureihi: Westerners Don't Really Accept Us Because They Don't Accept Aspects of Islam like Shari'a; We Don't Want to Be Accepted Anyway

Australian Hizb-ut-Tahrir activist Wassim Doureihi was interviewed by high school English teacher Sufyan Badar at a Hizb-ut-Tahrir Australia event titled "Unapologetically Muslim" that took place in Sydney on April 27, 2019. Doureihi said that his daughter, who attends public school, makes supplication to Allah during the national anthem in order to "reaffirm her Muslimness." He said that Muslims are facing an "international order" of anti-Muslim policies and he criticized people who have "bought in to the lie" of Western tolerance, diversity, and multiculturalism, saying that they are lying to themselves because they don't actually support every aspect of Islam, such as the punishments dictated by shari'a law. He said that Muslims should not apologize for or condemn ISIS when they are asked to do so simply because it is white people who are asking, and he referred to the "hierarchy between Muslims and non-Muslims, and the white man and persons of color." He said that Western tolerance only accepts Muslims who accept democracy and parliamentary rule, which he said run contrary to Islam. Doureihi added that Muslims don't want to be accepted and that they shouldn't apologize for thinking that the word of Allah is superior. Again addressing people in the West who say they are tolerant, Doureihi said: "Pick a side. You either love me as a Muslim or you hate because I believe in Islam." The video was uploaded to Hizb-ut-Tahrir Australia's Facebook. For another video from this event, see MEMRI TV Clip No. 7211



Australian Academic Nassma Bader At Hizb-ut-Tahrir Event in Sydney: We Will Continue to Resist Until Islamic Caliphate Is Established and Islam Has Spread Globally

Australian academic Nassma Bader spoke at Hizb-ut-Tahrir Australia's "Unapologetically Muslim" event that took place in Sydney on April 27, 2019. She reassured the audience that Islam is the only system that can unite all people, give people dignity and justice, and resolve the problems of humanity. She said that an Islamic caliphate will be re-established "on the method of the Prophethood," that victory is coming, and that Islam will reach the four corners of the globe. She added: "We will continue to resist until victory is Islam's." The audience chanted: "Allah Akbar!" The video was uploaded to Hizb-ut-Tahrir Australia's Facebook page.
 
Kannattaa harjoittaa lähdekriittisyyttä:

Huvittavinta tässä on se, että edelleen kolme kirjoittajaa, @miheikki , @aj77 ja @VanhaPate "tykkäävät" tuosta postauksesta, vaikka siis osoitit sen olevan puppua ja @Vääpeli itsekin tunnusti, ettei se pidä paikkaansa. Näille kirjoittajille ideologinen puhtaus (tässä tapauksessa muslimihenkilön mustamaalaus) menee edelle yhtäpitävyydestä todellisuduen kanssa.
 
Eipä ole ollut tapana käydä poistamassa tykkäyksiä vaikka jonkun postaus myöhemmin osoittautuisikin virheelliseksi. Enkä meinaa tehdä sitä jatkossakaan vaan saavat olla siellä merkkinä omasta tyhmyydestä tai vaikka mistä. Uutta tosin on, että joku seuraa poistaako toiset tykkäyksiään vai ei.
 
Huvittavinta tässä on se, että edelleen kolme kirjoittajaa, @miheikki , @aj77 ja @VanhaPate "tykkäävät" tuosta postauksesta, vaikka siis osoitit sen olevan puppua ja @Vääpeli itsekin tunnusti, ettei se pidä paikkaansa. Näille kirjoittajille ideologinen puhtaus (tässä tapauksessa muslimihenkilön mustamaalaus) menee edelle yhtäpitävyydestä todellisuduen kanssa.

Voi luoja tuota mutkat suoraksi ajattelua.Minä tykkäsin kylläkin ihan näistä molemmista postauksista. Maailma on monimutkainen ja moniulotteinen paikka. Tämä lähentelee jo...tai siis tämä ei lähentele vaan tämä on uusi ennätys. Ideologiaako tässä nyt jo haetaan.
 
Eipä ole ollut tapana käydä poistamassa tykkäyksiä vaikka jonkun postaus myöhemmin osoittautuisikin virheelliseksi. Enkä meinaa tehdä sitä jatkossakaan vaan saavat olla siellä merkkinä omasta tyhmyydestä tai vaikka mistä. Uutta tosin on, että joku seuraa poistaako toiset tykkäyksiään vai ei.

Naapurin Mv-trollit nostivat minun postaukseni kerran seinällensä ja kirjoitti, että katsokaa mitä suvakki kertoo. Se oli vähän samantapainen kuin tämä case. Vedellään toisten suuntauksia ties mistä. Ja aina ihan päin honkia. Tykkäisin edelleen molemmista postauksista.- Sekä väärästä että korjauksesta.
 
Oikeastaan nettikeskustelun hauskuus tai typeryys on juuri tuo logi ominaisuus. Voit milloin tahansa palata keskustelussa taaksepäin (jopa vuosia) ja vedota asiaan, koska se on vielä näkyvissä.

Esimerkiksi tykkää -nappulan käyttö saattaa joskus olla merkityksellä "tykkään kirjoituksestasi" "tykkään ajattelustasi" tai muu vastava posiivisuuden ele. Elävässä elämässä sama saattaa ilmentyä vähäeleisemmin ja kuulostaa hymähdykseltä lisättynä (joskus) pienellä hymyllä. Ei niin oleellinen juttu, että vaatisi itseltä pitempää kommentointia, mutta tarinan lanka vaatii, että yleisö reagoi puhujaan.

Elävässä elämässä asia ohitetaan usein seuraajien keskittyessä itse tarinan punaiseen lankaan. Netissä tykkäys pysyy näkyvillä, ihan kuin jengille olisi jäänyt typerä virne naamalle loppukeskustelun ajaksi.
 
Rahaa, kirjoja, vierailuja... Oulun moskeijalla tiiviit siteet Saudi-Arabiaan – tutkija näkee ongelmia

Oulun moskeijalla ja sen imaamilla Abdul Mannanilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan. (KUVA: IS)
Julkaistu: 22.5. 5:45

Kohun keskellä olevan Oulun moskeijan taustalla on säätiö, jonka rahoitus tulee Saudi-Arabiasta.
RAHAA, kirjoja, vierailuja...

Ilta-Sanomien selvitys paljastaa, että Oulun moskeijalla ja sen imaamilla Abdul Mannanilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan.

Oulun keskustan moskeijan omistaa Pohjoismaiden säätiö, jolle Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta maksaa vuokraa 1 500 euroa kuukaudessa.

Rekisteriotteen mukaan Pohjoismaiden säätiön hallituksen puheenjohtaja on helsinkiläinen Aladin Maher, joka on ollut yksi Helsingin suurmoskeijahankkeen puuhamiehistä. Hallituksen jäseninä on lisäksi kaksi Suomen kansalaista, Abdul Mannan ja Abdel-Azez Taher.

Loput kaksi hallituksen jäsenistä ovat saudiarabialaisia: Mohammed Mohammed Omar Jamjoom ja Marwan Ahmed Jamjoom.


Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan. (KUVA: IS)

Oulun keskustan moskeija sijaitsee kerrostalossa. (KUVA: IS)
POHJOISMAIDEN säätiö on merkitty säätiörekisteriin 2006. Sen tarkoituksena on islaminuskon edistäminen eri tavoin.

Tuorein säätiörekisteristä löytyvä tilinpäätös on vuodelta 2017. Sen mukaan säätiöllä oli vuoden lopussa omaisuutta reilun puolen miljoonan euron edestä. Oulun moskeijan toimitilan lisäksi Pohjoismaiden säätiö omistaa Helsingin Malmilla tilan, jota se kertoo käytettävän ”toimistona, varastona, rukoushuoneena, lastentarhana ja opetustilana”.

Säätiöllä ei ole ollut henkilöstöä lukuun ottamatta vuosia 2016–2017, jolloin Mannanin vaimo työskenteli säätiölle ja sai siltä palkkaa. Hän sai myös palkkatukea TE-toimistolta.

MANNANIN mukaan Pohjoismaiden säätiön varat tulevat saudiarabialaisilta lahjoittajilta, joista tärkein on Yusuf Naaghin suku. Oulun moskeija kantaa Naaghin nimeä.

– Hän kuoli, ja hänen lapsensa antoivat meille rahaa, Mannan kertoo.

Mannanin mukaan Mohammed Mohammed Omar Jamjoom on Naaghin tyttären aviomies ja Mannanin ystävä.

MANNAN on ollut Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan (PSIY) puheenjohtaja sen perustamisesta saakka. Yhdistys saa vuosittain valtionavustusta, joten sen tilinpäätökset ja toimintakertomukset ovat julkisia.

PSIY:n vuosibudjetti on viime vuosina ollut reilut 30 000 euroa, josta noin neljännes on tullut valtionavustuksena.

Toimintakertomuksista käy ilmi, että PSIY on vuosien ajan suunnitellut uuden moskeijan ja kulttuurikeskuksen rakentamista Ouluun. Vuoden 2012 toimintakertomuksessa mainitaan, että Saudi-Arabian suurlähettiläs lupasi Mannanille yrittävänsä hankkia ”vähintään puolen miljoonan euron” rahoituksen.

Seuraavina vuosina Saudi-Arabian suurlähetystö lahjoitti Oulun moskeijalle muun muassa uskonnollista kirjallisuutta ja mattoja.


Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta maksaa vuokraa 1500 euroa kuukaudessa Oulun keskustan moskeijasta.. (KUVA: IS)
Mannan itse vieraili Saudi-Arabiassa vuosina 2015, 2016 ja 2017 etsimässä rahoitusta moskeijahankkeelle. Toimintakertomusten mukaan Mannan onnistui saamaan lupauksia moskeijan rahoitukselle niin Saudi-Arabiasta kuin Qatarista.

Myös Saudi-Arabiasta kävi vierailijaryhmiä Oulussa. Vuonna 2015 itse Yusuf Naaghin pojanpoika kävi Oulussa tutustumassa isoisänsä nimeä kantavaan moskeijaan.

MANNAN kertoo Ilta-Sanomille, että tällä hetkellä Oulun moskeijahanke on jäissä, sillä sopivaa tonttia uudelle moskeijalle ei ole löytynyt eikä rahoituskaan ole vielä kunnossa.

Hänen mukaansa Saudi-Arabiasta tuleva rahoitus ei vaikuta millään tavalla nykyisen moskeijan opetukseen. Mannan korostaa asuneensa Suomessa 27 vuotta ja haluavansa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

ULKOPOLIITTISEN instituutin vanhempi tutkija Wolfgang Mühlberger ei pidä suomalaisen moskeijan saamaa saudirahaa ongelmattomana.

– Tällaiset lahjoitukset eivät ole pyyteettömiä. Ideana on pohjimmiltaan edistää Saudi-Arabian valtion ideologiaa, Mühlberger sanoo.

– Eri tahot kilpailevat kansainvälisesti siitä, miten islamia pitäisi tulkita. Saudi-Arabia sijoittuu tässä vanhoilliseen päähän. Siellä vallitsee hyvin erityinen salafi-wahhabistinen islamintulkinta.

Wahhabismi on 1700-luvulla syntynyt sunni-islamin suuntaus, jota Saudi-Arabian kuningashuone tunnustaa ja levittää. Wahhabismi perustuu kirjaimelliseen Koraanin ja sharia-lain tulkintaan. Sen mukaan Koraani on erehtymätön eikä sen oppeja pidä soveltaa nykyaikaan.

Islamistisia liikkeitä tutkineen Mühlbergerin mukaan wahhabismi oli vielä joitain vuosikymmeniä sitten poikkeuksellinen ilmiö, mutta Saudi-Arabian aktiivinen lähetystyö on tehnyt siitä valtavirtaa.

Monen terroristijärjestön ideologia perustuu salafi-wahhabismiin. Mühlbergerin mielestä suuntauksen leviämisessä on muitakin huolestuttavia piirteitä.

– Tämä ei ole ideologia, joka sallisi helpon integraation yhteiskuntaan. Se on eriytymisen resepti.

Saudiarabialaiset lahjoittajat pyrkivät levittämään ideologiaansa erityisesti muslimiyhteisöjen johtajien kuten moskeijoiden imaamien kautta.

– Tärkeintä on se, mitä imaamit saarnaavat, niin virallisissa yhteyksissä kuin suljettujen ovien takana.

ABDUL Mannan on ollut kohujen keskellä maaliskuusta lähtien. Tuolloin Oulun käräjäoikeus tuomitsi Muso Asoevin 10-vuotiaan lapsen raiskauksesta. Käräjäoikeuden mukaan raiskaus tapahtui Oulun keskustassa sijaitsevassa moskeijassa, mutta Mannan on pitänyt tiukasti kiinni kannastaan, jonka mukaan moskeijan tiloissa ei ole tapahtunut raiskausta.

Keväällä otsikoihin nousi myös Ylen MOT-ohjelman selvitys, jonka mukaan Mannanilla oli yhteinen yritys hänen Isisin riveissä kuolleen vävynsä kanssa. Myös Mannanin tytär matkusti Syyriaan.

Mannanin vävy menehtyi taistelussa kaksi vuotta sitten. Hänen tyttärensä kohtalosta ei ole tietoa. Mannan on kiistänyt tienneensä pariskunnan lähtöaikeista.


Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan. (KUVA: IS)
OULUSSA on Abdul Mannanin mukaan tällä hetkellä noin 3 000 muslimia. Heistä noin kolmannes on Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan (PSIY) jäseniä. Suurin osa ei ole minkään uskonnollisen yhteisön kirjoilla.

Muutama vuosi sitten Oulun Toppilan kaupunginosaan perustettiin uusi moskeija. Ilta-Sanomien tietojen mukaan taustalla olivat joidenkin Oulun somaliyhteisön jäsenten erimielisyydet Mannanin ja muiden PSIY:n johtohenkilöiden kanssa. Erimielisyydet koskivat niin moskeijan hallintoa kuin siellä harjoitettavia oppeja.

Ilta-Sanomat on haastatellut useita ihmisiä, jotka ovat vierailleet Mannanin johtamassa Oulun moskeijassa. He kuvailevat tämän oppeja vanhoillisiksi.

Antropologi Edward Dutton vieraili Oulun moskeijassa 2008.

”Saarnoissaan Mannan tapaa ymmärtää Koraanin erehtymättömäksi ja lopulliseksi totuuden lähteeksi. Hän painotti, että Koraani on ’tiedettä’ eikä sitä tarvitsee päivittää nykypäivään”, Dutton kirjoitti Siirtolaisinstituutille tekemässään raportissa.

Duttonin arvion mukaan Mannan on saanut vaikutteita Saudi-Arabiassa vallitsevasta ultrakonservatiivisesta wahhabistisesta islamin suuntauksesta.

POHJOISMAIDEN säätiön puheenjohtaja Aladin Maher on närkästynyt säätiöä koskevista kysymyksistä.

– Luuletko, että minä annan teille nimiä, jotka ovat rahoittaneet meitä 25 vuotta, kun Suomen valtio ei sitä tee? Maher kysyy.

– Valtion pitäisi tukea meitä. Meillä on samat oikeudet kuin juutalaisilla ja katolisilla. Totta kai me saamme avustuksia ulkomailta. Pakko on saada.

Maherin mukaan Pohjoismaiden säätiö on osa kansainvälistä verkostoa, johon kuuluu säätiöitä ympäri Euroopan.

– Meillä on Hollannissa säätiö, jonka omaisuus on yli miljardi, hän mainitsee.

Maher on myös Suomen Islam-Keskus Säätiön puheenjohtaja. Yksi sen hallituksen kolmesta jäsenestä on saudiarabialainen. Säätiöllä on omaisuutta vajaat 300 000 euroa, ja se omistaa muun muassa Kuopion moskeijan tilat.

Maherin mukaan Suomen Islam-Keskus Säätiö on saanut lahjoituksia Arabiemiirikunnista ja Suomesta.
Mikko Marttinen
 
POHJOISMAIDEN säätiön puheenjohtaja Aladin Maher on närkästynyt säätiöä koskevista kysymyksistä.

– Luuletko, että minä annan teille nimiä, jotka ovat rahoittaneet meitä 25 vuotta, kun Suomen valtio ei sitä tee? Maher kysyy.

– Valtion pitäisi tukea meitä. Meillä on samat oikeudet kuin juutalaisilla ja katolisilla. Totta kai me saamme avustuksia ulkomailta. Pakko on saada.

Maherin mukaan Pohjoismaiden säätiö on osa kansainvälistä verkostoa, johon kuuluu säätiöitä ympäri Euroopan.

Hyvä asenne...
 
Back
Top