Isojen sotavoimien hallinnointi ja toiminta.

Protheon_93

Respected Leader
BAN
Elikä itse olen aika iso Scifi-fani, ja SciFissä useinkin näkee maallisesta kaavasta tosi paljon ylitse menevän kokoisia sotavoimia.

Ensimmäisenä esimerkkinä toimii varmaan tunnetuin Galaktinen Imperiumin sotavoimat. Laivasto, joka koostuu miljoonista sota-aluksista, joissa miehistöjen koko vaihtelee kymmenien ja satojen tuhansien välillä, ja laivastolla on kaiken kaikkiaan tuhannen Maapallon asukasluvun verran henkilöstöä, ja maavoimat kymmenen kertaa suuremmat ja laivastolla tietysti vielä avaruusjalkaväkenä toimivat Stormtrooperit. Ottaen huomioon, että Imperiumin populaatio on vähintään miljoonan Maapallon luokkaa, on tuo sotavoimien koko ihan realistinen osa populaatiosta, ja kun on miljoonia tähtijärjestelmiä suojeltavana, niin ymmärtää tarpeen miljoonille sota-aluksille.

Eli kuinka näkisitte, että tällaisia sotavoimia hallinnoitaisiin ja operoitaisiin?

Ottaen maavoimien puolelta esimerkkiä, suurimmat maavoimat ovat olleet ihmiskunnan historiassa kymmenissä miljoonissa, eli tuhat kertaa pienemmät kuin Imperiumin. Tämän takia, pitäisi ainakin luoda armeijaryhmän päälle vielä monia eri suurempia yksiköitä, jotta saataisiin pitäydyttyä siinä, että yhdellä komentajalla on se muutama yksikkö komennettavana. Ja tämän takia sitten täytyisi luoda useita upseerin arvoja lisää, joita voitaisiin kompensoida laittamalla aliupseereja komentamaan yhä suurempia yksikköjä, kuten esimerkiksi antamalla joukkueet ja komppaniat komennettavaksi aliupseereille, ja upseerit aloittaisivat pataljoonien varapäällikköinä.

Ja Laivaston puolella voisi ottaa mallia organisointiin 2000-luvun maavoimista. Elikä organisoida sota-alukset esim. kymmenen aluksen ryhmiin, jotka taas kuuluvat 40 aluksen joukkueeseen, jne..., ja näin saataisiin organisoitua miljoonia sota-aluksia hallittaviin yksikköihin.
 
No tuota noin ... eipä tuossa ole mitään ihmeellistä. Putinilla on juuri käyttöön otettu SUPER-Galaktinen-johtamisjärjestelmä, jolle tuo on ihan pikkujuttu. Ei siis niin mitään mahdollisuuksia jollain galaktisella imperiumilla, joka kaivaa verta nenästä laajenemalla Venäjän rajoille, vaikka on luvattu jo Asimovin päivistä asti että näin ei nimenomaan tehdä. Nyt saavat pelätä Venäjän voimaa, kurjat.
 
Onhan se hallinnointi helppoa, kun holoviestit kulkevat reaaliajassa galaksin toiselta puolelta komentosillalle. :)
 
Riittääkö noin isojen joukkojen johtamiseen alikersantin tietämys vai vaaditaanko enemmän? WW2:ssa eräs korpraali johti joukkoja lopputuloksen ollessa traaginen...
 
Back
Top