Israel

Israelia varmaan kiinnostaa yhtään mitä Venäjä tykkää Damaskosin lentokentän jatkuvasta paskomisesta. Olihan se kuitenkin muutaman tunnin auki viimekuisen iskun jälkeen.

Mun puolesta Israel voisi kyllä ihan vaihtelun vuoksi pommittaa välillä Khmemeiniä. Sen jälkeen voisi sitten kerran kysyä ryssiltä, että mitä mieltä ovat Damaskoksen pommittamisesta  nyt.
 
Hyysäri ei taaskaan petä! Klikkihuorausotsikoitu propagandaturahtus Helsingin yliopiston kansanmurhaa ihannoivista aktivistiopiskelijoista:

Aktivistiopiskelijat esittivät Helsingin yliopistolle hyvän kysymyksen – Eikä siihen osata vastata

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010014146.html

Jutussa esitetään mukaretorinen kysymys:

Siksi aktivistit ovat esittäneet Helsingin yliopistolle hyvän kysymyksen. Juuri sellaisen vaikean ja moniulotteisen kysymyksen, joka sopii yliopistolla pohdittavaksi: miksi Ukrainalle halutaan osoittaa solidaarisuutta, mutta Palestiinalle ei?

Jos aktivistiopiskelijoiden päitä kivistää liikaa niin asiaa voi lähestyä myös vastakysymyksen kautta: miksi esimerkiksi eduskuntatalolla halutaan osoittaa solidaarisuutta israelilaisille, mutta ei ryssille?

Aivan! Tämä olikin liian helppo, kun vähän tsemppaa. Gazalaisia symppaavien From the river to the sea, Palestine will be free -natzien ahdinko on sinänsä varmasti ihan todellista, mutta ei olisi pitänyt tulla ullatuksena, että Israel ampuu takaisin ihan niin kuin Ukrainakin.
 
.
 
Liittyy Israeliin epäsuorasti, mutta mielestäni kuuluu tähän ketjuun. Minulle tämä oli täysin uutta tietoa. Saa kyllä mietteliääksi.. o_O

Entiset Muslimit: SDP, Hussein al-Taee, juutalaisviha ja lelusalakuljettaja​


 
Skuuppi vai höpinää?

Israelin viranomaiset saivat äärijärjestö Hamasin suunnitelmat lokakuun 7. päivän suuresta terrorihyökkäyksestä käsiinsä yli vuosi etukäteen, uutisoi sanomalehti The New York Times varhain perjantaina Suomen aikaa haltuunsa saamien asiakirjojen, sähköpostien ja haastattelujen perusteella.

Lehden mukaan Israelin asevoimat ja tiedustelu suhtautuivat Hamasin suunnitelmaan kuitenkin haavekuvana ja liian vaikeana toteuttaa.

Hamasin suunnitelma oli koottu noin 40 sivun asiakirjaan, jolle Israelin viranomaiset antoivat koodinimen "Jerikon muuri". Asiakirja käy kohta kohdalta läpi juuri sellaisen suurhyökkäyksen, jonka Hamas tekikin ja joka johti noin 1 200 ihmisen kuolemaan.

The New York Timesin näkemä asiakirja ei asettanut hyökkäykselle ajankohtaa, mutta se kuvaili operaation aloittamista rakettien vyöryllä, asejoukkioiden laajaa hyökkäystä Gazan rajan vartioasemien läpi muun muassa moottoripyörillä ja riippuliitimillä, Israelin paikkakuntien valtaamista ja tunkeutumista sotilastukikohtiin. Lehden mukaan Hamas noudatti suunnitelmaa hämmentävänkin tarkasti.

Heinäkuussa, kolme kuukautta ennen hyökkäystä, Israelin signaalitiedustelun kokenut analyytikko varoitti Hamasin järjestäneen tiukan, koko päivän harjoituksen, joka vaikutti noudattavan hyökkäyssuunnitelmaa. Hän oli varma, että kyse ei ollut kuvitteellisesta skenaariosta vaan aidoista aikeista.

Israelin asevoimien Gazan-divisioonan vastuussa oleva eversti ei kuitenkaan ottanut huolia tosissaan, väittää The New York Times näkemiensä sähköpostien perusteella.

Lehden mukaan on epäselvää, päätyikö suunnitelma koskaan pääministeri Benjamin Netanjahun tietoon.

 
Back
Top