Itä- ja Pohjois-Suomi kannattavat sotilaallista liittoutumattomuutta tiukemmin kuin muu Suomi

Tvälups

Ylipäällikkö
3.12.2013 klo 16:02
Itä- ja Pohjois-Suomi kannattavat sotilaallista liittoutumattomuutta tiukemmin kuin muu Suomi
Asevelvollisuusarmeija ja sotilaallinen liittoutumattomuus saavat enemmän kannatusta Itä- ja Pohjois-Suomessa kuin Etelä-Suomessa ja Länsi-Suomessa.

Mielipiteensä Suomen ulko- ja puolustuspolitiikasta kertoi noin 1000 suomalaista. Kuva: Yle
Mahdolliseen Suomen Nato-jäsenyyteen suhtaudutaan Itä- ja Pohjois-Suomessa kriittisesti. Jäsenyyden kannattajia on alueella 18 prosenttia.

Länsi-Suomessa Nato-jäsenyyden kannattajia on 19 prosenttia.

Nato-jäsenyyttä kannatetaan eniten Etelä-Suomessa, jossa 24 prosenttia haluaisi Suomen pyrkivän Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseneksi.

Tiedot ilmenevät Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimuksesta.

Lähes neljä viidestä itä- ja pohjoissuomalaisesta kannattaa nykyisen asevelvollisuusjärjestelmän säilyttämistä. Nykyisenlaisen armeijan kannatus on alueella 78 prosenttia. Etelä-Suomessa 63 prosenttia kannattaa yleistä asevelvollisuutta. Länsisuomessa kannattajia on 67 prosenttia.

Kaikenlainen sotilaallinen liittoutumattomuus saa Itä- ja Pohjois-Suomessa 76 prosentin kannatuksen, kun Etelä-Suomessa liittoutumattomuutta kannattaa 63 prosenttia.

Maanpuolustustahtoa on eniten idässä ja pohjoisessa
Kyselyssä selvitettiin myös sitä, olisiko vastaaja itse valmis osallistumaan maanpuolustukseen omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Itä- ja Pohjois-Suomessa kysymykseen vastasi myöntävästi 87 prosenttia. Sama osa eteläsuomalaisista oli valmis osallistumaan puolustukseen. Länsi-Suomessa maanpuolustukseen oli valmis osallistumaan 81 prosenttia vastaajista.

Kaikkialla Suomessa lähes kaikki vastaajat ajattelivat, että sotilaallisen uhkan kohdistuminen Suomeen on joko melko epätodennäköistä tai erittäin epätodennäköistä.

Tutkimukseen on haastateltu 1038 henkilöä. Haastatteluja tehtiin 80 paikkakunnalla eri puolilla Suomea lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Tutkimuksen kohderyhmä oli 15-79 -vuotias väestö.Kyselyssä pyydettiin vastauksia 18 eri kysymykseen
 
Suomessa lienee 5,4 miljoonaa asukasta, joista muutama sata tuhat asuu pahamaineisissa itä- ja pohjoissuomessa....tuskin on vaaraa, että nämä periferioiden asukkaat pääsevät sotkemaan Trendi-Suomen talkkunoita.
 
"Valtion" pitää hoitaa puolustus jotenkin niinku. Vaikka ostopalveluna hei. Mä voin leikkiä tässä iPadilla sen aikaa ja nauttia kansalaispalkkaa.
 
Back
Top