Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Janne Immonen menetti virkansa rajavartiostossa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 20.11.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Dopingtuomio toi Janne Immoselle potkut
  Keskiviikko 20.11.2013 klo 14.55 (päivitetty klo 15.16)

  Ex-hiihtäjä Janne Immonen on irtisanottu Kainuun rajavartiostosta.

  [​IMG]
  . (KARI PEKONEN)

  Rajavartioston mukaan syynä on Immosen saama tuomio perättömästä lausumasta dopingkäräjillä. Immonen on työskennellyt Vartiuksen rajavartioasemalla vanhempana rajavartijana.

  Rajavartioston mukaan rikoksen luonne, vakavuus ja rangaistuksen pituus olivat syynä virkasuhteen purkamiselle.

  - Lisäksi harkinnassa otettiin huomioon rikollisen teon kohdistuminen oikeusjärjestelmää vastaan ja Immosen asema rajavartiomiehenä ja lainvalvontaviranomaisen toimivaltaisena virkamiehenä, perustellaan rajavartioston tiedotteessa.

  Immonen tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen lokakuussa Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan Immonen käytti urallaan kiellettyjä aineita mutta salasi tämän todistaessaan dopingkäräjillä toissa vuonna.

  Immosella on oikeus hakea irtisanomispäätökseen oikaisua Oulun hallinto-oikeudelta.

  Hän on ollut pidätettynä virasta viime vuoden marraskuun lopulta lähtien. Kuuden kuukauden irtisanomisajan Immonen jatkaa edelleen virantoimituksesta pidätettynä.

  STT
   
 2. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,262
  Tykkäykset:
  32,450
  Pisteet:
  1,286
  Rajamies on eri mies. Vaan mitenkä käy sille Korkeimman oikeuden jäsenelle, joka riehui kännissä ja joutui putkaan? Tuskin mitään.
   
 3. Mainos 4. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,406
  Tykkäykset:
  1,030
  Pisteet:
  636
  Älähän nyt, Vonka. Kyllä siitä soo-soo varoittava sormi heiluu, tuskin muuta...
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 5. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,303
  Tykkäykset:
  874
  Pisteet:
  156
  No tuskinpa Immostakaan ihan noin pienestä rikkeestä irtisanottaisiin. :)

  Vai implikoitko nyt, että jos korkeimman oikeuden tuomari antaa perättömän lausuman jossain oikeusasteessa, niin duunipaikka säilyy?

  Immonen sai juuri sitä mitä tilasi, eli paskaa. Mielestäni täysin oikea päätös, ottaen huomioon myös sen, että aiheutti valehtelullaan sivullisille (kahdelle STT:n työntekijälle) potkut työstään.
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,262
  Tykkäykset:
  32,450
  Pisteet:
  1,286
  Eivät tietenkään ole yksi yhteen vertailukelpoisia irtisanomisperusteissa.

  Ajamani syy on toinen: Korkeimman oikeuden jäsenen tulee käyttäytyä esimerkillisesti. Myönnän, että esimerkillisyys on tulkinnanvaraista ja voimme toki pitää taksimaksun maksamatta jättämistä, poliisille niskoittelua ja juopumuspidätystä esimerkillisenä.
   
 7. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Onhan näitä. Jossain organisaatiossa näpistystä ei pidetty esimerkillisenä mutta vaimon pahoinpitelyä pidettiin, en vaan äkkiseltään muista mikä laitos oli kyseessä.
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä esimerkki sittä kuinka laki on kaikille sama.


  Phyi!
   
 9. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,074
  Tykkäykset:
  1,470
  Pisteet:
  636
  Poliisilaitos. Vanhempi konstaapeli pieksi akkansa,mut sai säilyttää virkansa ja aseenkantoluvatki näppärästi pysy taskussa.
   
 10. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  En edelleenkään luota poliisin päällystöön. Poliisi + lakimieskoulutus = ?

  http://mikkoniskasaari.fi/node/174
   
 11. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Kansainen saa olla ihan tuhannen pierussa ja pelkkä päihtymys ei ole rangaistavaa eikä myöskään kiinniottoperuste. Sen sijaan jos päihtyneenä aiheuttaa pahennusta tai yleisemmin ottaen häiriötä tai on siinä tilassa, ettei pysty huolehtimaan itsestään niin miekkataksi vie mukanaan. Sammuneet menevät selviämisasemalle ja häiriköt putkaan. Jälkimmäinen lisäksi ottaa usein sakon käteen aamusella, mutta sille löytyy syy rikoslaista. Pääsääntöisesti syy on joku kuseskelu, niskoittelu, vastustamimen tms. känniläisen hölmöily.

  Joku satunnainen ylinopeussakko, kuseskelusakko, roskaamisesta tullut sakko tms. ei ole niin raskas rikos, että sen seuraamuksen tulisi olla kohtuuton esimerkiksi viraltapanon tai hallussapitolupien peruuttamisen muodossa, mutta petos, näpistys, niskoittelu poliisia vastaan, virkamiehen/järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen, huumausaineen käyttörikos tai lievä pahoinpitely ovat vakavuudeltaan mielestäni toista. Eivät mitään kovia rikoksia, mutta kertovat varsinkin toistuvina jotain henkilön sopivuudesta.

  Erityisesti lainvalvontaviranomaisten ja muiden julkista valtaa, vähäistäkin, käyttävien tulee omata moitteettomat elämäntavat ja tuskin kukaan haluaa sitä, että:
  1. Omassa kaupassa työskentelee vartijana näpistelyyn taipuva henkilö.
  2. Kansalaisille sääntöjä keksivänä ja sinällään luottamustehtävässä työskentelevänä henkilönä petoksesta tuomittu.
  3. Tai verovaroista ansionsa saava tullimies, joka saanut rapsuja ihan vaikka ylimääräisen tupakkakartongin maahantuonnista, mutta sen jälkeen voi valvoa muiden tuontia, vaikkei itse noudata samoja sääntöjä.
  Mielestäni kaikilta virkamiehiltä voisi edellyttää samoja nuhteettomuusvaatimuksia kuin aseenomistajilta. Se myös mahdollistaisi ns. joustavan henkilöstöpolitiikan, koska lähtöpassit tulisivat aivan vitun monelle.


  Ja saman tempun kun tekee rakennusmiehenä työskentelevä Antti Aktiivireserviläinen, niin lähtee pahimmillaan harrastusvälineitä 5 numeroisen euromäärän arvosta, jonka lisäksi tulee vielä oikeuslaitoksen antama rangaistus.
   
  Tetra tykkäsi tästä.
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  Doping ei ollut tuon Immosen synneistä se, joka aiheutti potkut, vaan väärä vala yms. väärä todistus yms. jne. Koko doping-sotku sai karsean käänteen, kun Hiihtoliiton pässinpäät halusivat tukkia STT:n toimittajien kidat, ottivat mehevät korvaukset ja valehtelivat oikeudessa kuin fariseukset moni peliin. Pahimmat poppamiehet ovat jatkaneet Liiton tehtävissä ja huom. jopa Ylen kommentaattoreina, urheilukeskusten johtajina ja rehtoreina, aivan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Muutama todistajaksi kutsuttu on kuollutkin jo tässä odotellessa....kuka hukkuui Thaimaassa porealtaaseen ja kuka muuten vain. Koko tämä paska aiheutti sen, että menetetään yksi sukupolvi hiihtokilpaurheilussa, koko siinä paketissa. Pari naista on voinut edelleen pysyä pinnalla....taustallaan samoja poppamiehiä, jotka on kertaalleen pantu jo jäähylle.

  Mitä haluan sanoa? Janne Immonen oli lojaali niitä kohtaan, jotka olevinaan hoitivat asioita. Ja saa nyt tuntea nahoissaan, mitä tarkoittaa se, että lähtee herrojen kanssa kalaan.
   
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  Juuri noin! Käräjillä valehtelua on turha verrata oikeastaan mihinkään muuhun satunnaiseen rikokseen.

  Immonen valehteli käräjillä ja siten aiheutti syyttömien ihmisten tuomitsemisen ja siitä johtuneet potkut ym. Jos olisi valan velvoittamasti puhunut totta, olisi väärä tuomio jäänyt antamatta. Se kai on oikeusvaltion olennaisimpia kysymyksiä. Ei se, että örveltääkö KKO:n tuomari vapaa-ajallaan kännissä vaiko ei.

  Nyt vaan sopii toivoa, että poppamiehet pitävät vuorollaan huolta Immosesta. Sopiva päällikköpesti vaikka Kirvesniemen suksitehtaalta tai jotain muuta. Ei tosin olisi ensimmäinen kerta, kun höveliyttä odotetaan vain yhteen suuntaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2013
 14. Mainos
Jaa tämä sivu