Jopa 500 saatetaan irtisanoa Puolustusvoimista

Tvälups

Ylipäällikkö
Jopa 500 saatetaan irtisanoa Puolustusvoimista
IL-STT Keskiviikko 3.4.2013 klo 14.17

Puolustusvoimat ilmoittaa, että noin 500:aa työntekijää uhkaa irtisanominen puolustusvoimauudistuksen myötä.

Lisäksi noin 250 henkilöä eläköityy vuoteen 2015 mennessä.

Puolustusvoimien mukaan ensimmäiset mahdolliset irtisanomiset aloitetaan kesäkuussa. Nämä irtisanomiset koskevat niitä, joiden työtehtävät lakkaavat vuoden 2013 lopussa. Näitä henkilöitä on Puolustusvoimien mukaan muutamia kymmeniä.


OTA KANTAA
Kestääkö Suomen puolustus enää suuria leikkauksia?
Kyllä: 18% - Ei: 82% - Ääniä 72
 
Mahtaako koskea sotilasvirassa olevia?

Edit: Kenkää tietysti tulee, jos ei suostu siirtymään käskyn mukaisesti (ja täysillä korvauksilla ja eduilla).
 
yle uutiset Kotimaa 3.4.2013 klo 17:22
Puolustusvoimauudistus etenee - tänä vuonna irtisanotaan kymmeniä

Tässä kuussa noin 500 ihmistä saa määritelmän "irtisanomisuhan alainen".

Puolustusvoimauudistus jatkuu kuten on suunniteltu. Pääesikunnan mukaan suunnittelu sujuu hyvässä yhteistyössä henkilöstöjärjestöjen kanssa, ja 12 000 työntekijää on jo sijoitettu eri tehtäviin.

Tämän kuun aikana noin 500 työntekijää määritellään irtisanomisuhan alaisiksi, ja todennäköisesti joitakin kymmeniä ihmisiä irtisanotaan tänä vuonna. Avoimia tehtäviä on tällä haavaa kolmisensataa.

Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto MPHL ry:n mukaan puolustusvoimissa on irtisanomisuhan alle joutumassa 500 henkilöä, jotka kaikki ovat siviilihenkilöitä. Henkilöstövähennykset on tarkoitus tehdä kahdessa vaiheessa, vuosien 2013 ja 2014 lopuissa.

Vuoteen 2015 mennessä noin 250 ihmistä jää eläkkeelle.
 
yle Kotimaa 3.4.2013 klo 15:48
Hämeen rykmentin komentaja: Tilanne ei ole toivoton

Kaikille Hämeen rykmentissä työskenteleville ei ole vielä löytynyt korvaavia työtehtäviä sen jälkeen, kun toiminta lakkaa. Puolustusvoimat tehostaa tukitoimiaan henkilöstön työllistämiseksi.

Lakkautettavassa Hämeen rykmentissä on edelleen kolmisenkymmentä henkilöä, joille ei ole löytynyt uutta työtä. Kyse on huollon ja hallinnon viroista.

Puolustusvoimat hakee parhaillaan ratkaisuja, joilla työtä löydettäisiin jokaiselle. Irtisanominen odottaa, jos töitä tai muuta ratkaisua ei ole löytynyt ensi vuoden kesään mennessä. Hämeen rykmentti komentaja Risto Kolstela lupaa tukitoimien tiivistyvän ja monipuolistuvan tulevina kuukausina.

- Alamme tukitoimiin myös uusiin paikkoihin siirtyvien kanssa, jotta perheet saavat parhaan mahdollisen tuen. Tukitoimet tähtäävät siihen, että heille löytyy Puolustusvoimista tai siviilipuolelta polku töihin ja elämä järjestyy varuskunnan sulkemisen jälkeenkin.

Kolstelan mukaan kaikki Hämeen rykmentissä työtä vailla olevista ovat kaikki siviilejä. 32 henkilöstä kuuden tehtävät loppuisivat Kolstelan mukaan joka tapauksessa vuonna 2015, jolloin he voivat jäädä eläkkeelle.

- Tilanne ei ole umpikujassa. Jatkossa tulee uusia tukimuotoja, on esimerkiksi mahdollisuus saada virkasiirto muihin valtion tehtäviin, jos sellaisia avautuu. On myös muutosturva ja työllistymisvapaat eli ihmiset voivat käyttää työaikaa työnhakuun.
 
Back
Top