Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Jos maavoimat tuhoutuisivat vuonna 2016

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja RPG83, 01.02.2015.

 1. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Niin, sanotaan nyt, että maavoimatkin kärsivät rankasti kesän 2016 torjuntataisteluissa, joissa ilmavoimat menetettiin kokonaan. Maavoimille ei käynyt aivan yhtä köpelösti, mutta tappiot olivat silti luokkaa enemmistö kalustosta. Jätän lukijan harkinnan varaan tarkemmat menetykset, mutta varmaan voi olettaa, että jos kaikki BMP-2 rynnäkköpanssarivaunut tuhoutuivat, ei CV90-kalustokaan päässyt ilman tappioita.

  Miten maavoimien tuhoutuminen heti ensi vuonna vaikuttaisi niiden kehitykseen? Miten maavoimia ryhdyttäisiin kehittämään? Miten maavoimia pitäisi sinun mielestäsi lähteä kehittämään?

  Itse lähtisin haalimaan jo tuttua kalustoa maailmalta. Ensimmäisenä koittaisin ostaa käytettyjä Paseja: Ruotsi, Norja, joku auttakaa! Ruotsilta voisi kysellä myös CV90:n vanhempia malleja, joita varmaan liikenisikin. Leopardejakin kysyisin, joskin niiden suhteen voisi olla kuivempaa. Mahtaisiko Espanjalla olla supistuspaineita? Muistelen siellä suunnitellun myytävän n. 50 vaunua arabeille samalla kun arabit olisivat tilanneet suuremman erän uusia Leoja. Ajoneuvojen uushankintapuolelle olisi varmaankin pakko pistää AMV-tilaus Patrialta, jotta kotimaakin saa osuutensa hankinnoista.

  Lisää epäsuoraa tulta tilaisin myös. Jotakin sopivaa itseliikkuvaa 155 mm putkea ja kenties myös lisää raketinheittimiä tai ainakin niiden ampumatarvikkeita. Muutama NEMO tai AMOS AMV-tilauksen kylkeen.

  Juutalaisilta tai kotimaasta tilataan lisää lennokkeja. Luultavasti tappioita tuli tällä saralla sen verran runsaasti, että tarve on. Lisäksi viestikalustoa täytynee hankkia lisää.

  Panssarintorjuntakalustoa ostetaan lisää, ainakin kevyiden kertasinkojen ja NLAW:n saralla. Luulisin hankintalistalle kuuluvan myös Spikeja.

  Utin pojille pitäisi varmaankin tilata uudet helikopterit. Lisää NH90-kalustoa? Vaikka ei siellä Utissa taitaisi enää käyttäjiä olla, niin vaarallisia ne kopterit ovat. :confused:

  Mitä unohdin?
   
 2. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,069
  Tykkäykset:
  18,798
  Pisteet:
  1,286
  Spetsnazit ovat kuitenkin tappaneet koko ylemmän upseeriston tuossa skenaariossa, joten ainakin upseeriston urakierrolle tulee ihan uusi ja ehken jopa toivottava vaihe... :D
   
 3. Mainos 4. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,709
  Tykkäykset:
  5,009
  Pisteet:
  1,286
  No se on sitten suomen meno, nimittäin sieltä alemmasta kastista ei ole välttämättä porukkaa joka voisi korvata upseeristoa. Ainakaan paremmin korvaavaa...
   
 5. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Mitä mitä... eikö se ollutkaan niin, että ressut hoitavat kaiken aina paremmin? :camo:
   
  Rannari tykkäsi tästä.
 6. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,207
  Tykkäykset:
  3,233
  Pisteet:
  1,286
  Veikkaan, että Ruotsista ei liikene myötätuntoa enempää apua jos täällä ollaan sodittu.
   
 7. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  3,195
  Pisteet:
  636
  On mahdollista, että vaikka sotilaallisesti torjuntavoitto saavutettiin nipin napin, niin poliittisella puolella jouduttiin toistamaan jollain tavalla historiaa. Mikäli selfiekepit heiluisivat idän tahtipuikon mkaan, olisi kalustokin sen mukaista. Ei toivottava, mutta mahdollinen skenaario tämäkin.
  ---
  Koko upseeristo voidaan lakaista olemattomiin lähinnä ns. Katynin menetelmällä eikä siihen mitään erikoisjoukkoja tarvita. Spetsnazeilta menee hommaan huomattavasti pitempi aika mikäli upseerishenkilöt ovat vähänkin eri paikoissa.

  Kastilaitos on toiminut ymmrtääkseni Intiassa, mutta sielläkin se lienee jo lakkautettu. Väestön koulutettavuudesta eri tehtäviin olen vahvasti sitä mieltä, että kaikista ei voi tehdä hyvälläkään koulutuksella tarkkaan rajatun erityisalan osaajaa ja ammattilaista. Eikä tarvitsekaan. Vai kuinka paljon hyötyä luulisitte olevan siitä, että kaikista yritettäisiin tehdä vaikkapa ruotsin kielen professoreita?

  Vuosituhannen vaihteen tietämillä koulutusalan kehä kolmosen sisäpuolella kortteeraavat terävän pään virkamiehet julistivat, että 2/3 suomalaisista suorittaa tulevaisuudessa korkeakoulututkinnon. Kysyin tuolloin, mistä saamme riittävästi tutkintovaatimukset täyttäviä opiskelijoita ellei ko. vaatimuksia lasketa. Kysyin myös, mistä löytyy koulutusta vastaavaa työtä kaikille ja sen, kuka tekee ne varsinaiset ammattikoulutusta ja -osaamista vaativat työt. Vastausta ei tullut. Kysymys oli varmaan epähieno.

  Jos upseeristo lakaistaan pois, on meidän kasvatettava ja koulutettava uusi. Osaamista ja hiljaista tietoa katoaa mittaamaton määrä, mutta jostain on aloitettava. Se on Puolustusvoimille vuosi 0.
   
 8. CV9030FIN

  CV9030FIN Kenraali

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  2,385
  Tykkäykset:
  5,189
  Pisteet:
  636
  Here wego again...haaveet ja fantasiat vol 1879... huoh...
   
  Tähystäjä, Mustaruuti, RKSTAK ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on ehkä enemmän mennyttä maailmaa. Kuinka Georgialle kävi? Kovasti uutta sotarompetta hankittiin/hankitaan, mutta ei suinkaan Venäjältä, jos muistini palvelee kunnolla. Venäjä ei edes halua myydä, eikä sen puoleen esimerkiksi Ukrainakaan Venäjän kovistelun jälkeen. Tämä on osittain johtamassa ongelmiin venäläiskaluston kanssa ja lopulta siitä luopumiseen.

  Jos upseeristo lakaistaan pois, niin se tarkoittaa kyllä samalla puolustusvoimien täydellistä romuttamista... Enkä jaksa uskoa mihinkään New Finnish Defense Forces -järjestelyihin (vrt. New Iraqi Army), kun eiköhän ihan toinen taho hoitaisi Suomen suuriruhtinaskunnan puolustuksen tuossa tilanteessa.

  Ilmatorjunnan. Lisää ASRAD-R, Bolide + Stinger, oletan. Crotalen voi varmaan siirtää eläkkeelle, jos ohjukset ehdittiin ampumaan loppuun.
   
 10. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  3,195
  Pisteet:
  636
  Niin, vääntelin vain tuota fantasia-asetelmaa vain hiukkasen synkemmäksi. Jos katsoo tankin pellin alle, voi kuulla meikäläiselle outoa supatusta ja suhuässiä. Siihen viittasin kalustolla, miehistö voi olla myös... Tralallalalala. Poliitikoista löytyy varmasti tarpeeksi notkeita pistämään nukkehallitus pystyyn jos sillä voi saada nostetta. Tätä on tapahtunut kautta ihmisen historian eikä viimeistä lukua ole vieläkään kirjoitettu.

  Ja tuohon toiseen kappaleeseen, sitähän mä just sanoin; jos "Suomen kenttäarmeijan selkäranka" pyyhkäistään pois, niin sitten lähdetään nollilta.
   
 11. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Jääkärityyliin? Okei, minä oletin "New Iraqi Army" -tyyliä.
   
 12. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,010
  Tykkäykset:
  3,195
  Pisteet:
  636
  "Kenen joukoissa seisot? Kenen lippua kannat?" Siitähän tuossa jälkiskenaariossa on kyse. Jos pienet vihreät miehet ja heidän minioninsa patseeraavat kadunkulmissa, on suuntamme selvä.

  Oli miten oli, kyllä se taitaisi joka tapauksessa olla melkoista Gangnam stylea...
   

Jaa tämä sivu