JR27 Ahkio

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
http://cc.oulu.fi/~jlumme/ultimate_jr27.htm

Paikallispataljoonan salainen ase ;) rakentelin hieman tämän tyylisen

runko_kasassa.jpg


Kävimme tänään testaamassa vetovyötä kuopuksen toimiessa painolastina. Luistossa oli toivomisen varaa, mutta pito oli mahtava.

En tiedä mikä rooli suksilla on uudessa taistelutavassa, ryhmä/joukkueahkiot ovat sissipartiolle liian jyräköitä, mutta JR27:ssa kulkee miinat, singot ym kättä pidempi. Valmistuskustannukset ovat naurettavat ja mikä tahansa kellaripaja kykenee tekemään voita sarjassa vaikka koko PV:n tarpeisiin.

Laitamateriaalina käyttäisin melkein 12 mm vaneria.
 
Laitan myöhemmässä vaiheessa kuvia omatekoisista ahkioista, joilla lapsikatrasta on tullut raijattua pitkin no, enimmäkseen latu-uria. Ahkion pulkkaosa on valmistettu kaksikuorirakenteella lentokone- ja 4mm vanerista, välissä rimoja. Ahkioissa on sukset lyhyehköjen sivulle kaartuvien jalkojen alla. Monikkomuoto siksi että toinen on yhtä matkustajaa varten ja toinen sitä varten kun lapsenteko meni haulikkoammunnaksi ja kuljetustarve lisääntyi.

Suksilla kulkeva ahkio on OP ajetuilla latu-urilla. Kevyt vetää ja kulkee perässä hienosti myös luistelutyylillä kun hiihtää hätäilemättä. Omissa ahkioissa on alumiiniset ristikkäisaisat ja satularepun rungosta tehty vetovaljas.

Ja halpa kikka lapsiperheiden vanhemmille: leveä vyö, hieman narua, sähköjohtoputken tms. pätkä ja ohut kuormansidontaliina (ei räikkämalli vaan se yksiosainen) -> ylivoimaisen kätevä vetoliina hiihtohinaukseen. Välillä lapsi voi hiihtää itse ja välillä otetaan pikataival. Olkaa hyvät! (Tulisi vain sitä lunta...)
 
Olen minäkin tehtaillut JR-27 ahkioita pari kpl. Tulee huomattavati edullisemmaksi kuin valmis ja on ihan yhtä hyvä.
 

Liitteet

  • Ahkio oma pieni.jpg
    Ahkio oma pieni.jpg
    153.1 KB · Luettu: 23
Back
Top