Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Juncker: Euroopan sotademonit ovat vain nukkumass

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 11.03.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Yle Uutiset Ulkomaat 11.3.2013 klo 14:22
  Juncker: Euroopan sotademonit ovat vain nukkumassa

  Eurooppalainen johtaja sanoo nykytilanteen muistuttavan ilmapiiriä, joka vallitsi Euroopassa ennen ensimmäistä maailmansotaa.

  Euroryhmän entinen johtaja ja Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker varoittaa Euroopan nukkuvien sotademonien heräämisestä.

  Juncker on huolestunut siitä, että monet eurooppalaiset ovat jälleen eksyneet pikkumaisten kansallisten etujen ajamiseen. Hänen mielestään nykytilanne muistuttaa hätkähdyttävästi vuonna 1913 vallinnutta huolettomuuden ilmapiiriä.

  - Monet ajattelivat silloin, että sotaa ei tapahtuisi enää koskaan. Mantereen suuret vallat olivat taloudellisesti niin läheisesti kietoutuneita toisiinsa, että sotilaallisen konfliktin uskottiin laajalti olleen yksinkertaisesti kannattamatonta, Juncker sanoo Der Spiegel -lehdelle.

  Juncker arvostelee saksalaispoliitikkoja hyökkäyksistään Kreikkaa vastaan talouskriisissä. Hänen mukaansa ne ovat jättäneet syviä haavoja kreikkalaisiin. Myös Italian vaalikampanja oli hänen mukaansa Saksan, ja samalla Euroopan vastainen.

  - Ne, jotka ajattelevat, että kysymys sodasta ei enää koskaan voi nousta esiin Euroopassa, saattavat olla massiivisesti väärässä. Demonit eivät ole kadonneet, ne vain nukkuvat. Olen ihmeissäni siitä, missä määrin tämänpäivän tilanne on samankaltainen kuin sata vuotta sitten, hän sanoo.

  Huolistaan huolimatta Juncker peräänkuuluttaa yhä sitä tiukkaa talouskuria, joka on ajanut ihmisiä kaduille. Hänen mukaansa päättäjien on kannettava vastuu omista maistaan sekä koko Euroopasta.
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,074
  Pisteet:
  1,286
  Sotademoneja ei saa herättää, voivoi, mutta ihmiset voidaan ajaa kadulle. Mitähän näiden puuhailijoiden baskerin pitimien varjoissa oikein tapahtuu?
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu