Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Jussi Niinistö: Velvollisuus osallistua kansainvälisiin sotilasaputehtäviin tulee

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Nenialas Idook, 27.04.2016.

 1. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  974
  Tykkäykset:
  2,046
  Pisteet:
  76
  Tät ei ilmeisesti ole vielä täällä ollutkaan: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042721480908_uu.shtml

   
  skärdis ja Recon x tykkäsivät tästä.
 2. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Aivan kohtuullinen vaatimus ammattisotilaille. Kun puolustusratkaisumme kuitenkin rakentuu ajatukselle, että saamme tarvittaessa liittolaisiltamme laajamittaista tukea.

  Hankalinta tuo ehkä on 90-luvulla sotilasuralle lähteneille, kun eivät ole tuollaiseen tienneet sitoutuvansa. Toisaalta työelämä on meidän kaikkien osalla muuttunut, eikä ammattisotilaitakaan estetä irtisanoutumasta.

  80-luvun sotilailla ei ole mitään ongelmaa, koska ovat YYA-aikakauden sotilaita, joilla on ollut tiedossa se, että tosipaikassa oli tarkoituksena taistella puna-armeijan liittolaisena.
   
  kimmo.j, Merten sheriffi, Tetra ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. CV9030FIN

  CV9030FIN Kenraali

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  2,385
  Tykkäykset:
  5,189
  Pisteet:
  636
  Tulee koskemaan ainakin nyt käsiteltävän lakiesityksen mukaan sekä ammattisotilaita että reserviläisiä.... jännempi juttu on se että PuMi "unohtaa" ko faktan mainita...
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 5. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,650
  Tykkäykset:
  26,270
  Pisteet:
  1,286
  Noh noh :rolleyes: Voihan papereissa lukea vaikka että ollaan liitossa itsensä paholaisen kanssa, mutta täytyy katsoa mitä käsi tekee...
   
 6. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,650
  Tykkäykset:
  26,270
  Pisteet:
  1,286
  Sinänsä ymmärrän että voi olla kiusallinen asia selitellä PSn änkyräsiivelle, joka lähtee ruotimaan asiaa siten "asiallisesti" että nyt lähetetään "varusmiehiä NATO-sotiin maapallon toiselle puolelle" jne.

  Mutta sinänsä peittely voi pahentaa asiaa, onhan kyseessä tärkeä periaatteellinen päätös, joka parantaa kykyä toimia ääritilanteessa kuten olemme paperilla luvanneet. Jokainen täysjärkinen tietty tajuaa, että jos joskus olisi tilanne missä reserviä käytettäisiin sotatoimiin Suomen rajojen ulkopuolella liittolaistemme auttamiseksi, niin kyseessä olisi äärimmäisen tarkkaan harkittu toimenpide johon soveltuvat reservijoukot olisivat erittäin tarkkaan valittua porukkaa. Sen verran pitäisi olla luottamusta näistä päättäviin elimiin ettei lähdetä rakentamaan sellaisia "meidän poika viedään kuolemaan USAn siirtomaasotiin" -olkiukkoja. Mutta näitä toki rakennetaan myös, ellei pääosin, poliittisista syistä.
   
 7. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  En usko että minulla on mitään vaaraa siitä että minut vastoin tahtoani lähetettäisiin johonkin paskamaahan suojaamaan demokratiaa (mitä ko. maassa ei olisi ikinä ollutkaan), mutta jos sellaista yrittäisivät niin yritykseksi jäisi. Tuollaiset jutut aiheuttaisi kyllä vastarintaa. Sen sijaan Tallinnan vapautusoperaatioon suuremman Nato vs. Venäjä konfliktin puitteissa voisin tietysti osallistua.

  Huvittaa ajatuskin siitä että yrittäisivät pakottaa ressuja johonkin kehitysmaahan.
   
  Honcho ja Merten sheriffi tykkäsivät tästä.
 8. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,650
  Tykkäykset:
  26,270
  Pisteet:
  1,286
  Eiköhän tilanne olisi käytännössä se, että mahdollinen reserviläisten käyttö olisi juurikin sellaisessa paikassa missä se voitaisiin tulkita ilman kovaa aasinsiltaa myös Suomen puolustamiseksi. Vaikka sitten siellä Tallinnassa tai miksei tuolla pohjoisessa vaikkapa Norjan puolella rajaa. Ja ihmettelisin jos tällöinkään olisi missään tilanteessa kyseessä sellainen jobi, johon on joku määrätty kutsunnoista. Eiköhän kyseessä ole silloin sellaiset tyypit, joiden on pitänyt kilpailla omasta varusmiestehtävästään jonkinlaisissa pääsykokeissa...

  Jos kyseessä on ns. "Suomen ETUJEN puolustaminen" ulkomailla, niin 101% varmuudella kyseeseen tulee vain vapaaehtoinen ammattisotilas.

  Odotan vaan "ilolla" sitä kun vasemmiston edustajat saavat jossain eduskuntakeskustelussa tämän aiheen kunnolla ihonsa alle. Seuraavasta keskustelusta voi todeta oletettavasti, että minullakin lienee riski siitä että minut lähetetään kieropiippuinen Norinco (olen tykästynyt tähän Laamanatorin käyttämään kielikuvaan) kannossa "USA:n siirtomaasotiin toiselle puolelle maapalloa" jne. Sitten demarit ja muut peesaavat näitä hörhöpuheenvuoroja vähän maltillisemmalla, mutta ärsyyntymiskynnyksen ylittävällä tavalla. Tämä sinänsä tärkeä ja periaatteellisesti merkittävä asia sitten hukkuu tuollaisen typerän ääliöretoriikan alle.
   
  Stagideus, Lone Soldier, J0h1F ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu