Jyväskylä saa valtion tietotekniikkakeskuksen

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 17.12.2013 klo 17:49
Jyväskylä saa valtion tietotekniikkakeskuksen
Uuden palvelukeskuksen on tarkoitus aloittaa toimintansa tammikuun alussa. Alkuvaiheessa palvelukeskus työllistää Jyväskylässä muutamia kymmeniä.

Kuva: Yle
Päätöksen perusteluissa todetaan, että Jyväskylän vahvuuksia sijoittamispaikkakuntana ovat toimialan monipuolinen keskittymä, johon kuuluvat julkishallinto, teollisuus ja palvelusektori sekä kyberturvallisuuteen liittyvä panostus.

- Palvelukeskuksessa tulee työskentelemään noin 1300 henkilöä ympäri Suomea. Johdon osuus heistä on noin 20 henkeä, jotka sijoittuvat Jyväskylään. Muuta palvelukeskuksen henkilöstöä on jo nyt Jyväskylässä noin 50 henkilöä, pääasiassa vero- ja aluehallinnon palveluksessa, kertoo hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (Kok.).

Palvelukeskuksen muista toimipaikoista ja niiden sijainnista päätetään myöhemmin.

Palvelukeskuksen perustamista on valmisteltu valtion toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeessa (TORI-hanke). Hankkeen esitys palvelukeskuksen nimeksi on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

Palvelukeskuksen nimi säädetään myöhemmin annettavalla valtioneuvoston asetuksella.
 
Heh, itsekin olen IT-alan parissa täällä Jyväskylässä. Hyvä uutinen meille! IT-osaamiseen panostetaan aika kovasti täällä päin ja koulut suoltavat ihan mukavaan tahtiin hyvää tutkimusta. Nythän on kaavailtu myös Kankaan paperitehtaan alueelle tulevan asuinalueen rakentamista IoT / älykaupunkipainotteisesti. Alan työpaikkoja lienee siis tarjolla jatkossakin, mikä vaikuttaa Suomen mittakaavassa kaupungin vahvempaan profiloitumiseen sekä opiskelija- että ICT-ystävälliseksi.
 
Back
Top